23.3 C
Σάμος
18/05/2024
Σαμιακά

Υλοποίηση Βιωματικών Εργαστηρίων Ομάδων Γονέων του 2ου Γυμνασίου Σάμου

Το 2ο Γυμνάσιο Σάμου θα υλοποιήσει Εργαστήρια ‘Ομάδων Γονέων’, τα οποία θα επιμεληθούν και θα συντονίσουν τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού του Σχολείου, κα. Ίσσαρη Βασιλική (Ψυχολόγος) και κα. Κατζανού Παναγιώτα (Κοινωνική Λειτουργός).

Τα εργαστήρια θα διεξαχθούν για τέσσερις συναντήσεις στον χώρο του 2ου Γυμνασίου Σάμου (αίθουσα Α1) και ώρες 18:00 με 20:00 ως εξής: Τρίτη 21/11, Τρίτη 19/12, Τρίτη 9/1/2024 και Τρίτη 23/1/2024.

Τα εργαστήρια θα περιλαμβάνουν τόσο θεωρητική παρουσίαση, όσο και βιωματικές ασκήσεις. Οι βασικές θεματικές που θα παρουσιαστούν είναι: 1) Η εφηβεία και τα προβλήματα που αναδύονται σε αυτή, 2) Οριοθέτηση εφήβων, 3) Τρόπος επικοινωνίας με εφήβους / Δυνατότητες Συνεργασίας Οικογένειας – Σχολείου, 4) Σχολικός εκφοβισμός.

Οι ομάδες γονέων απευθύνονται στους γονείς που πιστεύουν ότι οι σχέσεις με τα παιδιά είναι δυσλειτουργικές αλλά και σε γονείς που επιθυμούν να μοιραστούν σκέψεις, συναισθήματα, προβληματισμούς ώστε να μάθουν να απολαμβάνουν το ρόλο τους χωρίς να διακατέχονται από διαρκές άγχος, φόβο και ενοχές ότι δεν είναι οι «τέλειοι» γονείς.

Τα εργαστήρια μπορούν να τα παρακολουθήσουν τόσο γονείς και κηδεμόνες του 2ου Γυμνασίου Σάμου, όσο και γονείς-κηδεμόνες μαθητών οποιουδήποτε άλλου σχολείου καθώς και εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου.

Όσοι ενδιαφέρονται να τα παρακολουθήσουν παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο του 2ου Γυμνασίου Σάμου 22733 50265 ή στο μέιλ του σχολείου.

Related posts

Θέσεις εργασίας στο Fito Aqua Bleu Resort: Front Office Agent & Καμαριέρα

admin

Πρόγραμμα του 1ου ψεκασμού καταπολέμησης κουνουπιών Π.Ε Σάμου 2024

admin

Τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές στην Παραλιακή

admin

Εργαστήριο διαβούλευσης για τον σχεδιασμό Masterplan πολιτισμού και πολιτιστικής ταυτότητας (brand) της Σάμου

admin

Κοκκάρι: Η Κοινότητα απαιτεί συμμόρφωση με τις ισχύουσες διατάξεις για τους κοινοχρήστους χώρους

admin

Επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών και του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σάμου

admin

Ιερά Πανήγυρις Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Άνω Αγ. Κωνσταντίνο Σάμου

admin

Επίτιμος δημότης Κομοτηνής ο Καθηγητής Μανόλης Βαρβούνης

admin

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Σάμου – Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 21 Μαΐου

admin