23.9 C
Σάμος
02/05/2024
Ικαριακά

Φούρνοι: Απέραντη θλίψη για τον θάνατο του 11χρονου – Συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια

Ανείπωτη θλίψη έχει καλύψει το νησί των Φούρνων, όπου χθες το απόγευμα έχασε την ζωή του κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες ένα 11 αγόρι, το οποίο ανασύρθηκε νεκρό από την θάλασσα.

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Χάρης Ζαβουδάκης η σορός του 11χρονου θα μεταφερθεί σήμερα το απόγευμα στο νοσοκομείο Σάμου, όπου αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί η νεκροψία νεκροτομή, η οποία ενδέχεται να ρίξει περαιτέρω φως στα αίτια του θανάτου του παιδιού.

Σύμφωνα με στοιχεία του ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το παιδί είχε φύγει από το σπίτι του φορώντας το μαγιό και κρατώντας την μάσκα του. Δεν είχε επιβεβαιώσει αν θα πήγαινε για μπάνιο ή αλλού, ωστόσο εκείνο που είναι γνωστό, είναι ότι είχε κανονίσει με τον ξάδερφό του και με άλλους φίλους να πάνε προς την παραλία.

Ο 11χρονος σύμφωνα με πληροφορίες,  φαίνεται ότι στις δυόμισι το μεσημέρι μπήκε μέσα στο νερό και ενδεχεται να μπλέχτηκε στο σκοινί της σημαδούρας, η οποία είναι εκεί για να δείχνει ότι απαγορεύεται το κολύμπι στην συγκεκριμένη περιοχή, δηλαδή ότι στο σημείο υπάρχει επικινδυνότητα.

Λιμεναρχείο και κάτοικοι έψαχναν το άτυχο αγόρι

Όταν το παιδί δεν επέστρεφε μετά από ώρες στο σπίτι, η μητέρα ανησύχησε και άρχισε να το αναζητά. Πήγε στο λιμεναρχείο, είπε ότι δεν ξέρει αν το παιδί έκανε μπάνιο ή αν έχει πάει μαζί με τους φίλους του για ποδόσφαιρο και το αναζητούσε. Αμέσως σήμανε συναγερμός, δύο σκάφη του Λιμενικού έφυγαν από το νησί της Σάμου και πήγαν στους Φούρνους Κορσεών, όπου έγινε έρευνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα στελέχη του λιμεναρχείου εντόπισαν την σορό του άτυχου 11 χρόνου στο νερό, την οποία ανέσυραν, ενώ στην συνέχεια την μετέφεραν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο αγροτικό ιατρείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Λίγη ώρα νωρίτερα εκτός από το λιμεναρχείο, είχαν βγει έξω όλοι κάτοικοι του νησιού που έψαχναν να βρουν το αγοράκι. Στην συγκεκριμένη περιοχή του νησιού τα παιδιά πάνε και κάνουν μπάνιο και παίζουν αλλά ίσως η χθεσινή θαλασσοταραχή να έσπρωξε το παιδί στα σκοινιά της σημαδούρας.

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης EΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ

Related posts

Ικαρία: Αγωνία για 36χρονο εναερίτη που χτυπήθηκε από μέση τάση 20KV

admin

Ικαρία: Κινητοποίηση ενάντια στις 110 ανεμογεννήτριες

admin

Drone βίντεο: Οι Φούρνοι Κορσεών – Το κρυφό νησί των Κουρσάρων

admin

Στην Ικαρία ο Γιώργος Καντζίκης, Αθλητής με Αναπηρία στο Καθιστό θαλάσσιο Σκι – Wakeboard και στο Κανόε Καγιάκ

admin

Εκπληκτικά πλάνα της Θύμαινας από ψηλά με τη βοήθεια drone!

admin

Αποφάσεις Γ.Σ. του ΣΕΠΕ Ικαρίας και Φούρνων

admin

Ικαρία: Άγρια κακοποίηση ζώου – Κρέμασαν κατσίκα σε δέντρο

admin

Φούρνοι: Ναυάγιο της πρώιμης βυζαντινής περιόδου ερευνήθηκε

admin

Γ.Ν.-Κ.Υ. Ικαρίας: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για θέση Ψυχιάτρου

admin