14.4 C
Σάμος
19/03/2024
Σαμιακά

Προσοχή εφιστά η Πυροσβεστική Σάμου για την καύση γεωργικών υπολειμμάτων

Έκκληση στους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί με τις πυρκαγιές, ακόμα και τώρα, έκανε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σαμου, Αντιπύραρχος Γεώργιος Μιαούλης, με αφορμή τα αυξημένα περιστατικά πυρκαγιάς που έχουν παρατηρηθεί στην ύπαιθρο, λόγω  της καύσης γεωργικών υπολειμμάτων.

Ο κ. Μιαούλης αναφέρει

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα, η Υπηρεσία μας καλείται σχεδόν σε καθημερινή βάση να αντιμετωπίσει πυρκαγιές, οι οποίες εκδηλώνονται από αμέλεια.

Πιο συγκεκριμένα, παρατηρείται μια αύξηση στην εκδήλωση πυρκαγιών προερχόμενη κατά κύριο λόγο από καύσεις γεωργικών υπολειμμάτων, σε σημεία τα οποία σε συνδυασμό με τους ισχυρούς πνέοντες ανέμους στην ευρύτερη περιοχή της Π/Ε Σάμου, προσαυξάνουν σημαντικά την επικινδυνότητα ταχείας επέκτασης με ταυτόχρονη πρόκληση σημαντικών καταστροφών στο φυσικό περιβάλλον και όχι μόνο.

Επιπλέον, τονίζεται ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η καύση γεωργικών υπολειμμάτων επιτρέπεται κατά την παρούσα χρονική περίοδο, μόνο εφόσον ο ενεργών αυτής προβεί στην λήψη συγκεκριμένων προληπτικών μέτρων.

Ύστερα από τα ανωτέρω, απευθύνεται έκκληση στους κατοίκους του Νησιού, ώστε να επιδείξουν την μέγιστη προσοχή για να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα.

Υπενθυμίζεται ότι η Υπηρεσία μας, σε διαφορετική περίπτωση, υποχρεούται στην επιβολή των προβλεπόμενων ποινικών και διοικητικών κυρώσεων»

Related posts

Η πόλη της Σάμου γιόρτασε παραδοσιακά τα Κούλουμα

admin

Το καρλοβασίτικο καρναβάλι στη Σάμο

admin

Απαγόρευση ανύψωσης χαρταετών στην περιοχή του αεροδρομίου Σάμου

admin

Ἀλλαγή Διοίκησης Ταξιαρχίας 79 ΑΔΤΕ «ΜΥΚΑΛΗ»

admin

Έναρξη εργασιών επισκευής και ανακαίνισης των κτιριακών υποδομών των Νοσοκομείων Σάμου & Ικαρίας

admin

Νίκος Ζάχαρης:Τα λάθη για την τροποποίηση του χωροταξικού της Σάμου

admin

Συνάντηση αντιπροσωπείας του Πανσαμιακού Αγροτικού Συλλόγου με τον Βουλευτή Σάμου

admin

e-ΕΦΚΑ: Προειδοποίηση για απόπειρες εξαπάτησης – Το περιστατικό με ασφαλισμένο στη Σάμο

admin

Σάμος: Άσκηση “ΥΓΡΟ ΠΥΡ 2024”

admin