23.9 C
Σάμος
02/05/2024
Σαμιακά

Διημερίδα με θέμα το περιβάλλον στο Καρλόβασι

Το Σαββατοκύριακο 28-29 Μαΐου έλαβε χώρα στο Καρλόβασι μία συνάντηση εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών και της αυτοδιοίκησης από την Ελλάδα και την Τουρκία με θέμα το περιβάλλον.

Συν-διοργανωτές ήταν το ίδρυμα Friedrich Ebert (γραφείο Αθήνας) και ο Δήμος Δυτικής Σάμου. Το ίδρυμα Friedrich Ebert είναι το παλαιότερο και μεγαλύτερο γερμανικό πολιτικό ίδρυμα με παρουσία σε περισσότερες από 100 χώρες.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν τις περιβαλλοντικές προκλήσεις που απασχολούν τις περιοχές τους, καθώς και να παρουσιάσουν τις συγκεκριμένες δράσεις που έχουν αναλάβει για την αντιμετώπισή τους.

Η θαλάσσια μόλυνση, οι ενεργειακές κοινότητες και το αστικό πράσινο είναι μόνο κάποια παραδείγματα από τα θέματα που αναδείχθηκαν στη διημερίδα, αναζητήθηκαν δυνατότητες συνεργειών ανάμεσα στους Έλληνες και τους Τούρκους συμμετέχοντες, για θέματα που απασχολούν εξίσου και τις δύο χώρες.

Ομιλητές ήταν μεταξύ άλλων ο κος Νίκος Χαραλαμπίδης, Διευθυντής της Greenpeace Ελλάδας, ο κος Γιώργος Κρικρής, Αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης για το περιβάλλον και ακαδημαϊκοί από την Τουρκία, ενώ την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου, κος Αλέξανδρος Λυμπέρης.

Υπεύθυνος για τη διοργάνωση της διημερίδας ήταν ο Καρλοβασίτης Στέφανος Σπηλιωτόπουλος, επιστημονικός συνεργάτης του ιδρύματος Friedrich Ebert, ο οποίος ευχαριστεί θερμά το Δήμαρχο κο Αλέξανδρο Λυμπέρη και τους συνεργάτες του στο Δήμο (την κα Αγγελική Αθανασίου και την κα Μαρία Μαρούκη) για την εξαιρετική συνεργασία και τη φιλοξενία της συνάντησης στο μουσείο Βυρσοδεψίας. Ευχαριστίες απευθύνονται και στην ομάδα εθελοντικής υποστήριξης της εκδήλωσης υπό το συντονισμό του κου Μανώλη Ελένη.

Related posts

Νέο σύστημα ασφαλείας στο λιμάνι Μαλαγαρίου – Ακολουθεί ο τουριστικός λιμένας Σάμου

admin

Ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών ΒΑ Αιγαίου, Κωνσταντίνος Φραγκόπουλος την Τρίτη 7 Μαΐου στο Βαθύ

admin

Επίσκεψη του Γραμματέα Παραγωγικών Τομέων στο Μουσείο Οίνου Σάμου

admin

Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού: Η Ακολουθία του Ιερού Νιπτήρος στην Μητρόπολη Σάμου

admin

Η Εργατική Πρωτομαγιά στη Σάμο

admin

Επίσκεψη του Διοικητή Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καρλοβασίου στο 1ο ΕΠΑΛ Καρλοβασίου

admin

Ξεκίνησε και επίσημα η αντιπυρική περίοδος – Ισχυρές συστάσεις προς του πολίτες

admin

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη πόλη της Σάμου για την περιφορά των Επιταφίων την Μ. Παρασκευή

admin

Την Μ. Τετάρτη στην Μονή του Τιμίου Σταυρού η Ακολουθία του ιερού Νιπτήρος

admin