20 C
Σάμος
11/05/2024
Σαμιακά

Νέα 3ωρη στάση εργασίας την Τρίτη 20/6 στο Νοσοκομείο Σάμου

Οι εργαζόμενοι και το Δ.Σ. του συλλόγου του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις με νέα 3ωρη Στάση εργασίας αύριο Τρίτη 20 Ιουνίου  από τις 10π.μ. έως 13.00, με συγκέντρωση μπροστά στην είσοδο του Νοσοκομείου.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 19 Ιουνίου 2023 στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, στάση εργασίας με τους εργαζόμενους στους κλάδους στην καθαριότητα, στα πλυντήρια, στα μαγειρεία, οι τραπεζοκόμοι, οι φύλακες και οι τραυματιοφορείς, οι οποίοι κατέλαβαν συμβολικά το χώρο της διοίκησης.

Οι απεργοί απαίτησαν από τη Διοικήτρια να τους ενημερώσει για τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί εδώ και ένα χρόνο, σε σχέση με τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν σε ανθρώπινο δυναμικό σε αυτές τις υπηρεσίες.

Η Διοικήτρια απάντησε για ακόμη μια φορά ότι έχει πραγματοποιηθεί οικονομοτεχνική μελέτη για να παραδοθούν οι υπηρεσίες αυτές σε εργολαβικές εταιρείες. Καμία απάντηση δεν έδωσε στο ερώτημα που τέθηκε από τους εργαζόμενους γιατί δεν γίνεται πρόσληψη προσωπικού, από την προκήρυξη που έγινε το Μάρτιο του 2023 από την 2η  Υγειονομική Περιφέρεια.

Επίσης δεν έδωσε απάντηση στο γραπτό αίτημα που έχει καταθέσει τόσο ο Σύλλογος Εργαζομένων όσο και οι εργαζόμενοι μεμονωμένα, για την χορήγηση αδειών και οφειλόμενων ρεπό.

Το Δ.Σ. του συλλόγου επισήμανε για άλλη μια φορά στη Διοικήτρια ότι στο τομέα της καθαριότητας το νοσοκομείο είναι επισφαλής.

Οι τραυματιοφορείς δήλωσαν ότι από αύριο 20 Ιουνίου 2023 δεν θα πραγματοποιούν μεταφορές υλικών από τις αποθήκες στα τμήματα του νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι και το Δ.Σ. του συλλόγου του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις με 3ωρη Στάση εργασίας αύριο 20 Ιουνίου 2023 από τις 10π.μ. έως 13.00.

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 10 Π.Μ.

Related posts

O αρχαιολογικός χώρος του Ηραίου θωρακίζεται έναντι πυρκαγιών

admin

Σάμος: Οι Εθελοντικές Οργανώσεις που αναλαμβάνουν την οδήγηση πυροσβεστικών οχημάτων ΟΤΑ α’ Βαθμού το 2024

admin

Πλήθος πιστών στον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής στη Σάμο

admin

Η Dodekanisos Seaways συνδέει τη Ρόδο με το ακριτικό Καστελόριζο

admin

Δολοφονία 75χρονου στη Σάμο: «Είμαι αθώος» δηλώνει ο 48χρονος κατηγορούμενος

admin

Η Σάμος στο επίκεντρο δύο επεισοδίων της εκπομπής “Εικόνες” με τον Τάσο Δούση

admin

Συληπητήριο Μήνυμα του Συλλόγου Εστίασης, Καφέ και Διασκέδασης Πυθαγορείου

admin

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίας Ειρήνης στο Βαθύ Σάμου

admin

Συνάντηση Μητροπολίτη με φοιτητές και σπουδαστές στη Σάμο

admin