17.3 C
Σάμος
03/05/2024
Ικαριακά

Φράγμα στα Αρνοπέζια Ικαρίας – ¨Ειδική πρόσκληση χρηματοδότησης του Υπουργείου Εσωτερικών προς το Δήμο Ικαρίας

Για το έργο δημιουργίας υδάτινου ταμιευτήρα στην περιοχή Αρνοπέζι Ικαρίας,  ο δήμαρχος Ικαρίας, κ. Νίκος Καλαμπόγιας, έγραψε στα social media.

«ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ Η ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΙΚΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΑΡΝΟΠΕΖΙΑ Δ.Ε. ΦΡΑΝΤΑΤΟΥ Π/Υ € 4.100.000
Το εμβληματικό έργο που πολλοί οραματίστηκαν για τη Νικαριά μας και τη διαχείριση των υδάτινων πόρων της, το έργο πνοής που για δεκαετίες παρέμενε στα χαρτιά και δεν κατέστη δυνατό να υλοποιηθεί μπήκε από χθες 15.5.2023, μετά και την ειδική πρόσκληση χρηματοδότησης του Υπουργείου Εσωτερικών προς το Δήμο Ικαρίας, στην τελική ευθεία προς την πραγματοποίησή του: την κατασκευή μιας υδατολεκάνης χωρητικότητας 400.000 κ.μ. νερού περίπου που θα δώσει την απάντηση στο πρόβλημα της υδροδότησης όχι μόνο της Β. Ικαρίας αλλά κι ολόκληρου του νησιού.
Μοιραζόμαστε μαζί με όλους τους Ικαριώτες, με όλους εσάς, τον ενθουσιασμό, τη χαρά, τη δικαίωση, που ήρθε μετά τις συντονισμένες κι αλλεπάλληλες προσπάθειες, τις συνεχόμενες αποστολές νέων στοιχείων, την αξιοποίηση κάθε μελετητικού υπόβαθρου, τις επικαιροποιήσεις, τις ατέλειωτες διαβουλεύσεις.
Με μιά λέξη τη Διεκδίκηση, όπως εμείς την ξέρουμε.
Προχωράμε Ικαριά μας για να κάνουμε πράξη όσα στερήθηκες τόσα χρόνια.
Γιατί σου αξίζει!».

 

Ο ΕΠΑΡΧΟΣ  ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟs ΓΕΝΟΥΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

“Το Επαρχείο Ικαρίας , ενημερώνει ότι, δημοσιεύθηκε η ειδική πρόσκληση χρηματοδότησης για την κατασκευή φράγματος (ταμιευτήρα ύδατος), στην θέση ΑΡΝΟΠΕΖΙΑ  Δ.Ε. ΦΡΑΝΤΑΤΟΥ προυπολογισμού 4.100.000 ευρώ. Η ως άνω πρόσκληση, εκδόθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών, ως απόρροια των συνδυασμένων ενεργειών του Βουλευτή του Νομού Σάμου κ. Στεφανάδη Χριστόδουλου , του Επάρχου Ικαρίας και Φούρνων κ. Γενούζου Παναγιώτη, και του Δημάρχου Ικαρίας κ. Καλαμπόγια Νικολάου.

Έργο πνοής για το νησί της Ικαρίας και ειδικά στον τομέα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων του νησιού.

Ο υποψήφιος βουλευτής Σάμου, καθηγητής Καρδιολογίας κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, ανέφερε τα εξής

«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεπής στην υπόσχεσή της, ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση ενός εμβληματικού έργου στη Βόρεια Ικαρία που είναι το υδάτινο φράγμα στη θέση Αρνοπέζι.

Η δημιουργία ενός υδάτινου ταμιευτήρα χωρητικότητας περίπου 400.000 κ.μ. νερού και προϋπολογισμού 4.100.000 € θα επιλύσει το πρόβλημα υδροδότησης της Βόρειας Ικαρίας αλλά και όχι μόνο.

Οι συντονισμένες προσπάθειες μας από κοινού με τον δήμαρχο Ικαρίας κ. Νίκο Καλαμπόγια και τον έπαρχο κ. Παναγιώτη Γενούζο οδήγησαν σε αυτή την επιτυχή έκβαση».

Related posts

Ικαρία: Αγωνία για 36χρονο εναερίτη που χτυπήθηκε από μέση τάση 20KV

admin

Ικαρία: Κινητοποίηση ενάντια στις 110 ανεμογεννήτριες

admin

Drone βίντεο: Οι Φούρνοι Κορσεών – Το κρυφό νησί των Κουρσάρων

admin

Στην Ικαρία ο Γιώργος Καντζίκης, Αθλητής με Αναπηρία στο Καθιστό θαλάσσιο Σκι – Wakeboard και στο Κανόε Καγιάκ

admin

Εκπληκτικά πλάνα της Θύμαινας από ψηλά με τη βοήθεια drone!

admin

Αποφάσεις Γ.Σ. του ΣΕΠΕ Ικαρίας και Φούρνων

admin

Ικαρία: Άγρια κακοποίηση ζώου – Κρέμασαν κατσίκα σε δέντρο

admin

Φούρνοι: Ναυάγιο της πρώιμης βυζαντινής περιόδου ερευνήθηκε

admin

Γ.Ν.-Κ.Υ. Ικαρίας: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για θέση Ψυχιάτρου

admin