22.9 C
Σάμος
26/04/2024
Σαμιακά

Άκρως επιτυχημένη η συμμετοχή της Οινοποιϊας Κουτσοδόντη στην έκθεση “2ο Athens Wine & Art Festival”

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στις 8 και 9 Οκτωβρίου, στον εκθεσιακό χώρο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών. Εκεί χιλιάδες οινόφιλοι, επαγγελματίες του χώρου απο κάβες, εστιατόρια και δημοσιογράφοι οίνου που επισκέφτηκαν την έκθεση, ήρθαν  σε επαφή με περισσότερα από 65 επιλεγμένα, boutique οινοποιεία από όλη την Ελλάδα, δοκιμάζοντας παραπάνω απο τα 500, σπάνια και ασυνήθιστα κρασιά τους.

 

Επίσης στην έκθεση έλαβαν χώρα εικαστικά δρώμενα και εκτέθηκαν έργα τέχνης. Αφού και το κρασί είναι τέχνη. Είναι η έκφραση του οινοποιού μέσα από την παραγωγική διαδικασία. Το κάθε κρασί έχει την ταυτότητά του, εκφράζει τον χαρακτήρα και την αγάπη του παραγωγού του.

 

Η έκθεση ήταν η πλέον κατάλληλη ευκαιρία για την παρουσιάση των δραστηριοτήτων της Οινοποιϊας Κουτσοδόντη σε ένα πολύ ειδικό κοινό, το οποίο ενδιαφέρεται για τα μικρής παραγωγής, σπάνια και premium κρασιά.

 

Τα νέα, ιδιαίτερα και μικρής παραγωγής, premium κρασιά της Οινοποιϊας Κουτσοδόντη, πέρα απο το κλασικό λευκό ξηρό μοσχάτο φτιαγμένο στη δεξαμενή, εσοδείας του 2021, εντυπωσίασαν το αθηναϊκό κοινό. Αυτά είναι το ξηρό λευκό μοσχάτο παλαιωμένο για 7 μήνες σε βαρέλι εσοδείας του 2020, το αφρώδες Pet-Nat του 2020 (φτιαγμένο με τη παραδοσιακή μέθοδο ζύμωσης στη μέσα στη φιάλη), το φυσικώς γλυκύ επιδόρπιο οίνο του 2017 και φυσικά το πορτοκαλί κρασί απο μοσχάτο του 2021.

 

Στόχος της Οινοποιϊας Κουτσοδόντη είναι η ενδυνάμωση της παρουσίας της σε ένα στοχευμένο κοινό σε πανελλαδικό επίπεδο. Αυτό αποτελεί θεμελιώδη παράγοντα για την περεταίρω ανάπτυξή της, αλλά και την εξέλιξη του σαμιακού αμπελώνα, όποιος μαστίζεται απο τις χαμηλές τιμές των σταφυλιών, τη δυσκολία και το υψηλό κόστος καλλιέργειας.

 

 

 

 

Related posts

Συνάντηση του Αρχηγού ΓΕΣ με τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη

admin

Δυσάρεστη εξέλιξη για τους διασώστες του Τομέα ΕΚΑΒ Σάμου

admin

Τούρκοι τουρίστες «αποθεώνουν» τη Σάμο: «Αξίζει να την επισκεφθείτε»

admin

Οδηγός Ιερών Ακολουθιών για την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα στη Σάμο

admin

Αεροδρόμιο Σάμου: Προβλήματα στις πτήσεις λόγω της αφρικανικής σκόνης

admin

Μεγάλες καταστροφές αμπελιών από ισχυρούς ανέμους στη Σάμο

admin

Ο Μητροπολίτης Σάμου στο Ειδικό Σχολείο του νησιού

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία!

admin

Ελαφρύ πέπλο αφρικανικής σκόνης καλύπτει το Βαθύ της Σάμου

admin