26.1 C
Σάμος
28/05/2022
Ικαριακά

Δήμαρχος Ικαρίας: Μείωση τιμής ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και ενίσχυση Μεταφορικού Ισοδύναμου

Η επιστολή που απέστειλε ο δήμαρχος Ικαρίας, κ.Νίκος Καλαμπόγιας, στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη  Πλακιωτάκη και στον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλη Κουτουλάκη, σχετικά με τις αυξήσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, έχει ως κάτωθι:

Αξιότιμοι κύριοι,

Η πρόσφατη αύξηση στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων έχει φέρει σε δεινή θέση τους Ικαριώτες, Αφενός γιατί το κόστος των εισιτηρίων έρχεται να προστεθεί στο γενικότερο κύμα ανατιμήσεων αλλά και ειδικότερα η ανατίμηση θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στο τουριστικό προϊόν του τόπου. Οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες διαπιστώνουν ότι είναι πολύ ακριβότερο να ταξιδέψεις στην Ικαρία απ ότι σε ένα πιο μακρινό προορισμό όπως το επίσης ακριτικό νησί της Χίου.

Οι μόνιμοι κάτοικοι αναγκάζονται να ταξιδεύουν, είτε λόγω επαγγελματικής δραστηριότητας αλλά κυρίως και για άλλους σημαντικούς λόγους όπως π.χ. υγείας με δεδομένη την χρόνια υποστελέχωση των μονάδων Υγείας, και το αυξημένο κόστος έρχεται να προσθέσει ένα μεγαλύτερο «βραχνά» στα ήδη πληττόμενα εισοδήματα των δημοτών μας που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι αγροτικά και σχετιζόμενα με τον τουρισμό. Ταυτόχρονα βλέπουν τους επισκέπτες να επιλέγουν άλλους οικονομικά ελκυστικότερα προορισμούς αφού διαπιστώνουν ότι κι αυτοί δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο αυξημένο κόστος για το ταξίδι στην Ικαρία, το οποίο καθιστά το νησί απαγορευτικό προορισμό.

Παράλληλα το Μεταφορικό Ισοδύναμο, μια προσπάθεια του κράτους, ως ένα σταθερό μέτρο ενίσχυσης της νησιωτικότητας, αφού μέσω αυτού επιδιώκεται η εξίσωση του κόστους μεταφοράς, σήμερα θεωρούμε ότι είναι επιτακτικότερο από ποτέ η ενίσχυση του, αφού πρέπει να ικανοποιήσει τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί και να αποκαταστήσει την όποια αδικία διαμορφώνεται για τους νησιώτες.

Ο Δήμος Ικαρίας ζητά να ενσκήψετε στο δίκαιο αίτημα μας και για τους ως άνω λόγους:

  1. Την Κρατική παρέμβαση σας για τη μείωση των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων
  2. Την ενίσχυση και αύξηση του μεταφορικού ισοδύναμου η οποία είναι επιβεβλημένη και αναγκαία προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αύξηση του κόστους μεταφοράς προσώπων και αγαθών από και προς το νησί μας και για την θωράκιση της ανταγωνιστικότητα μας.

Με εκτίμηση,

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

 

Παρόμοια άρθρα

Το 3ο βραβείο σε μαθητικό διαγωνισμό απέσπασε το Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Ραχών Ικαρίας

admin

Στην Ικαρία η Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Σάμου Σταυρούλα Μπονέ

admin

35 κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα στον Δήμο Ικαρίας

admin

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ικαρίας & Φούρνων – Ακύρωση των εξετάσεων PISA

admin

Πραγματοποιήθηκε η 3η Πανικάρια Πορεία Ειρήνης

admin

3η Πανικάρια Αντιιμπεριαλιστική Πορεία Ειρήνης

admin

Η Ικαρία στα πέντε ελληνικά νησιά που προτείνει η βρετανική Metro για διακοπές

admin

Από τις Πρωτομαγιάτικες Απεργιακές εκδηλώσεις του ΕΚΣ στην Ικαρία

admin

O Δήμος Ικαρίας φωτίζει το μνημείο του Iκάρου για τα παιδιά με σοβαρές ασθένειες

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα