25.9 C
Σάμος
19/05/2024
Σαμιακά

Εργατικό Κέντρο Σάμου : Η κινητοποίηση της 17ης Απριλίου

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου χαιρετίζει όλους τους απεργούς στα νησιά μας και πανελλαδικά που παρά τις δύσκολες συνθήκες έδωσαν χθες τη μάχη της απεργίας για να διεκδικήσουν αυξήσεις στους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις εργασίας και μέτρα προστασίας της ζωής μας στους εργασιακούς χώρους.

Η πορεία ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι από το Εργατικό Κέντρο στο Βαθύ. Οι απεργοί έκαναν στάση έξω από τα γραφεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, φωνάζοντας το σύνθημα «Εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές». Απαίτησαν άμεση στελέχωση του τμήματος Υγείας και Ασφάλειας στην εργασία στη Σάμο από το κράτος, το οποίο έχει καταργηθεί, προκειμένου να αποφευχθεί η επανάληψη τραγωδιών στους εργασιακούς χώρους, όπως εκείνο που συνέβη με τον 50χρονο οικοδόμο.

Με τα συνθήματα «Συμβάσεις κλαδικές, αυξήσεις μισθών, αυτή είναι η απαίτηση των εργαζομένων», «Κέρδη εξασφαλισμένα με τον κόπο των εργαζομένων» και «Αυξήσεις διεκδικεί η εργατική τάξη, ζωή με αξιοπρέπεια και όχι φτώχεια» προχώρησε η πορεία των απεργών μέχρι την πλατεία Πυθαγόρα, όπου πραγματοποιήθηκαν οι ομιλίες των συνδικαλιστικών εκπροσώπων.

Συγκεκριμένα, την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε η Γραμματέας της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, κα Νανά Νικολάου, η οποία ανέδειξε την ανάγκη για ενίσχυση των κλαδικών σωματείων και την ύπαρξη σωματειακών επιτροπών σε όλους τους χώρους εργασίας, που θα αντιμετωπίζουν θέματα όπως οι μισθοί, οι συλλογικές συμβάσεις, η υγεία και η ασφάλεια, καθώς και θέματα αλληλεγγύης προς τους άλλους λαούς και τους συναδέλφους.

Ακολούθως, μίλησαν ο Σταμάτης Τριπύλας, Πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Καρλοβάσου και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, ο Μανώλης Παχυμανώλης, Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Δημοσίου Σάμου, ο Χρήστος Πανούσος, Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ και του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, ενώ τον λόγο έλαβε ο Τίμος Χατζηλαγός από την Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης, παράρτημα ΕΕΔΥΕ.

Τα μέλη της διοίκησης του ΕΚΣ και των σωματείων θα ξαναβρεθούν στους χώρους δουλειάς τις επόμενες μέρες για να δώσουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας της Πρωτομαγιάς, που θα γίνει τη Μεγάλη Τετάρτη στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο, στο Βαθύ. Ενώ, έγινε κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην πορεία Ειρήνης που διοργανώνει η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης αυτή την Κυριακή 21 Απρίλη στις 11 το πρωί έξω από το ΚΥΤ στη Ζερβού και στη συγκέντρωση αμέσως μετά στην πλατεία Πυθαγόρα, στο Βαθύ, όπου θα εκτεθούν και οι ζωγραφιές μαθητών από τα σχολεία του νησιού για την ειρήνη και τα παιδιά της Παλαιστίνης.

Related posts

Από τη Σμύρνη στη Σάμο: Τούρκοι ποδηλάτες ανακαλύπτουν το νησί

admin

Περιοδεία του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Αυτιά στη Σάμο

admin

Πανηγυρίζει το εκκλησάκι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

admin

Συγκλόνισε ο Σταύρος Μιχαλόπουλος: “Ποιος σας είπε ότι θέλω να είμαι ήρωας; Απαρατήρητος θέλω να είμαι, μπορώ;”

admin

Μεγάλη συμμετοχή στην ενημερωτική δράση του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου

admin

Ημερίδα για την αναπηρία και την προσβασιμότητα στο Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο

admin

Θέσεις εργασίας στο Fito Aqua Bleu Resort: Front Office Agent & Καμαριέρα

admin

Πρόγραμμα του 1ου ψεκασμού καταπολέμησης κουνουπιών Π.Ε Σάμου 2024

admin

Τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές στην Παραλιακή

admin