28.3 C
Σάμος
01/07/2022
Σαμιακά

Εργατικό Κέντρο Σάμου – Κινητοποιήσεις σε Σάμο και Ικαρία

Πρόγραμμα πολύμορφης αγωνιστικής δράσης για την προστασία της υγείας, της ζωής, της δουλειάς και του εισοδήματος κόντρα στην ακρίβεια

Κινητοποιήσεις

Σάμος: Παρασκευή 25/2, 6.00 μ.μ.,  πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ

Ικαρία: Σάββατο 26/2, 7:00 μ.μ., Εύδηλος

 

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου καλεί σωματεία, συλλόγους, φορείς και όλο το λαό των νησιών μας σε οργάνωση, μαζική δράση και κοινό συντονισμό για τα θέματα που ταλανίζουν τη εργατική λαϊκή οικογένεια. Η ακρίβεια, οι καθημερινές ανατιμήσεις, οι αυξήσεις στα καύσιμα και τα τιμολόγια του ρεύματος, το μειωμένο εισόδημα, ο κίνδυνος από την πανδημία και το υποστελεχωμένο δημόσιο σύστημα υγείας στις πόλεις και τα χωριά μας, το να παραμένουμε απροστάτευτοι από φυσικές καταστροφές δεν είναι το παρόν και το μέλλον που ταιριάζει σε εμάς και τις οικογένειές μας.

 

Με περιοδείες, εξορμήσεις και συζήτηση σε χώρους δουλειάς και γειτονιές, αγωνιστικές παρεμβάσεις  για τα οξυμένα προβλήματα, συσκέψεις και συνελεύσεις βγαίνουμε στο προσκήνιο για την προστασία της υγείας και τους εισοδήματος μας, κόντρα στην πολιτική που θυσιάζει τις ανάγκες του λαού για τα κέρδη των λίγων.

 

  • Τρίτη 22/2 και ώρα 10.00 παρέμβαση στο κατάστημα της ΔΕΗ στο Βαθύ και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ.
  • Τετάρτη 23/2 και ώρα 8.00 π.μ. στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου και ώρα 9:00 π.μ. στο Κέντρο Υγείας στο Βαθύ.
  • Την ίδια μέρα στηρίζουμε την απεργία των υγειονομικών. Εκφράζουμε αλληλεγγύη στους εργαζόμενους και στο Σύλλογο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σάμου και βρισκόμαστε στο πλευρό τους έξω από την πύλη του νοσοκομείου στις 00 π.μ. στην απεργιακή τους συγκέντρωση. Αντίστοιχα, στην Ικαρία 12.30 στον Άγιο Κήρυκοστην απεργιακή συγκέντρωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ικαρίας.
  • Πέμπτη 24/02 και ώρα 18.00 παρεμβάσεις έξω από τα σούπερ μάρκετ σε Βαθύ, Καρλόβασι.
  • Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στη χώρα μας κορυφώνουμε την αγωνιστική μας δράση διαδηλώνοντας ταυτόχρονα ενάντια στην ακρίβεια, για την προστασία του εισοδήματος και της ζωής μας, με κινητοποιήσεις στη Σάμο Παρασκευή 25/2 στις 6:00 μ.μ. στην πλατεία Πυθαγόρα, στο Βαθύ και στην Ικαρία το Σάββατο 26/2 στις 7:00 μ.μ. στον Εύδηλο
  • Τρίτη 1 Μάρτη στις 6:00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο πλατεία σύσκεψη με σωματεία, φορείς και εργαζόμενους για συνέχιση και κλιμάκωση της δράσης μας.

 

Καλούμε τα σωματεία να συνεδριάσουν, να συζητήσουν, να αποφασίσουν συμμετοχή και εμπλουτισμό ανά κλάδο του αγωνιστικού προγράμματος δράσης.

Είναι ανάγκη ΤΩΡΑ να οργανωθούν παντού στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές εστίες αντίστασης! Ενώνουμε τη φωνή μας όσοι πληττόμαστε από την πολιτική που θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες για τα κέρδη των λίγων.

 

Απευθυνόμαστε στο σωματείο μας, στο Εργατικό Κέντρο για θέματα εργασίας και προστασίας της υγείας μας, τους όρους σύμβασής μας, διασφαλίζουμε την κλαδική μας σύμβαση όπου υπάρχει, συμμετέχουμε στις συσκέψεις και τις συνελεύσεις μας, απλώνουμε την αλληλεγγύη μας σε συναδέλφους που πραγματικά τα βγάζουν πέρα δύσκολα, ενημερώνουμε για διακοπές ρεύματος! Κανένας μόνος του! Όλοι για έναν και ένας για όλους! Η αλληλεγγύη και η οργάνωση είναι το όπλο μας!

 

Απευθυνόμαστε στα τηλ 2273027561, 6945342108, 6986293958

 

Συμμετέχουμε ενεργά στην εβδομάδα δράσης! Η οργανωμένη αντίσταση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων είναι η μόνη απάντηση για την προστασία της υγείας, της ζωής και της λαϊκής περιουσίας, του εισοδήματός μας, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας!

 

Η Διοίκηση

Related posts

Εορτασμός του Ιδρυτού της Εκκλησίας μας Αποστόλου Παύλου

admin

Φυσητήρας στο Βορειοανατολικό Αιγαίο

admin

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

admin

Για τον Σεπτέμβριο του 2022 αναβλήθηκε δίκη των επιχειρηματιών που συνελήφθησαν για παράβαση ωραρίου

admin

ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΣ  ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Από την αρχαιότητα, στο σήμερα και το αύριο της Σάμου

admin

ΓΕΛ Σάμου – Στατιστικά Βαθμολογιών στις Πανελλήνιες 2022

admin

Ημερίδες Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης του Σχολείου Δεύτερης Σάμου

admin

«Σκακιστικό φεστιβάλ της σχολικής σκακιστικής λέσχης Μιχαήλ Μποτβίνικ του Γυμνασίου Καρλοβάσου»

admin

Συνάντηση Περιφερειάρχη με Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών του Τομέα της Ιθαγένειας

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα