09/05/2024
Σαμιακά

Ημερίδα STEM – Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στο χώρο του Γυμνασίου Καρλοβάσου

Το Σάββατο 16/03/2024 διεξήχθη με επιτυχία στα πλαίσια του Περιφερειακού Διαγωνισμού STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Βορείου Αιγαίου, όπου και συμμετείχαν Σχολεία του Νομού Σάμου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που τους είχαν διαθέσει εξοπλισμό – κιτ ρομποτικής από το πρόγραμμα «1821 – Μικρή Επανάσταση την Εκπαίδευση: Αναδεικνύουμε τις Ψηφιακές Δεξιότητες των Ελλήνων του Αύριο».

Η Ημερίδα Ρομποτικής διοργανώθηκε στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Γυμνασίου Καρλοβάσου από  την Διευθύντρια του Γυμνασίου Καρλοβάσου, Αικατερίνη Σφέτσου και τον Υποδιευθντή και εκπαιδευτικό Πληροφορικής του Σχολείου, Αθανάσιο Μπαζάκα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου κος Παπαθεοφάνους Θεμιστοκλής, οι Αντιδήμαρχοι κος Ευάγγελος Μαρνέζος και κος Μανόλης Νικολού, ο Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Καρλοβασού κος Αριστείδης Τσεσμελής, η Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής κα Νίκη Τσεπέλη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κος Στυλιανός Τζοάνος, η Προισταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου κα Δήμητρα Πρασσά, ο εκπρόσωπος της WRO Hellas  – Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης κος Άρης Λούβρης μέσω τηλεσυνδιάσκεψης και τέλος Γονείς – Κηδεμόνες, Εκπαιδευτικοί, Μαθητές / τριες. 

Τα Σχολεία που συμμετείχαν ήταν το :

  • Γυμνάσιο Καρλοβάσου με τους μαθητές του Ομίλου Ρομποτικής – STEM που λειτουργεί στο Σχολείο.
  • Δημοτικό Σχολείο Όρμου Καρλοβάσου.
  • Δημοτικό Σχολείο Ευδήλου Ικαρίας.
  • 1ο Δημοτικό Σχολείο Βαθέως.

Οι μαθητές / τριες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν και να επιδείξουν τα αξιόλογα έργα τους με τα κιτ Ρομποτικής στο κοινό. Ευελπιστούμε τέτοιου είδους εκδηλώσεις να καθιερωθούν ετησίως στο Νόμο Σάμου.

 

 

Related posts

Επιστολή προς Δημάρχους Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων Κορσεών για στήριξη πολυτέκνων

admin

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 48χρονος

admin

Καινοτόμο Drone πρώτων βοηθειών από μαθητές της Σάμου

admin

Πανηγυρίζει ο Ι. Ναός Ζωοδόχου Πηγής Μεσογείου

admin

Αλλαγές στη σύνθεση του Δ.Σ. του Συλλόγου Πολυτέκνων Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων

admin

Η «Νέα Τρίτη» στο Καρλόβασι της Σάμου

admin

Ιερά Πανήγυρις Ζωοδόχου Πηγής Μανωλατών

admin

Λιμνιώνας και Κάμπος Μαραθοκάμπου, Βίβλα: Μην χάσετε τις πεζοπορίες του Ε.Ο.Π.Σ. Σάμου στις 12 Μαΐου

admin

Σάμος: Μαμούθ διαγραφή χρέους

admin