15.9 C
Σάμος
26/04/2024
Σαμιακά

«Η αρχή της μέσης γραμμής στο Δίκαιο της Θάλασσας» – Βιβλιοπαρουσίαση

«Η αρχή της μέσης γραμμής στο δίκαιο της θάλασσας» είναι ο τίτλος του βιβλίου του καθηγητή της σχολής Ευελπίδων κ. Πολύκαρπου Αδαμίδη, που παρουσιάστηκε απόψε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε υπο την αιγίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου στην αιθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Ανατολικής Σάμου.

Ο κ. Αδαμίδης είναι Νομικός με σπουδές, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Χάρβαρντ, έχει εργαστεί, στην Ελλάδα, σε Βαλκανικά Κράτη και στην Ε.Ε., έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος των Υπουργείων Υγείας, Εξωτερικών και Άμυνας, ενώ από το 2017 είναι αν. Καθηγητής Κοινοτικού Δικαίου, Προμηθειών και Διεθνών Σχέσεων στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.

Τον καθηγητή προλόγισε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου, κ .Γιάννης Καλτάκης .

Η εκδήλωση παρουσίασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ιδίως σε καιρούς ευρύτερων γεωπολιτικών εξελίξεων στον ευρωπαϊκό χώρο, ενώ το θέμα είναι έντονου ελληνικού ενδιαφέροντος λόγω του ότι τα ζητήματα του καθορισμού των θαλασσίων ζωνών βρίσκονται διαρκώς στην ημερήσια διάταξη των διαφορών της χώρας μας με την Τουρκία.

Το έργο «Η αρχή της μέσης γραμμής στο Δίκαιο της Θάλασσας» παρουσιάζει κατά τον πλέον εκτεκταμένο και εμπεριστατωμένο τρόπο, την αρχή της μέσης γραμμής και τον κρίσιμο ρόλο αυτής στη διαδικασία προσδιορισμού των θαλάσσιων ζωνών και την αντίστοιχη στοιχειοθέτηση των δικαιωμάτων των κρατών. Η σημασία της διαφαίνεται κυρίως μέσα από την επίκληση και εφαρμογή της από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, το Διεθνές Δικαστήριο για το Δίκαιο της Θάλασσας και τα Διεθνή Διαιτητικά Δικαστήρια, προσαρμοσμένη στις γεωμορφικές συνθήκες της κάθε κρινόμενης υπόθεσης, λαμβανομένων υπόψη και άλλων κρίσιμων παραμέτρων, όπως η αρχή της αναλογικότητας και η νησιωτικότητα.

Στο τέλος της εκδήλωσης, βραβεύτηκαν πολλοί δικηγόροι, που δικηγορούν στο νομό μας πάνω από 30-40 χρόνια, όλοι τους εξαίρετοι νομικοί, άξιοι δικηγόροι .

Related posts

Δυσάρεστη εξέλιξη για τους διασώστες του Τομέα ΕΚΑΒ Σάμου

admin

Τούρκοι τουρίστες «αποθεώνουν» τη Σάμο: «Αξίζει να την επισκεφθείτε»

admin

Οδηγός Ιερών Ακολουθιών για την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα στη Σάμο

admin

Αεροδρόμιο Σάμου: Προβλήματα στις πτήσεις λόγω της αφρικανικής σκόνης

admin

Μεγάλες καταστροφές αμπελιών από ισχυρούς ανέμους στη Σάμο

admin

Ο Μητροπολίτης Σάμου στο Ειδικό Σχολείο του νησιού

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία!

admin

Ελαφρύ πέπλο αφρικανικής σκόνης καλύπτει το Βαθύ της Σάμου

admin

Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Καρλοβάσου: Καταβολή Δωροσήμου Πάσχα στις 26.4

admin