22.9 C
Σάμος
26/04/2024
Σαμιακά

Κυκλοφοριακό “έμφραγμα” στην οδό Πέτρου Δημητρίου

Κυκλοφοριακό “έμφραγμα” προκλήθηκε το πρωί της Τρίτης στην οδό Πέτρου Δημητρίου και στα γύρω στενά εξαιτίας των έργων που πραγματοποιούνται πέριξ του 1ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης της Σάμου όπου ήδη έχει μορφοποιηθεί η νησίδα- «πάρκο τσέπης» μετά από πρόταση του Δήμου Ανατολικής Σάμου που υποβλήθηκε στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και εντάχθηκε με το ποσό των 140.400,00 ευρώ.

Η πρώτη ημέρα εφαρμογής των κυκλοφορικών ρυθμίσεων έφερε τον εκνευρισμό στους οδηγούς που διαμαρτύρονται για τον κακό σχεδιασμό, ενώ παράλληλα τονίζουν πως οι εργασίες θα μπορούσαν να γίνουν την περίοδο του Πάσχα όπου τα σχολεία είναι κλειστά.

Η δημιουργία «πάρκου τσέπης»,  όπως αναφέρει ο Δήμος Αν. Σάμου, θα αναβαθμίσει την περιοχή με νέο φωτισμό και ανανεωμένο εξοπλισμό και ο σχεδιασμός θα βασιστεί στις αρχές της αειφορίας με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον.

Οι οδοί Αρχ. Κωνσταντίνου και Πατρ. Δαμιανού, θα πλακοστρωθούν και στο πάρκο τσέπης θα τοποθετηθούν παγκάκια, τραπέζια και σκίαστρα προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των επισκεπτών.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Ο δρόμος της πρωτεύουσας από το κατάστημα ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ στην Πατρ.Διαμανού έως και τη συμβολή της Αρχ. Κωνσταντίνου με Γυμν. Κατεβαίνη, θα είναι κλειστός από 14/3/2023 έως την ολοκλήρωσή των εργασιών.
Κατά την εκτέλεση των εργασιών, η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται από τους παρακείμενους δρόμους.

Related posts

Συνάντηση του Αρχηγού ΓΕΣ με τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη

admin

Δυσάρεστη εξέλιξη για τους διασώστες του Τομέα ΕΚΑΒ Σάμου

admin

Τούρκοι τουρίστες «αποθεώνουν» τη Σάμο: «Αξίζει να την επισκεφθείτε»

admin

Οδηγός Ιερών Ακολουθιών για την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα στη Σάμο

admin

Αεροδρόμιο Σάμου: Προβλήματα στις πτήσεις λόγω της αφρικανικής σκόνης

admin

Μεγάλες καταστροφές αμπελιών από ισχυρούς ανέμους στη Σάμο

admin

Ο Μητροπολίτης Σάμου στο Ειδικό Σχολείο του νησιού

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία!

admin

Ελαφρύ πέπλο αφρικανικής σκόνης καλύπτει το Βαθύ της Σάμου

admin