22.9 C
Σάμος
26/04/2024
Σαμιακά

Μαθήματα φιλοζωίας σε μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Μυτιληνιών

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η δράση ανάπτυξης της φιλοζωίας και της επιμόρφωσης των μικρών παιδιών απο το Φιλοζωικό Σωματείο  Σάμου. Την Τετάρτη (16.11.) μέλη του Σωματείου επισκέφτηκαν το Δημοτικό Σχολείο των Μυτιληνιών.

Την δράση παρακολούθησαν όλες οι τάξεις (σε τρία τμήματα ανά δύο τάξεων) ανάλογα με την ηλικία των παιδιών, με τους εθελοντές να ενημερώνουν τους μαθητες γύρω από τα κατοικίδια ζώα, τις ανάγκες τους, την συμπεριφορά και τις ιδιαιτερότητες τους.

Το Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου αναφέρει για την δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

“Προσπαθήσαμε να κατανοήσουν οι μαθητές και τις υποχρεώσεις, όταν έχουμε ένα κατοικίδιο. Εξηγήσαμε πως να συμπεριφερόμαστε στα ζώα και τι να αποφεύγουμε.

Εννοείτε, πως αφιερώσαμε αρκετό χρόνο στα αδέσποτα, τους λόγους ύπαρξης τους καθώς και την ανάγκη και υποχρέωση σίτισης και φροντίδας τους. Τις πληροφορίες εμπλουτίσαμε με μερικά βίντεο για τα φιλαράκια μας στο καταφύγιο αδέσποτων και τις καθημερινές μας δουλειές εκεί. Φυσικά συμβουλέψαμε τους μαθητές να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο, εφόσον υπάρχει η επιθυμία να πάρουν ένα κατοικίδιο (βέβαια μόνο με την έγκριση των γονέων) και τους ενημερώσαμε σχετικά για αυτήν την διαδικασία. Πολύ χαρήκαμε, πως την ίδια βραδιά κιόλας μας πήρε μια μάνα για να ζητήσει ένα κουταβάκι για την κόρη της.

Μεγάλο το ενδιαφέρον των μαθητών και πολλές οι ερωτήσεις τους. Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε, με πόση υπομονή  περίμεναν την (μάλλον) πιο σημαντική στιγμή του μαθήματος, την εμφάνιση του σκύλου της εθελόντριας και με πόσο σεβασμό και τρυφερότητα το πλησίασαν.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Δημοτικό Σχολείο Μυτιληνιών, την διεύθυνση, τις δασκάλες και δασκάλους  για την πρόσκληση και ιδιαίτερα τον κ. Βότση Λουκά, που οργάνωσε αυτό το μάθημα.

Επίσης ευχαριστούμε τις εθελόντριες Κέλλυ Μιτσού, Μαργαρίτα Μπαφούνη και Ναταλία Καλομοίρη για την  ξεχωριστή παρουσίαση και το μεγάλο μεράκι τους.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους μαθητές του σχολείου. Όλοι τους ήταν άψογοι!

Αυτό το πρότυπο σχολικό πρόγραμμα πρόκειται να συνεχιστεί και σε άλλα σχολεία.

Τα παιδιά και οι νέοι είναι αναμφίβολά οι καλύτεροι πρεσβευτές της φιλοζωίας και μας δίνουν την ελπίδα για ένα πιο ευνοϊκό μέλλον για τα αδέσποτα και γενικά τα ζώα και το περιβάλλον μας”.

Related posts

Συνάντηση του Αρχηγού ΓΕΣ με τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη

admin

Δυσάρεστη εξέλιξη για τους διασώστες του Τομέα ΕΚΑΒ Σάμου

admin

Τούρκοι τουρίστες «αποθεώνουν» τη Σάμο: «Αξίζει να την επισκεφθείτε»

admin

Οδηγός Ιερών Ακολουθιών για την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα στη Σάμο

admin

Αεροδρόμιο Σάμου: Προβλήματα στις πτήσεις λόγω της αφρικανικής σκόνης

admin

Μεγάλες καταστροφές αμπελιών από ισχυρούς ανέμους στη Σάμο

admin

Ο Μητροπολίτης Σάμου στο Ειδικό Σχολείο του νησιού

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία!

admin

Ελαφρύ πέπλο αφρικανικής σκόνης καλύπτει το Βαθύ της Σάμου

admin