16.1 C
Σάμος
25/03/2023
Σαμιακά

“ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2023” : Η συμμετοχή της Οινοποιΐας Κουτσοδόντη (Coutsodontis Winery) στη μεγαλύτερη έκθεση κρασιού στην Ελλάδα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε φέτος η μεγαλύτερη έκθεση κρασιού στην Ελλάδα, στις 4-6 Μαρτίου, στο Ζάππειο Μέγαρο. Το Οινόραμα διεξάγεται από το 1994 και είναι η πιο σημαντική έκθεση κρασιού της χώρας. Περιλαμβάνει περισσότερους από 250 εκθέτες σε ξεχωριστά σταντ και πάνω από 2.500 κρασιά και αποστάγματα, ενώ υποδέχεται γύρω στους 10.000 Έλληνες και ξένους επισκέπτες, επαγγελματίες του αμπελοοινικού κλάδου και φίλους του κρασιού. Η Οινοποιΐα Κουτσοδόντη συμμετείχε στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των οινικών αποκαλύψεων. Εκεί, βρέθηκαν τα σπάνιότερα και μικρής παραγωγής κρασιά της Ελλάδας, αλλά και οινοποιεία που κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στην έκθεση. Οι επισκέπτες, δοκίμασαν, γνώρισαν αλλά και εντυπωσιάστηκαν απο τα έξι ιδιαίτερα προϊόντα της Οινοποιϊας Κουτσοδόντη. Ειδικότερα δε από τη νέα εκδοχή ενός λευκού ξηρού μοσχάτου παλαιωμένου σε βαρέλι εσοδείας του 2020, το ημιαφρώδες πετ νατ του 2020, το πορτοκαλί κρασί του 2021, το ονομασίας προελεύσεως Σάμος του 2017, αλλά και απο τη βαρέλισια ρετσίνα του 2021. Και φυσικά απο το λευκό ξηρό μοσχάτο, φτιαγμένο στη δεξαμενή με την εξαιρετική σχέση ποιότητας τιμής.

Ένα συγκεκριμένο κοινό, το οποίο ενδιαφέρεται για premium τύπους οίνων, επισκέφτηκε το περίπτερο και είχε τη δυνατότητα να γνωρίσει τη φιλοσοφία της Οινοποιϊας Κουτσοδόντη, που επιλέγει την παραγωγή κρασιών με παραδοσιακές διαδικασίες παραγωγής, εκεί που αναδεικνύεται το πλούσιο άρωμα και η συμπυκνωμένη γεύση. Χαρακτηριστικά, που πρέπει να έχει κάθε ποιοτικό, αυθεντικό και ανώτερο κρασί.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε, το γεγονός ότι η Οινοποιΐα Κουτσοδόντη συμμετείχε με δυο πρωτοποριακά είδη κρασιών στη γκάμα της. Το αφρώδες Pet-Nat και το Πορτοκαλί κρασί (Orange wine). Αν αναλογιστεί κανείς ότι ιδρυθείσα μόλις, εν έτει 2017, αυξάνει ταχύτατα την προϊοντική της γκάμα, επενδύοντας σε μη συμβατικές, αλλά εναλλακτικές κατηγορίες οίνων, απο 100% μοσχάτο. Με αυτόν τον τρόπο αναδείκνύεται το σαμιώτικο τερουάρ και τονίζεται ο πολυδυναμικός χαρακτήρας του μοσχάτου σταφυλιού, αποδεικνύοντας οτι εκτός απο τα εκλεκτά επιδόρπια κρασιά, στη Σάμο, φτιάχνονται και υψηλής ποιότητας ξηρά κρασιά.

Διαρκής στόχος της Οινοποιΐας Κουτσοδόντη (Coutsodontis Winery)  είναι η ενδυνάμωση της παρουσίας της σε ένα επιλεγμένο κοινό, τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο όσο και στο εξωτερικό, αφού ήδη έχουν ξεκινήσει οι εξαγωγές στις Κάτω Χώρες. Αυτό αποτελεί θεμελιώδη παράγοντα για την περεταίρω ανάπτυξή της, αλλά και την εξέλιξη του σαμιακού αμπελώνα, όποιος μαστίζεται απο τις χαμηλές τιμές των σταφυλιών, τη δυσκολία και το υψηλό κόστος καλλιέργειας.

 

 

Related posts

Μ. Κουτουλάκης-Χ. Στεφανάδης: Υποδοχή του δοκιμαστικού δρομολογίου του καταμαράν της Dodekanisos Seaways

admin

Παρέλασαν με μαύρα περιβραχιόνια οι μαθητές στην Σάμο για την τραγωδία στα Τέμπη

admin

Σε επιφυλακή η πυροσβεστική λόγω δυνατών ανέμων στα νησιά μας

admin

Zητήθηκε μετακίνηση παιδιάτρου από το Νοσοκομείο Ικαρίας σε αυτό της Σάμου

admin

Ποιες είναι οι Καλύτερες Τούρτες για τα Γενέθλια του Παιδιού σας

admin

Καταγγελία για περιστατικά δηλητηρίασης ζώων συντροφιάς στη Σάμο

admin

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καρλοβάσου επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου

admin

Έπεσε από σκαλωσιά εν ώρα εργασίας

admin

Θετική η Dodekanisos Seaways για προσέγγιση και στο λιμάνι του Όρμου Μαραθοκάμπου

admin