16.1 C
Σάμος
19/03/2024
Πολιτιστικά

Σε Καλάβρυτα, Δημητσάνα, Μεγαλόπολη και Καλαμάτα ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ

Η αποστολή του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ σε Καλάβρυτα, Δημητσάνα, Μεγαλόπολη και Καλαμάτα»

 

Το ‘εθνικό τραύμα’ που σκεπάζει τη χώρα μας με το δυστύχημα των τρένων στα Τέμπη δε μας επέτρεψε να στείλουμε νωρίτερα το παρόν δελτίο τύπου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αφού όλοι πενθούμε για το τραγικό αυτό γεγονός.

Για μία ακόμα φορά ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, και εύχεται γρήγορη ανάρρωση σε όσους ακόμα επιβάτες νοσηλεύονται.

Παράδοση αποτελεί πλέον για τον Χορευτικό Όμιλο Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ η συμμετοχή μελών του στα δρώμενα της αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας, κάθε χρόνο και σε άλλο τόπο.

Φέτος η αποστολή του ΧΟΡ.Ο.Σ ταξίδεψε στην Αρκαδία με επισκέψεις στα Καλάβρυτα, τη Δημητσάνα και τα γύρω χωριά, ενώ για 2η φορά ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ παρακολούθησε το διάσημο καρναβάλι της Καλαμάτας. Επίσκεψη επίσης πραγματοποιήθηκε και στη Μεγαλόπολη.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις τοπικές παραδοσιακές γεύσεις της Αρκαδίας και να παρακολουθήσουν τα δρώμενα του τριημέρου. Φυσικά δεν έλειψαν τα γλέντια και ο χορός με τους ντόπιους.

Δέος προκάλεσε η επίσκεψη στο λόφο του Καππή των Καλαβρύτων, όπου στις 13 Δεκεμβρίου 1943 εκτελέστηκαν περισσότεροι από 500 άνδρες και αγόρια, ενώ εντυπωσιακή ήταν και η διαδρομή με τον οδοντωτό από τα Καλάβρυτα ως το Διακοπτό. Αξιόλογη αναφοράς είναι και η επίσκεψη στο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα.

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ ευχαριστεί θερμά τον κύριο Στάθη Λιακόπουλο για τις ασφαλείς μετακινήσεις (Γραφείο Τουρισμού Λιακόπουλος) που είχε την επιμέλεια του ταξιδιού.

Ευχαριστεί τους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου Τεύθις στη Δημητσάνα για τη ζεστή φιλοξενία που προσέφεραν, καθώς και τα μέλη μας για την άψογη συνεργασία τους και τη θετική τους διάθεση, που οδήγησε μία ακόμα αποστολή του ΧΟΡ.Ο.Σ να στεφθεί με στιγμές χαράς, χαλάρωσης και διασκέδασης.

Υπόσχεση από τον Χορευτικό Όμιλο Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ να συνεχίζει κάθε χρόνο το 3ήμερο αυτό να δίνει την ευκαιρία στα μέλη του να παρακολουθούν τα δρώμενα στον τόπο τους, έτσι ώστε η θεωρία να γίνεται πράξη.

Related posts

Αποκριάτικη Περατζάδα στη πόλη της Σάμου

admin

Το έθιμο του Καδή στους Σπαθαραίους στις 17/3

admin

Σε αποκριάτικους ρυθμούς το Άνω Βαθύ

admin

Εντυπωσίασε ο “Καδής” από τον «Καπετάν Λαχανά»

admin

Αποκριάτικο γλέντι στον Πύργο με ζωντανή μουσική

admin

Δωρεά 2000 τόμων βιβλίων προς την Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Σάμου

admin

Απόκριες 2024 στον Δήμο Ανατολικής Σάμου: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων

admin

Ο πολιτιστικός σύλλογος Βαθέος ο “Καπετάν Λαχανάς” αναβιώνει το έθιμο του Καδή

admin

Αναβιώνει μετά από χρόνια ο Καδής στους Σπαθαραίους Σάμου

admin