15.9 C
Σάμος
26/04/2024
Σαμιακά

Συνάντηση της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Σάμου, με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, για την Ημέρα Καριέρας

Την Τετάρτη, 3 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση για την Ημέρα Καριέρας μεταξύ της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου-Ικαρίας & Φούρνων. Σε συνεργασία με την Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης και τη ΜΕΤΑδραση μέσω του προγράμματος Stepping Stone.

Κοινός στόχος είναι η διασύνδεση των επιχειρήσεων της Σάμου με τους πρόσφυγες που αναζητούν εργασία. Η Ημέρα Καριέρας στοχεύει στην ένταξη προσφύγων σε διαθέσιμες θέσεις εργασίας, στη γνωριμία τους με εργοδότες από όλο το νησί και στην εξοικείωση τους με τη διαδικασία της συνέντευξης. Κατά τη διάρκεια οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν άμεσα με τους εργοδότες αλλά και να υποβάλλουν τα βιογραφικά τους.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν πολλά ζητήματα πολιτισμικού χαρακτήρα, όπως η εργασία στην Ελλάδα και ειδικότερα στο νησί της Σάμου καθώς επίσης και για τα εργασιακά δικαιώματα.Τέλος υπήρξε ένας ανοιχτός διάλογος μεταξύ των επιχειρήσεων και των προσφύγων γύρω από τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις στην τοπική αγορά εργασίας.

Σε κάθε περίπτωση βασικό μέλημα της Ένωσης Ξενοδόχων είναι η ευκαιρία εργασίας και η ανάδειξη σε όλους τους πρόσφυγες που ενδιαφέρονται να εργαστούν στο νησί της Σάμου, με γνώμονα το τρίπτυχο πάνω στο οποίο στηρίζεται ο ελληνικός τουρισμός «πολιτισμός – περιβάλλον – ανάπτυξη».

Related posts

Δυσάρεστη εξέλιξη για τους διασώστες του Τομέα ΕΚΑΒ Σάμου

admin

Τούρκοι τουρίστες «αποθεώνουν» τη Σάμο: «Αξίζει να την επισκεφθείτε»

admin

Οδηγός Ιερών Ακολουθιών για την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα στη Σάμο

admin

Αεροδρόμιο Σάμου: Προβλήματα στις πτήσεις λόγω της αφρικανικής σκόνης

admin

Μεγάλες καταστροφές αμπελιών από ισχυρούς ανέμους στη Σάμο

admin

Ο Μητροπολίτης Σάμου στο Ειδικό Σχολείο του νησιού

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία!

admin

Ελαφρύ πέπλο αφρικανικής σκόνης καλύπτει το Βαθύ της Σάμου

admin

Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Καρλοβάσου: Καταβολή Δωροσήμου Πάσχα στις 26.4

admin