20.9 C
Σάμος
26/04/2024
Σαμιακά

Ψάχνουν και δεν βρίσκουν χώρο! Προσωρινή λύση στο θέμα της λαϊκής αγοράς

Η προσωρινή στέγαση σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Ανατολικής Σάμου στην οδό Κανάρη για τη Λαϊκή Αγορά αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Πρόκειται για ένα χώρο στον οποίο στεγάζονται ήδη κάποιοι παραγωγοί χωρίς ωστόσο να πληροί όλες τις προδιαγραφές για την εύρυθμη λειτουργία της.

Από την πλευρά του Αντιδημάρχου Ευαγγέλου Καρά που πραγματοποίησε την εισήγηση υπήρξε η δέσμευση, ότι ο συγκεκριμένος χώρος θα διαμορφωθεί κατάλληλα έτσι ώστε, να στεγάσει τους παραγωγούς που θα καταφέρουν να πάρουν άδεια σύμφωνα με το νέο νόμο του 2021 που αφορά στο στάσιμο εμπόριο.

Από την πλευρά του Πανσαμιακου Αγροτικού Συλλόγου, πήρε το λόγο στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, ο Πρόεδρος Γιώργος Λάφης, αναφέροντας ότι οι παραγωγοί πρέπει να έχουν έναν κατάλληλο χώρο για να πουλούν τα προϊόντα τους και αυτό θα πρέπει να γίνει άμεσα πριν μειωθούν οι παραγωγοί στο νησί καθώς ο κλάδος αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα όπως επισήμανε.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο προορίζεται για την ανέγερση ειδικού σχολείου με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ωστόσο παραμένει σε εκκρεμότητα η έγκριση από το αρμόδιο υπουργείο μετά την αποστολή των σχετικών δικαιολογητικών από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου.

Σε περίπτωση που το οικόπεδο αυτό δεν προσφέρεται υπάρχει έτοιμη μελέτη προκειμένου να ανεγερθεί στεγασμένη αγορά που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα στέγασης των παραγωγών του νησιού.

 

ΕΡΤ

Related posts

Συνάντηση του Αρχηγού ΓΕΣ με τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη

admin

Δυσάρεστη εξέλιξη για τους διασώστες του Τομέα ΕΚΑΒ Σάμου

admin

Τούρκοι τουρίστες «αποθεώνουν» τη Σάμο: «Αξίζει να την επισκεφθείτε»

admin

Οδηγός Ιερών Ακολουθιών για την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα στη Σάμο

admin

Αεροδρόμιο Σάμου: Προβλήματα στις πτήσεις λόγω της αφρικανικής σκόνης

admin

Μεγάλες καταστροφές αμπελιών από ισχυρούς ανέμους στη Σάμο

admin

Ο Μητροπολίτης Σάμου στο Ειδικό Σχολείο του νησιού

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία!

admin

Ελαφρύ πέπλο αφρικανικής σκόνης καλύπτει το Βαθύ της Σάμου

admin