23.9 C
Σάμος
02/05/2024
Πολιτιστικά

Επαναλειτουργεί το λαογραφικό μουσείο του ιδρύματος “Νικόλαος Δημητρίου”

Άνοιξε ξανά τις πύλες του το λαογραφικό Μουσείο του “Iδρύματος Δημητρίου” το οποίο παρέμεινε κλειστό επί μία πενταετία.Το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η τελετή για την επαναλειτουργία του με την παρουσία της κόρης του αείμνηστου, Τηλαύγη Δημητρίου, Δήμητρας, του εγγονού του Ορέστη, αλλά και της διευθύντριας του ιδρύματος Ματρώνης Κτιστού.

Η συνέχιση της λειτουργίας του ήταν μία υπόσχεση που είχαν δώσει οι απόγονοι των αειμνήστων αδερφών Δημητρίου που είχαν οραματιστεί αυτό το Μουσείο και το έστησαν με πολύ αγάπη και μεράκι. Πριν το άνοιγμα του μουσείου πραγματοποιήθηκαν συντηρήσεις και επισκευές σε όλες τις υποδομές αλλά και στα αντικείμενα που είναι εκτεθειμένα προκειμένου να τα απολαμβάνει το κοινό.

Πρόκειται για εκθέματα που αφορούν στη ζωή στη Σάμο πριν το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο ενώ η οργάνωση των τμημάτων του μουσείου έγινε με βάση τα Λαογραφικά της Σάμου του Νικολάου Δημητρίου. Το μουσείο θα λειτουργεί καθημερινά εκτός Τρίτης από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι ενώ έχει στόχο να δώσει μία ολοκληρωμένη εικόνα της ζωής στο νησί την συγκεκριμένη περίοδο.

Οι επισκέπτες θα ξεναγούνται σε χώρους που αναπαριστούν ένα σαμιώτικο σπίτι πριν το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο ενώ υπάρχουν βιτρίνες με τις παραδοσιακές φορεσιές, γεωργικά εργαλεία και αντίγραφα εργαστηρίων με αυθεντικά εργαλεία από τα επαγγέλματα του παραδοσιακού χωριού.

Να σημειώσουμε ότι το Λαογραφικό Μουσείο ιδρύθηκε το 1993 με σκοπό να συμβάλλει στην καλλιέργεια και ανάπτυξη του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου της Σάμου. Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη στις εγκαταστάσεις του συνεδριακού κέντρου του doryssa seaside resort και η φιλοξενία όπως πάντα άψογη από τη διεύθυνση του ομίλου.

 στο ertnews.gr

Related posts

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης στη Σάμο – Κυριακή 28 Ιουλίου

admin

Όταν ο Καραγκιόζης συνάντησε τους Λογοθέτη, Λαχανά και Καπετάν Σταμάτη

admin

Ετήσια παράσταση Ακαδημιών Ρυθμικής Γυμναστικής του Ιωνικού: Ένα μαγευτικό θέαμα γεμάτο λάμψη και συγκίνηση

admin

Το «Πυθαγόρειο» Λύκειο Σάμου παρουσιάζει το «Παραμύθι Χωρίς Όνομα»

admin

Nigel McGilchrist: Ο άνθρωπος που φέρνει τον Πυθαγόρα και τη Σάμο στο προσκήνιο με το νέο του βιβλίο

admin

Πασχαλινό τραπέζι στο χωριό: Οι Σύλλογοι της Υδρούσσας ενώνουν τις δυνάμεις τους

admin

Πασχαλινό Πάρτι στον Πύργο Σάμου από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

admin

Αντίο στον σπουδαίο ηθοποιό Γιάννη Φέρτη: Μια ζωή στο θέατρο, κινηματογράφο & τηλεόραση

admin

«Βόλτα με τον Κίμωνα στην Σάμο» – Βιβλιοπαρουσίαση στο Δημαρχείο Ανατολικής Σάμου

admin