20.5 C
Σάμος
13/05/2024
Σαμιακά

Σάμος Video: «Πλάνα με ουρά», Μανώλης Πυργιώτης, Φιλοζωϊκό Σωματείο Σάμου

Η εξαιρετική εκπομπή της ΕΡΤ2 για τη ζωοφιλία «Πλάνα με ουρά», που επιμελείται και παρουσιάζει η συμπατριώτισσά μας δημοσιογράφος Τασούλα Επτακοίλη, μας ταξίδεψε στη Σάμο.

Τα «Πλάνα με ουρά», μέσα από αφιερώματα, ρεπορτάζ και συνεντεύξεις, αναδεικνύουν ενδιαφέρουσες ιστορίες ζώων και των ανθρώπων τους. Μας αποκαλύπτουν άγνωστες πληροφορίες για τον συναρπαστικό κόσμο των ζώων.

Ταξιδεύουμε στο ανατολικό Αιγαίο. Βρισκόμαστε στη Σάμο, τιμώντας τη μνήμη της Άλκης Ζέη, αφού το 2023 έχει ανακηρυχτεί Λογοτεχνικό Έτος Άλκης Ζέη, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννησή της. Συζητάμε με τον Μανώλη Πυργιώτη, διευθυντή της Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Σάμου, για την πολύτιμη κληρονομιά της Άλκης Ζέη που έχει κάνει πολλές γενιές να γνωρίσουν, ίσως και να αγαπήσουν τη Σάμο, μέσα από το «Καπλάνι της βιτρίνας».

Επισκεπτόμαστε το δημοτικό σχολείο Κοκκαρίου, μαζί με τις εθελόντριες του Φιλοζωικού Σωματείου Σάμου και παίρνουμε ένα πολύτιμο μάθημα αγάπης για τα ζώα. Μιλάμε στα παιδιά για τα ζώα, ακούμε τις δικές τους ιστορίες και τις δικές τους απορίες. Κουβεντιάζουμε με εκπαιδευτικούς για το πόσο σημαντικό είναι να γίνει, επιτέλους, η φιλοζωία μέρος της εκπαιδευτικής πράξης. Τέλος, η Αργυρώ Σαράντου και η Ναταλία Καλομοίρη, μας λένε τα πάντα για το δραστήριο σωματείο που, από το 2017, έχει προσφέρει μια δεύτερη ευκαιρία και μια ευτυχισμένη ζωή σε εκατοντάδες αδεσποτάκια.

 

Δείτε την εκπομπή ΕΔΩ

Related posts

Εκλογές στην Ένωση Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου: Γιώργος Ντίνος Πρόεδρος, Χρήστος Μπούτας από τη Σάμο στο ΔΣ

admin

Η επέτειος της Ύψωσης της Σημαίας της Σαμιακής Επανάστασης του 1821 στο Καρλόβασι

admin

Αυξημένη τουριστική κίνηση από την Τουρκία στη Σάμο

admin

O αρχαιολογικός χώρος του Ηραίου θωρακίζεται έναντι πυρκαγιών

admin

Σάμος: Οι Εθελοντικές Οργανώσεις που αναλαμβάνουν την οδήγηση πυροσβεστικών οχημάτων ΟΤΑ α’ Βαθμού το 2024

admin

Πλήθος πιστών στον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής στη Σάμο

admin

Η Dodekanisos Seaways συνδέει τη Ρόδο με το ακριτικό Καστελόριζο

admin

Δολοφονία 75χρονου στη Σάμο: «Είμαι αθώος» δηλώνει ο 48χρονος κατηγορούμενος

admin

Η Σάμος στο επίκεντρο δύο επεισοδίων της εκπομπής “Εικόνες” με τον Τάσο Δούση

admin