17.5 C
Σάμος
02/05/2024
Σαμιακά

Μεσογειακός Διαγωνισμός Μαγειρικής με άρωμα… μοσχάτου!

 

Εκείνους που υπηρετούν με συνέπεια και ταλέντο την υψηλή τέχνη της μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής ανέδειξε και φέτος ο 2ος Μεσογειακός Διαγωνισμός (2nd Mediterranean Chef’s Competition) τον οποίο διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας, η οποία συμπληρώνει φέτος 30 ολόκληρα χρόνια ζωής και δημιουργίας.

Το δικό τους μοναδικό άρωμα και τη γεύση του ονομαστού μοσχάτου Σάμου έδωσαν στο διαγωνισμό αυτό τα κρασιά του Συνεταιρισμού. Κατά την τελετή των εγκαινίων, προσφέρθηκαν Samos Vin Doux mojito cocktails σε όλους τους διεθνείς κριτές γαστρονομίας, στους διακεκριμένους chefs και pastry chefs καθώς και σε σημαίνοντα πρόσωπα από το χώρο της πολιτικής, της αυτοδιοίκησης και του επιχειρηματικού κόσμου.

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του 2ου Μεσογειακού Διαγωνισμού ήταν ο  ex. chef Domenico Maggi από την Ιταλία, διευθυντής Νότιας  Ευρώπης για τη World Chefs και κριτής επιπέδου Α. Ο Μεσογειακός Διαγωνισμός τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Περιφέρειας Αττικής. 

Με πάνω από 30 διαγωνιστικές κατηγορίες, 20 master classes, 10 πάνελ ομιλιών, εκπαιδευτικές επισκέψεις από σχολές γαστρονομίας και συμμετοχή από τουλάχιστον 10 χώρες ο διαγωνισμός αυτός έχει εξελιχθεί σε γαστρονομικό θεσμό της Μεσογείου! Τα μεγαλύτερα ονόματα της γαστρονομικής τέχνης μοιράστηκαν τα μυστικά επιτυχίας τους και επέλεξαν τα νέα αστέρια  της μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής τέχνης.

Στα master classes παρουσιάστηκαν συνταγές με ελληνικές κατά το πλείστον πρώτες ύλες και αναδείχθηκαν τεχνικές μαγειρικής από τους κορυφαίους chef: Μαρία Λόη («πρέσβειρα» της μεσογειακής διατροφής στις ΗΠΑ),  Da Vinci Master Chef Cesare Casella, Σταμάτη Τσίλια, Γιώργο Στυλιανουδάκη, Δημήτρη Βασιλείου, Παναγιώτη Κωστό, Σόφη Ουργαντζίδου, Δημήτρη Κατριβέση, Σταύρο Ψωμόπουλο, Ηλία Σκουλά, Κώστα Αθανασίου και άλλους, ενώ ο Σαμιώτης ex. chef και κριτής γαστρονομίας Ευάγγελος Μπιλιμπάς παρουσίασε μια ιδιαίτερη συνταγή με «μωσαϊκό ψαριού με κοράλλι από παντζάρι» και τα εξαιρετικά μοσχάτα κρασιά του Συνεταιρισμού της Σάμου. Ο κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος και υπ. Διδάκτορας Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Παναγιώτης Βαραγιάννης, βραβευμένος με το μετάλλιο αξίας από το GTBB (Greek Taste Beyond Borders Organization), μίλησε για την αδιαμφισβήτητη αξία του σαμιώτικου κρασιού και τα διατροφικά του οφέλη, ενώ ο Εμπορικός Διευθυντής του ΕΟΣ Σάμου Τίτος Φραντζής, παρουσίασε τις νέες κυκλοφορίες οίνων του ΕΟΣ Σάμου και μίλησε για την ιστορικότητα και διαχρονική αξία των πολυβραβευμένων σαμιώτικων κρασιών.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, από 14-16 Ιανουαρίου 2022, με τήρηση όλων των πρωτοκόλλων υγιεινής κατά covid.

Related posts

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη πόλη της Σάμου για την περιφορά των Επιταφίων την Μ. Παρασκευή

admin

Την Μ. Τετάρτη στην Μονή του Τιμίου Σταυρού η Ακολουθία του ιερού Νιπτήρος

admin

Αλέξης Κούγιας: Είμαστε βέβαιοι ότι ο κατηγορούμενος θα αφεθεί ελεύθερος και θα απαλλαγεί δια βουλεύματος

admin

Δωρεά στο Διαδημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο

admin

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 75χρονου Λεωνίδα Χατζημιχάλη στη Σάμο- Τι αναφέρει η αστυνομία

admin

Προβλήματα στο δρομολόγιο του Hellenic HighSpeed λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

admin

Η Επίσκεψη του Ομίλου Doryssa στο Μουσείο Οίνου του Ε.Ο.Σ Σάμου

admin

Οι ισχυροί άνεμοι εμπόδισαν το HELLENIC HIGH SPEED να δέσει στο λιμάνι των Φούρνων

admin

Σάμος: Μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε τα αδέσποτα – Το Φιλοζωικό Σωματείο κάνει έκκληση για οικονομική ενίσχυση

admin