15.8 C
Σάμος
02/05/2024
Σαμιακά

Ο δωδεκάχρονος Σαμιώτης Χριστόδουλος Σπανός έφτιαξε μια stop motion lego ταινία για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει μια ταινία φτιαγμένη από τον μαθητή της Α’ Γυμνασίου Χριστόδουλο Σπανό που κατάγεται από την Καστανιά Σάμου.

Ο δωδεκάχρονος Σαμιώτης Χριστόδουλος Σπανός έφτιαξε μια stop motion lego ταινία για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Διαβάσουμε στη HuffPost Greece

Τι κάνει ένα παιδί 12 ετών κλεισμένο στο σπίτι λόγω πανδημίας;

Κάποια τρελαίνουν τους γονείς τους, άλλα υποφέρουν από τον εγκλεισμό, και κάποια προδιαγράφουν το μέλλον τους και την ελπίδα γι′ αυτή τη χώρα.

Η μουσική επένδυση της ταινίας ανήκει στον Βαγγέλη Παπαθανασίου και η επιλογή από τον Χριστόδουλο έγινε όχι μόνο γιατί τον γοητεύει η μουσική του μεγάλου Ελληνα δημιουργού, αλλά και γιατί πιστεύει πως η συγκεκριμένη υπόκρουση ταιριάζει απόλυτα για να “ντύσει” μια μάχη.

Για τον Χριστόδουλο η Επανάσταση του 1821 δεν είναι απλά μια επέτειος, αλλά κάτι βαθύτερο. Οι προσπάθειες των Ελλήνων να σώσουν τον πολιτισμό τους, να διώξουν τους κατακτητές και να φτιάξουν ένα κράτος όπου θα ζούν ελεύθεροι είναι αξίες διαχρονικές που πρέπει ακόμη και σήμερα να μας εμπνέουν και να μας δημιουργούν την υποχρέωση να τις διαφυλάσσουμε.

«Θέλω να δω μια Ελλάδα η οποία θα είναι δημιουργική» υπογραμμίζει σχολιάζοντας σχετικά με το πως οραματίζεται το μέλλον της πατρίδας μας.

Εάν τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση ενέπνευσαν τον νεαρό σκηνοθέτη για να καταφέρει να φτιάξει από το τίποτα κάτι τόσο ωραίο, τότε με απόλυτη βεβαιότητα μπορούμε να πούμε ότι ο Χριστόδουλος Σπανός μας κάνει να ελπίζουμε για μια άλλη Ελλάδα που δεν θα γκρινιάζει, αλλά θα δημιουργεί.

Πηγή  HuffPost Greece

Related posts

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη πόλη της Σάμου για την περιφορά των Επιταφίων την Μ. Παρασκευή

admin

Την Μ. Τετάρτη στην Μονή του Τιμίου Σταυρού η Ακολουθία του ιερού Νιπτήρος

admin

Αλέξης Κούγιας: Είμαστε βέβαιοι ότι ο κατηγορούμενος θα αφεθεί ελεύθερος και θα απαλλαγεί δια βουλεύματος

admin

Δωρεά στο Διαδημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο

admin

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 75χρονου Λεωνίδα Χατζημιχάλη στη Σάμο- Τι αναφέρει η αστυνομία

admin

Προβλήματα στο δρομολόγιο του Hellenic HighSpeed λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

admin

Η Επίσκεψη του Ομίλου Doryssa στο Μουσείο Οίνου του Ε.Ο.Σ Σάμου

admin

Οι ισχυροί άνεμοι εμπόδισαν το HELLENIC HIGH SPEED να δέσει στο λιμάνι των Φούρνων

admin

Σάμος: Μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε τα αδέσποτα – Το Φιλοζωικό Σωματείο κάνει έκκληση για οικονομική ενίσχυση

admin