15.9 C
Σάμος
26/04/2024
Σαμιακά

Μεγάλη συμμετοχή πολιτών στη διαμαρτυρία για το προσφυγικό

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό-προσφυγικό, στην πλατεία Πυθαγόρα, με αφορμή την παρουσία του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής στη Σάμο.

Κάτοικοι του νησιού εξέφρασαν την αντίθεση τους στην πολιτική εγκλωβισμού της κυβέρνησης αλλά και στην κατασκευή του νέου κέντρου μεταναστών στη τοποθεσία Ζερβού.

Αιτήματα των διοργανωτών, φορέων και συλλόγων ήταν μεταξύ άλλων , «να κλείσει το hot spot, αυτό το κάτεργο για χιλιάδες βασανισμένους ανθρώπους και να μην ανοίξει άλλο σε κανένα μέρος του νησιού. Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από το νησί και από τη χώρα. Στελέχωση των υπηρεσιών υγείας με το απαιτούμενο προσωπικό και εξοπλισμό».

Η ομιλία του προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Κυριαζής ήταν η μοναδική όπου τόνισε, πως δεν θα δεχθούμε να λαμβάνονται αποφάσεις “για εμάς, χωρίς εμάς”. Οι διαδηλωτές στη συνέχεια με πορεία από την πλατεία Πυθαγόρα και επί της παραλιακής οδού, κατευθύνθηκαν στο ξενοδοχείο όπου διαμένει τις τελευταίες ήμερες ο κ. Βίτσας ζητώντας να έχουν συνάντηση μαζί του.

Ο υπουργός δέχθηκε αντιπροσωπεία φορέων και συλλογών και συνομίλησε μαζί τους πάνω από μια ώρα, χωρίς όμως την παρουσία δημοσιογράφων.

Μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής της Πανσαμιακής Απεργίας της 7ης Φεβρουαρίου, μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσαν ότι ο υπουργός υποστήριξε ότι μέχρι τον Αύγουστο θα είναι έτοιμο το νέο κέντρο στη Ζερβού, με ταυτόχρονο κλείσιμο του υπάρχοντος στο Βαθύ.  Παράλληλα ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες από πλευρά υπουργείου για απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από το νησί και ότι επανεξετάζεται η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης -Τουρκίας  ώστε να αρθεί ο γεωγραφικός περιορισμός των μεταναστών στα νησιά που δέχονται προσφυγικές ροές.

Το ερχόμενο Σάββατο σύμφωνα με τον ίδιο θα αναχωρήσει από την Σάμο, ικανός αριθμός προσφύγων και μεταναστών.

Η Οργανωτική επιτροπή κατήγγειλε ότι κανένα αίτημα τους δεν έγινε αποδεκτό από τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δημήτρη Βίτσα.

Related posts

Δυσάρεστη εξέλιξη για τους διασώστες του Τομέα ΕΚΑΒ Σάμου

admin

Τούρκοι τουρίστες «αποθεώνουν» τη Σάμο: «Αξίζει να την επισκεφθείτε»

admin

Οδηγός Ιερών Ακολουθιών για την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα στη Σάμο

admin

Αεροδρόμιο Σάμου: Προβλήματα στις πτήσεις λόγω της αφρικανικής σκόνης

admin

Μεγάλες καταστροφές αμπελιών από ισχυρούς ανέμους στη Σάμο

admin

Ο Μητροπολίτης Σάμου στο Ειδικό Σχολείο του νησιού

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία!

admin

Ελαφρύ πέπλο αφρικανικής σκόνης καλύπτει το Βαθύ της Σάμου

admin

Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Καρλοβάσου: Καταβολή Δωροσήμου Πάσχα στις 26.4

admin