15.8 C
Σάμος
26/04/2024
Σαμιακά

Στάντζος : Να επανέλθει η νομιμότητα στη πόλη της Σάμου

Να επανέλθει η νομιμότητα στη πόλη της Σάμου ζήτησαν κατά την διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί στο γραφείο της κ. Εισαγγελέως πρωτοδικών Σάμου, ο δήμαρχος Ανατολικής Γιώργος Στάντζος, και οι Αντιδημάρχοι του, περιγράφοντας τα καθημερινά περιστατικά ανομίας που σημειώνονται στη πρωτεύουσα της Σάμου.

Ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου ζήτησε την άμεση παρέμβασή της προς την Αστυνομική Αρχή, τη Λιμενική Αρχή, τη Διεύθυνση Δασών, το Υγειονομικό και την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου,  προκειμένου να ασκήσουν άμεσα τις εκ του νόμου αρμοδιότητες τους, με δεδομένο ότι παραβιάζονται κατάφωρα και συστηματικά τα δικαιώματα των πολιτών της πρωτεύουσας.

Ειδικότερα ζήτησε την καθημερινή Αστυνόμευση της πόλης, την παρέμβαση των Δημοσίων Υπηρεσιών, Υγειονομικού, Δασαρχείου και Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου ούτως ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα στο ΚΥΤ Σάμου και στους πέριξ αυτού χώρους.

Επεσήμανε και μετέφερε ακόμα στην κα Εισαγγελέα το γεγονός ότι οι πολίτες βιώνουν απαράδεκτες νομικά και πραγματικά καταστάσεις και ότι αισθάνονται ανασφαλείς λόγω της  έλλειψης επαρκούς αστυνόμευσης, της δραματικής αύξησης των σκηνών και των παραπηγμάτων του χώρου πέριξ του ΚΥΤ αλλά και το γεγονός ότι λόγω των καιρικών συνθηκών η κατάσταση θα χειροτερεύσει  και σε βάρος των προσφύγων.    

Η Εισαγγελέας ενημέρωσε  τους παρισταμένους και τους διαβεβαίωσε ότι θα πράξει τα εκ του νόμου προβλεπόμενα.

Η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ Σάμου αναφέρει για την κατάσταση που διαμορφώνεται στο Βαθύ της Σάμου:

Η κατάσταση που διαμορφώνεται στο Βαθύ της Σάμου, με πάνω από 7000 εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες, δημιουργεί συνθήκες επικίνδυνες για τους κατοίκους της πόλης και για τους ίδιους τους πρόσφυγες και μετανάστες σε ο,τι αφορά, την υγεία και την ασφάλειά τους.

Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της με λήψη άμεσων μέτρων

Εδώ και τώρα:

  • Να ναυλώσει πλοία για την άμεση μεταφορά προς την ηπειρωτική χώρα όλων των υπεράριθμων προσφύγων και μεταναστών που διαβιούν εντός κι εκτός ΚΥΤ σε άθλιες συνθήκες που επιδεινώνονται λόγω και του χειμώνα. Να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες για όσους παραμείνουν και για όσο παραμείνουν.
  • Να καλύψει με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλες τις αναγκαίες θέσεις για την πλήρη στελέχωση του Νοσοκομείου, του ΚΥΤ, του Δήμου και όλων των υπηρεσιών που εμπλέκονται στη διαχείριση του προβλήματος, όπως το Λιμενικό, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Αστυνομία. Να εξασφαλιστεί η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας από την Αστυνομία.
  • Να κλείσουν τα hotstpot. Κανένα κέντρο – φυλακή στο νησί, ούτε ανοιχτό, ούτε κλειστό.
  • Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα
  • Να μεταφέρονται οι αιτούντες άσυλο στην ηπειρωτική Ελλάδα σε δημόσιους, ανοιχτούς και αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας και στη συνέχεια, με γρήγορες διαδικασίες, στις χώρες προορισμού τους. Όλη η διαδικασία καθώς και η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και εκπαίδευση να είναι στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ
  • Να προχωρήσουν άμεσα οι οικογενειακές επανενώσεις σε χώρες της ΕΕ. Να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για τους ασυνόδευτους ανήλικους.
  • Να αποζημιωθούν στο 100% οι κάτοικοι που έχουν υποστεί ζημιές από τις συνέπειες του μαζικού εγκλωβισμού

Η Τ.Ε. Σάμου του ΚΚΕ καλεί τους φορείς και το λαό του νησιού να δυναμώσουν τον αγώνα τους και να οργανώσουν κινητοποιήσεις για λήψη άμεσων ουσιαστικών μέτρων παλέυοντας ταυτόχρονα ενάντια στην πολιτική της ΕΕ στο ζήτημα και διεκδικώντας την κατάργηση της απαράδεκτης και απάνθρωπης συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας και του Κανονισμού του Δουβλίνου (με τα οποία συμφωνούν και εφαρμόζουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ) που μετατρέπουν τα νησιά σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ξεριζωμένων κι εξαθλιωμένων.

Related posts

Αντιδράσεις για την απόφαση του Γηροκομείου Σάμου να αδειάσει το δωμάτιο διαμονής διασωστών του ΕΚΑΒ

admin

Τούρκοι τουρίστες «αποθεώνουν» τη Σάμο: «Αξίζει να την επισκεφθείτε»

admin

Οδηγός Ιερών Ακολουθιών για την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα στη Σάμο

admin

Αεροδρόμιο Σάμου: Προβλήματα στις πτήσεις λόγω της αφρικανικής σκόνης

admin

Μεγάλες καταστροφές αμπελιών από ισχυρούς ανέμους στη Σάμο

admin

Ο Μητροπολίτης Σάμου στο Ειδικό Σχολείο του νησιού

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία!

admin

Ελαφρύ πέπλο αφρικανικής σκόνης καλύπτει το Βαθύ της Σάμου

admin

Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Καρλοβάσου: Καταβολή Δωροσήμου Πάσχα στις 26.4

admin