14.4 C
Σάμος
19/03/2024
Πολιτιστικά

Το Χριστουγεννιάτικο Διαδικτυακό Χωριό έρχεται στον Δήμο Ανατολικής Σάμου

ΕΝΑ ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ XΩΡΙΟ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

XMAS covid free ON LINE VILLAGE

 

 

Μια πρωτότυπη ιδέα, που αξιοποιεί τις δυνατότητες της τεχνολογίας και του διαδικτύου, προσαρμοσμένη στις συνθήκες που επιβάλλει η υγειονομική κρίση, εμπνεύστηκαν και υλοποιούν ο Φώτης Σπύρος και ο Νίκος Χρηστίδης για τα φετινά Χριστούγεννα. Με εμπειρία και αγάπη για το παιδικό θέαμα και το παιδί, η εταιρεία τους, Long Vehicle Productions, δημιούργησε το Χριστουγεννιάτικο Διαδικτυακό Χωριό με τη συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών που έχουν διακριθεί στα θεάματα και τις δραστηριότητες για παιδιά. Με όχημα τη φαντασία, σ’ ένα anti-covid περιβάλλον τα παιδιά θα μπορέσουν να βιώσουν τη χαρά των Χριστουγέννων, να παίξουν, να επικοινωνήσουν, να διασκεδάσουν!

Το χωριό αυτό θα βρίσκεται στην επίσημη σελίδα του Δήμου Ανατολικής Σάμου, που αυτά τα Χριστούγεννα, με έναν κωδικό εντελώς δωρεάν, τα παιδιά θα  ζήσουν μια υπέροχη διαδραστική εμπειρία, γεμάτη χριστουγεννιάτικη μαγεία!

Η διεύθυνση/σύνδεσμος είναι: www.islandofsamos.gr, https://www.xmas-covidfree-village-lvp.gr/samos/ και ο κωδικός samos2020.

Η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη από σήμερα, 12 Δεκεμβρίου 2020 έως 03 Ιανουαρίου 2021, για 16 ώρες το 24ωρο. Κατά τις ώρες  16:00 έως 22:00 η σύνδεση θα είναι ζωντανή. Αυτές τις 6 ώρες, τα παιδιά θα μπορούν να απολαύσουν ένα πλούσιο χριστουγεννιάτικο ψυχαγωγικό και δημιουργικό πρόγραμμα, φτιαγμένο από ειδικούς παιδαγωγούς και ψυχολόγους. Θα μπορούν να επικοινωνήσουν, να συμμετέχουν ενεργά, να παίξουν, να δημιουργήσουν, να χαρούν.

Ας δούμε όμως ποιος θα είναι ο ξεναγός μας σ’ αυτή τη μοναδική, ξεχωριστή, χριστουγεννιάτική βόλτα.

Στον πλανήτη Γη φτάνει ένα συμπαθέστατο εξωγήινο πλασματάκι όλο ερωτήσεις και απορίες. Το όνομα του Ε;ΤΙ;   Έρχεται από «ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ» με αποστολή υψίστης σημασίας να μάθει πληροφορίες για τα  Χριστούγεννα στην Γη, με σκοπό… να γράψει έκθεση στο σχολείο του. Ο μικρός αξιαγάπητος εξωγήινος θα ζητήσει την βοήθεια παιδιών και καλικαντζάρων. Αυτά με σύμμαχο την φαντασία τους και την σύγχρονη τεχνολογία θα το βοηθήσουν αποτελεσματικά! θα επισκεφτούν το Μουσείο των Αξιών που δεν πρέπει να χαθούν (όπως είναι η αγκαλιά, η αξία του οικογενειακού Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού, η αξία του να πιστεύεις στον Αϊ Βασίλη του να κάνεις μια ευχή όταν πέφτει ένα αστέρι κ.α.). Ο μικρός μας εξωγήινος θα μάθει ακόμα τα παλιά παιχνίδια που παίζανε στην Γη, όπως κρυφτό, κουτσό, αμπάριζα κ.α. Θα γνωρίσει τον Άγιο Βασίλη την Μάγια Μέλισσα και τα Στρούμφ  και θα πάρει μαθήματα καραγκιόζη, χορού, μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής! Αυτά τα διαφορετικά Χριστούγεννα, τα παιδιά θα γνωρίσουν έναν διαφορετικό φίλο που θα τους μείνει αξέχαστος!

Για την παραγωγή και την υλοποίηση του project, έχουν εργαστεί και εργάζονται πάνω από 100 επαγγελματίες διάφορων ειδικοτήτων της τεχνολογίας και κυρίως της τέχνης, όπως ο συγγραφέας και συνθέτης Τάσος Ιωαννίδης, η Παιδική Χορωδία του Σπύρου Λάμπρου, ο μάγος Sankara ,το Θέατρο Μαριονέτας Γκότση, το Θέατρο Κούκλας της Ιρίνας Μπόικο, το Θέατρο Σκιών του Στάθη Λαγκαδά, και πολλοί άλλοι.

Τα παιδιά ακόμα θα μπορούν, μέσω sms, να ρωτήσουν  ό,τι θέλουν  τα Στρουμφάκια, τον Εξωγήινο Ε;ΤΙ; αλλά και  τον Άγιο Βασίλη.

Αφού λόγω των συνθηκών, η διαδικτυακή επικοινωνία έχει γίνει μια νέα καθημερινότητα, το ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΧΩΡΙΟ ας γίνει ένα καταφύγιο χαράς και διασκέδασης για μας και τα παιδιά μας.

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία, Long Vehicle Productions, και προσωπικά τον κ. Φώτη Σπύρο και κ. Νίκο Χρηστίδη,  οι οποίοι, με ευαισθησία, ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα της ένωσης εταιρειών Ink House – Δυναμική Promotion Blow-Up και του συνεργάτη τους, στη Σάμο,  κ. Τάσου Φουντουλάκου, αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος που προβλήματος που βιώνει το νησί μας, μετά τον πρόσφατο φονικό σεισμό, ως ένδειξη συμπαράστασης  στα παιδιά του Δήμου μας,  τα οποία έζησαν και ζουν πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Καλή διασκέδαση παιδιά!!!

Related posts

Αποκριάτικη Περατζάδα στη πόλη της Σάμου

admin

Το έθιμο του Καδή στους Σπαθαραίους στις 17/3

admin

Σε αποκριάτικους ρυθμούς το Άνω Βαθύ

admin

Εντυπωσίασε ο “Καδής” από τον «Καπετάν Λαχανά»

admin

Αποκριάτικο γλέντι στον Πύργο με ζωντανή μουσική

admin

Δωρεά 2000 τόμων βιβλίων προς την Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Σάμου

admin

Απόκριες 2024 στον Δήμο Ανατολικής Σάμου: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων

admin

Ο πολιτιστικός σύλλογος Βαθέος ο “Καπετάν Λαχανάς” αναβιώνει το έθιμο του Καδή

admin

Αναβιώνει μετά από χρόνια ο Καδής στους Σπαθαραίους Σάμου

admin