15.9 C
Σάμος
26/04/2024
Σαμιακά

Απεργιακές συγκεντρώσεις σε Σάμο και Ικαρία

Μαζική και μαχητική ήταν η απεργιακή συγκέντρωση και πορεία που έγινε σήμερα στο Βαθύ της Σάμου.  Το μήνυμα των εργαζομένων ξεκάθαρο όπως τόνισε στην ομιλία του ο Δημήτρης Καλογερής, Αναπληρωτής Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου και Πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Καρλοβάσου:

Η πορεία που ξεκίνησε από το ΕΚΣ, διέσχισε την παραλιακή του Βαθιού, πέρασε από το ΞΕΝΙΑ που τις προηγούμενες μέρες είχε αναρτήσει γιγαντοπανό το ΕΚΣ και έκανε για λίγο στάση έξω από Πρωτοδικείο Σάμου όπου οι διαδηλωτές το «στόλισαν» με αφίσες ενάντια στους πλειστηριασμούς. Το σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τους λαού το βιός» και «Τέρμα πια στους εκβιασμούς, εμπόδισε λαέ τους πλειστηριασμούς».

Η πορεία κατέληξε στο Νοσοκομείο Σάμου, όπου έγινε παράσταση διαμαρτυρίας και επίδοση ψηφισμάτων στο Διοικητή από τη Λαϊκή Επιτροπή Μαραθοκάμπου και το Εργατικό Κέντρο Σάμου, ως συνέχεια των κινητοποιήσεων που κάνει όλο αυτό τον καιρό η Λαϊκή Επιτροπή, ο λαός του Μαραθοκάμπου, ο Σύλλογος Γυναικών (μέλος της ΟΓΕ), φορείς και Σωματεία της περιοχής, διεκδικώντας να παραμείνει η γιατρός στο περιφερειακό ιατρείο, να σταματήσει η δίωξή της, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, πλήρη στελέχωση όλων των μονάδων Υγείας κ.λ.π.

Στην απεργιακή συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν η Φιλιώ Μακρή εκ μέρους της Λαϊκής Επιτροπής Μαραθοκάμπου, ο Αποστόλης Βαλαμόντης πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφερειακών Ενοτήτων Σάμου και Ικαρίας, οι οποίοι πήραν απόφαση για τρίωρη στάση εργασίας.

«Απεργούμε απέναντι στην κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση! Απεργούμε απέναντι στην μεγάλη εργοδοσία και τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που προδίδουν ξανά και ξανά τα κατακτημένα με αίμα δικαιώματά μας ! Απεργούμε για το δικαίωμά μας στην ΑΠΕΡΓΙΑ που χτίστηκε με τεράστιες θυσίες και λέμε ότι δεν θ’ αφήσουμε το αίμα της εργατικής τάξης που χύθηκε για να κατακτηθεί η ΑΠΕΡΓΙΑ να πάει στράφι ! Στέλνουμε σήμερα παντού και σ’ όλη τη χώρα ένα μεγάλο μήνυμα προς το κεφάλαιο και τους υποτακτικούς του, ότι οι ταξικές δυνάμεις δεν πρόκειται να σταματήσουν λεπτό αυτόν τον αγώνα. Η ΑΠΕΡΓΙΑ δεν μπαίνει στο γύψο, η οργάνωση της εργατικής τάξης και η ταξική πάλη δεν μπορεί να καταργηθεί με κανένα νόμο και φιρμάνι ! Να είναι όλοι σίγουροι ότι θάναι ντάλα μεσημέρι όταν θα πετάξουμε τον αντεργατικό αυτό νόμο στα σκουπίδια μαζί με τους εμπνευστές του !

Το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση του κεφαλαίου και συζητάει αυτές τις μέρες δεν θα το περάσει με τους εργαζόμενους στην γωνία. Τις επόμενες μέρες καλούμε τα σωματεία, τους εργαζόμενους και τους φορείς του νησιού να είναι επί ποδός πολέμου.

Όλο το Σαββατοκύριακο να ενημερώσουν τους εργαζόμενους του νησιού.

 Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 15 Γενάρη και ώρα 6 μμ  καλούμε σε νέα συγκέντρωση στην Πλατεία Καρλοβάσου.

 Την ώρα που σφάζουν το λαό και θέλουν να βάλουν στο γύψο τα σωματεία του ο λαός πρέπει να είναι στο δρόμο, να διαδηλώνει και να οργανώνει την αντεπίθεσή του!

ΙΚΑΡΙΑ

Αψηφώντας την απεργοσπασία, τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και αντιδρώντας στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου- εκτρώματος ,που βάζει χέρι και στο δικαίωμα της απεργίας, εργαζόμενοι και άνεργοι  από κάθε γωνιά του νησιού,από κάθε χώρο δουλειάς (δάσκαλοι,πυροσβέστες, εργαζόμενοι δήμου, οικοδόμοι,αυτοπασχολούμενοι,αγρότες κ.α) πήραν μέρος μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Ευδήλου,ανταποκρινόμενοι στο απεργιακό κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Σάμου.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων:  Η διοίκηση του Δήμου Ικαρίας, με επικεφαλής   τον   Δήμαρχο  Στέλιο   Σταμούλο,   η  Ενωτική   Αγωνιστική   Κίνηση Πυροσβεστών Β.Αιγαίου, κ.α

Χαιρετισμό στην συγκέντρωση έκαναν: Από τον Σύλλογο Αυτοαπασχολουμένων-Βιοτεχνών-Επαγγελματιών-Εμπόρων Ικαρίας, ο Μιχάλης Τσάκαλος, από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης   Ικαρία-Φούρνων  η   πρόεδρός   του  Νατάσσα  Σωτηρίου, από   το  Συνδικάτο   Οικοδόμων   Ικαρίας  ο   πρόεδρός   του Φανούρης   Καρούτσος, από το Σωματείο Εργαζομένων στους Δήμους Ικαρίας-Φούρνων η πρόεδρός του Βαγγελιώ Λάκκα.

Την κεντρική ομιλία της απεργιακής συγκέντρωσης πραγματοποίησε ο αντιπρόεδρος του Ε.Κ.Σ. Αποστόλης Δημόπουλος όπου μεταξύ άλλων τόνισε: «  Σήμερα το στοίχημα είναι ο λαός να βάλει στο επίκεντρο την πάλη για την ικανοποίηση των αναγκών του και να σταματήσει να κάνει θυσίες για το κεφάλαιο και το καπιταλιστικό κέρδος. Συγκρουόμαστε με τη γραμμή του κεφαλαίου, με την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Εμείς είμαστε με το δίκιο του εργάτη, με τις ανάγκες του και τα δικαιώματά του. Ξέρουμε πως τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη δεν μπορούν να συμβιβαστούν με τις εργατικές – λαϊκές ανάγκες».  «ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ-ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΕΣ. ΝΑ ΜΗ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΙ»

  Η συνέχεια δίνεται την ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΓΕΝΑΡΗ, ώρα 13:00 στο Επαρχείο Ικαρίας-Φούρνων στον Άγιο Κήρυκο, στην παράσταση διαμαρτυρίας που καλεί  ο Σύλλογος Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας-Φούρνων. Να είμαστε όλοι εκεί.

Related posts

Δυσάρεστη εξέλιξη για τους διασώστες του Τομέα ΕΚΑΒ Σάμου

admin

Τούρκοι τουρίστες «αποθεώνουν» τη Σάμο: «Αξίζει να την επισκεφθείτε»

admin

Οδηγός Ιερών Ακολουθιών για την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα στη Σάμο

admin

Αεροδρόμιο Σάμου: Προβλήματα στις πτήσεις λόγω της αφρικανικής σκόνης

admin

Μεγάλες καταστροφές αμπελιών από ισχυρούς ανέμους στη Σάμο

admin

Ο Μητροπολίτης Σάμου στο Ειδικό Σχολείο του νησιού

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία!

admin

Ελαφρύ πέπλο αφρικανικής σκόνης καλύπτει το Βαθύ της Σάμου

admin

Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Καρλοβάσου: Καταβολή Δωροσήμου Πάσχα στις 26.4

admin