17.1 C
Σάμος
27/04/2024
Σαμιακά

Εκδήλωση από τον Ερυθρό Σταυρό για την σημασία της δωρεάς οργάνων, μυελού των οστών και αίματος

Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού αναφορικά με την σημασία της δωρεάς οργάνων, μυελού των οστών και αίματος ήταν ο στόχος της πολύ ενδιαφέρουσας εκδήλωσης με τίτλο «Πράξεις με περιεχόμενο που χαρίζουν Ζωή» που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς από την Διοικητήρια του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου , κ. Αφροδίτη Αγγέλη και το μέλος της επιτροπής του ΕΕΣ-Περιφερειακό Τμήμα Σάμου κ. Μιχάλη Καραβασίλη. Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών τηρήθηκε στην έναρξη της Εσπερίδας.

Η εκδήλωση, η οποία ήταν ανοιχτή για το κοινό, συνδιοργανώθηκε από το Περιφερειακό Παράρτημα Σάμου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Σάμου. Οι ομιλητές προσπάθησαν να αναδείξουν την αναγκαιότητα των δωρεών ως πράξεις με περιεχόμενο προς τον άγνωστο ασθενή, όποιος κι αν είναι αυτός, ανεξάρτητα από φυλή, θρησκεία ή κοινωνική προέλευση που αποτελούν την καταξίωση της ανιδιοτέλειας, την κορυφαία εκδήλωση αλληλεγγύης και αγάπης προς το συνάνθρωπο μας.

Για τη δωρεά των οργάνων μίλησε η Επισκέπτρια Υγείας Μαυρέλου Ελευθερία , για τη δωρεά μυελού των οστών η Επιμελήτρια Α του Μικροβιολογικού Τμήματος και της Αιμοδοσία, Κοτσάνη Αρχόντω και η Παρασκευάστρια του Τμήματος Αιμοδοσίας Δηλανά Ευαγγελία. Τέλος για τη δωρεά αίματος μίλησαν η Δ/ντρια του Μικροβιολογικού Τμήματος και της Αιμοδοσίας Ευστρατίου Βασιλική και η Νοσηλεύτρια του ίδιου τμήματος Κονδύλη Μαρία. Την εκδήλωση συντόνιζε η Αναστασία Μυλωνά , Νοσηλεύτρια του Τομέα Υγείας του Περιφερειακού Τμήματος του Ερυθρού Σταυρού στην Σάμο.

Πηγή κειμένου ertnews.gr

oznorCOBR_soft

Related posts

Οι αμπελουργοί της Σάμου ζητούν αποζημίωση για τις ζημιές από την ανεμοθύελλα

admin

Μανώλης Κάρλας: Επιτακτική η ανάγκη στελέχωσης τμήματος ελέγχων τροφίμων και ίδρυσης γραφείου ΕΛ.Γ.Α

admin

Συνάντηση του Αρχηγού ΓΕΣ με τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη

admin

Δυσάρεστη εξέλιξη για τους διασώστες του Τομέα ΕΚΑΒ Σάμου

admin

Τούρκοι τουρίστες «αποθεώνουν» τη Σάμο: «Αξίζει να την επισκεφθείτε»

admin

Οδηγός Ιερών Ακολουθιών για την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα στη Σάμο

admin

Αεροδρόμιο Σάμου: Προβλήματα στις πτήσεις λόγω της αφρικανικής σκόνης

admin

Μεγάλες καταστροφές αμπελιών από ισχυρούς ανέμους στη Σάμο

admin

Ο Μητροπολίτης Σάμου στο Ειδικό Σχολείο του νησιού

admin