20.9 C
Σάμος
29/04/2024
Αστυνομικά - Λιμενικά

Ευχαριστίες του Αντιστράτηγου (ε.ο.θ.) Ελευθέριου Ντουρουντού

 

 Αγαπητοί Συνάδελφοι.

 

Αγαπητοί Πολίτες του Βορείου Αιγαίου.

 

Χθες, με απόφαση του Αρμοδίου Υπηρεσιακού Συμβουλίου, λόγω πληρότητας του ορίου ηλικίας μου στον κατεχόμενο Βαθμό του Υποστρατήγου, ο κύκλος  της  τριάντα επτάχρονης (37ης) Υπηρεσιακής μου Διαδρομής στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, ΕΚΛΕΙΣΕ.

Κατά τον χρόνο αυτής της Διαδρομής, που ξεκίνησε το έτος 1987 με τον  σπουδαίο βαθμό του Αστυφύλακα, είχα την ευκαιρία, και από θέσεις ευθύνης, να υπηρετήσω σε σημαντικές Μάχιμες Υπηρεσίες της Αττικής [δέκα (10) έτη] και της Θεσσαλονίκης [δέκα έξι (16) έτη].

 

Ξεχωριστό όμως στίγμα αυτής της Διαδρομής, αποτέλεσαν τα έντεκα (11)  έτη Υπηρεσίας μου σε δύο (2), Εξέχουσες Εσχατιές της Πατρίδας μας.

 

Βόρειο Αιγαίο [επτά (7) έτη] και Έβρος [τέσσερα (4) έτη].

 

Δύο περιοχές, ιδιαίτερης Εθνικής Σπουδαιότητας και Ευαισθησίας.

Δύο περιοχές στις οποίες,  τόσο οι τοπικές τους κοινωνίες, όσο και το σύνολο του Αστυνομικού Προσωπικού, για μακρές χρονικές περιόδους ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ τα όρια τους, δοκίμασαν, μέτρησαν και ζύγισαν τις αντοχές και τις ανοχές τους λόγω της ιδιαίτερης  πραγματικότητας που βιώσαν από το «Μεταναστευτικό Ζήτημα».

 

Ένα ζήτημα, που η ίδια η φύση των χαρακτηριστικών του το καθιστά, ειδικά στο Βόρειο Αιγαίο, ένα  καθαρά με ανθρωποκεντρικό περιεχόμενο ζήτημα και συγχρόνως  πολύμορφο και πολύπλοκο στην  όλη διαχείριση του καθώς  η  καθημερινή  και εναλλασσόμενη του εξέλιξη, απαιτεί, ατελείωτες ώρες δουλειάς, αβάσταχτες ώρες μοναξιάς και σιωπής, αλλά κυρίως ιδιαίτερη συναισθηματική νοημοσύνη.

Συναισθηματική νοημοσύνη, η οποία στον λειτουργικό πυρήνα του μεταναστευτικού ζητήματος, συνιστά,  την θεμελιώδη συνθήκη, για την με ορθολογικό τρόπο και μέτρο διαχείριση του και οδηγεί στις απαιτούμενες ρεαλιστικές λύσεις που για να τις βρεις, πρέπει να σκέφτεσαι χθες, αφού προηγούμενα στο σήμερα, έχεις διαβάσει το αύριο σε βάθος χρόνου.

 

Κυρίαρχη αξία όμως έχει, η κατανόηση του όλου ζητήματος και των προβλημάτων που καθημερινά αναφύονται, από τους Ηγέτες, οι οποίοι, οφείλουν να παρέχουν απλόχερα:

 

Στήριξη στο Αστυνομικό Προσωπικό, το οποίο με την σειρά του, ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΕΧΕΤΑΙ Ή ΝΑ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ που βρίσκονται έξω από το πεδίο της Αποστολής της Ελληνικής Αστυνομίας ή ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΗΣ.

 

Στήριξη  στους Πολίτες.

 

Με αυτές τις σκέψεις, και πέραν των από καρδιάς ευχών μου για καλή επιτυχία στο έργο τους, απευθύνομαι με σεβασμό στην Πολιτική και την Φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και τους παρακαλώ να Στηρίξουν, με την παρουσία τους, με κάθε δυνατό τρόπο και με όλες τους τις δυνάμεις, όλους τους Συναδέλφους, ιδίως δε αυτούς που υπηρετούν  στο Βόρειο Αιγαίο, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια ακολούθησαν αλλά και εξακολουθούν να πορεύονται τους δρόμους των ατελείωτων ωρών δουλειάς, μοναξιάς, σιωπής και συναισθηματικής νοημοσύνης.

Δρόμους δύσβατους αλλά και συγχρόνως όμορφους.

Δρόμους με τους οποίους το αγαθό της ασφάλειας και η λειτουργική κανονικότητα των τοπικών κοινωνιών εξασφαλίζεται  με την σπουδαία, καθημερινή και αθόρυβη δουλειά του Αστυνομικού Προσωπικού.

 

Αγαπητοί Πολίτες του Βορείου Αιγαίου.

 

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ όλους από καρδιάς ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ.

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι.

 

Τιμή μου που είχα δασκάλους Αστυνομικούς που αξιακά με έμαθαν πρώτα από όλα να αναγνωρίζω τα λάθη μου, όπως επίσης ότι τίποτα δεν θα μου χαριστεί χωρίς να έχω προσπαθήσει.

Τιμή μου, που υπηρέτησα μαζί σας, τα τριάντα επτά (37) της Υπηρεσιακής μου Διαδρομής χρόνια.

Τιμή μου, που υπηρέτησα επί επτά (7) έτη στο Βόρειο Αιγαίο.

 

Συγχαρητήρια από καρδιάς στην νέα Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας. 

 

Κύριε Αρχηγέ. Φίλε Δημήτρη. Αγαπητοί Συμμαθητές Στρατηγοί.

Καλή Επιτυχία στο έργο σας. Καλή δύναμη.

 

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ όλους από καρδιάς ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ.

 

Κοιτώντας πίσω, στην αφετηρία της διαδρομής, μην ξεχνώντας ποτέ από που ξεκίνησα έχοντας δε διατελέσει, επί έξι (6) χρόνια, Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής στην Εσχατιά του Βορείου Αιγαίου, μόνο ευχαριστημένος δικαιούμαι αλλά και υποχρεούμαι συγχρόνως να είμαι.

 

 

Related posts

Video: Από ξηρά, θάλασσα και αέρα – Κοινή επιχείρηση για το ναυάγιο στους Δρακαίους

admin

Κατασχέθηκαν 3 μασούρια με εκρηκτική ύλη στο Πυθαγόρειο Σάμου

admin

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο οδικό δίκτυο Χώρας – Πυθαγορείου

admin

Η Ολυμπιακή Φλόγα στο Καστελλόριζο

admin

Σάμος: Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή ναρκωτικών

admin

Μεγάλη επιτυχία της Αστυνομίας Σάμου : Συλλήψεις για ναρκωτικά στο Πυθαγόρειο και στη Χώρα Σάμου

admin

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου ενισχύει το Παντοπωλείο Αγάπης

admin

Θλίψη στο Λιμενικό Σώμα για την ξαφνική απώλεια ενός ακόμη στελέχους του

admin

Δυο τροχαία ατυχήματα στη Σάμο την Τρίτη – Τραυματίες στο Κοκκάρι και στους Μυτιληνιούς

admin