15.9 C
Σάμος
26/04/2024
Πολιτικά

ΚΚΕ – Η προεκλογική συγκέντρωση στο Καρλόβασι και περιοδείες υποψηφίων

Με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12/5 η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Καρλόβασι με την υποψήφια βουλευτή του κόμματος στο νομό Βάσω Βρυνιώτη, η οποία στην ομιλία της τόνισε ότι όταν την περίοδο της διακυβέρνησης της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το 50% και το ΠΑΣΟΚ το 70% των νομοσχεδίων, το ΚΚΕ μαζί το εργατικό κίνημα, έκαναν αντιπολίτευση και οργάνωναν αγώνες. Κάλεσε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να ψηφίζουν ΚΚΕ στις 21 Μάη, βγάζοντας συμπεράσματα από την ίδια τους την πείρα και λαμβάνοντας υπόψη ότι όποια κυβέρνηση σχηματιστεί θα φέρει ακόμη χειρότερα αντιλαϊκά μέτρα, αφού θα περιλαμβάνει 350 αντιλαϊκά προαπαιτούμενα  έως το 2026 για το ταμείο ανάκαμψης της Ε.Ε., το υπεμνημόνιο δηλαδή που όλοι μαζί στηρίζουν. Επισήμανε ότι το ζητούμενο για το λαό είναι να βγουν όσο γίνεται πιο αδύναμα όλα τα κόμματα που θεό τους έχουν το κέρδος και την εκμετάλλευση και με την πολιτική τους θυσιάζουν μέχρι και την ανθρώπινη ζωή και όσο πιο ψηλά να έρθει το ΚΚΕ που καθημερινά είναι στο πλευρό των εργαζόμενων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολουμένων, των αγροτών της νεολαίας και των γυναικών του νομού μας. Ενώ κάλεσε μέλη, οπαδούς και φίλους του κόμματος να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και ακούραστα και με ενθουσιασμό τις τελευταίες μέρες να φτάσει το μήνυμα του ΚΚΕ και το ψηφοδέλτιο σε όσο το δυνατόν περισσότερο λαϊκό κόσμο.

Στη συγκέντρωση επίσης χαιρέτισε ο υποψήφιος Δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Δυτικής Σάμου, Βασίλης Κοσμάς, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης, όπου κάλεσε το λαό της περιοχής να ψηφίσει ΚΚΕ στις εκλογές της επόμενης Κυριακής έχοντας ως κριτήριο και τη στάση των κομμάτων στην τοπική διοίκηση και σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τη ζωή των πολιτών.

Οι υποψήφιοι, τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος όλες αυτές τις μέρες συνεχίζουν με περιοδείες, συγκεντρώσεις και ομιλίας σε εργασιακούς χώρους, σχολεία, χωριά και γειτονιές, όπως στους Μυτιληνιούς όπου την Τετάρτη  10/5 ο υποψήφιος βουλευτής Βαγγέλης Μαρούπας στην ομιλία του αναφέρθηκε στα ζητήματα της ακρίβειας, της εκπαίδευσης και των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ενώ το Σάββατο 13/5 η υποψήφια βουλευτής Βάσω Βρυνιώτη στο Μαραθόκαμπο, στην ομιλία της ανέφερε ότι κανένας αριστερός και προοδευτικός άνθρωπος δεν μπορεί να στηρίξει αυτούς που χειροκροτούσαν τους ναζιστές των ταγμάτων Αζόφ μέσα στη Βουλή, αυτούς που συνάπτουν συμφωνίες με το ΝΑΤΟ και στηρίζουν τη συμμετοχή της χώρας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.

Τις επόμενες μέρες οι περιοδείες συνεχίζονται με ομιλίες στον Παγώνδα την Κυριακή 14/5, στη Χώρα τη Δευτέρα 15/5, ενώ την Τετάρτη 17/5, στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ, στις 8 μ.μ. θα γίνει η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος με ομιλητή τον Κώστα Παπαδάκη, μέλος της Κ.Ε. και ευρωβουλευτή του ΚΚΕ.

Related posts

Το μήνυμα του βουλευτή Σάμου για το Πάσχα

admin

Ο Βουλευτής Σάμου στην παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος «ΑΙΓΙΣ»

admin

Επίσκεψη Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Στέφανου Κασσελάκη στο Καρλόβασι – Πρόγραμμα περιοδείας

admin

Ευρωεκλογές: Ο Γιώργος Αυτιάς κυριαρχεί στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων της ΝΔ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

admin

Ομιλία του Υποψήφιου Ευρωβουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Α. Αγγελόπουλου στη Δυτική Σάμο

admin

Νέα Αριστερά Σάμου: “Η πολιτική επιστρέφει”

admin

ΚΚΕ Σάμου : Όταν η “ατομική ευθύνη” γίνεται κυβερνητική πολιτική

admin

Γιώργος Γαϊτανής (ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΚΙΝΑΛ): Σχόλιο για την απαλλαγή ΕΝΦΙΑ στα σεισμόπληκτα της Σάμου

admin

Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ 2024 για τα σεισμόπληκτα ακίνητα της Σάμου

admin