15.8 C
Σάμος
26/04/2024
Δήμος

ΛΑ.Σ: Μείωση εδώ και τώρα κατά 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ.

«Μείωση εδώ και τώρα κατά 50%»

 

«Η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία είναι υπηρεσία πρώτης ανάγκης , όχι πολυτέλεια»,  υπογράμμισε η Λαϊκή Συσπείρωση στη παρέμβασή της για το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο να εκφράσει τη διαμαρτυρία  του και να ζητήσει την άμεση μείωση της τιμής των εισιτηρίων κατά  50%. Ωστόσο παρά το γεγονός ότι κατέθεσε εμπεριστατωμένο κείμενο που θα μπορούσε να αποτελέσει ομόφωνη απόφαση , το θέμα παραπέμφθηκε σε σύνταξη ψηφίσματος από το προεδρείο.

Στη δευτερολογία της η ΛΑ.Σ ,υπογράμμισε  ότι το ζητούμενο πρέπει να είναι,  η εδώ και τώρα  μείωση των εισιτηρίων κατά 50%  και όχι η «επιδότηση»  των ανεξέλεγκτων ανατιμήσεων με όχημα το λεγόμενο «μεταφορικό ισοδύναμο», που είναι λεφτά του λαού από τον κρατικό προϋπολογισμό, τονίζοντας χαρακτηριστικά  ότι «το μεταφορικό ισοδύναμο μας έφτασε να πληρώνουμε το εισιτήριο 100 ευρώ και θα το καταλάβουμε όταν καταργηθεί, όπως σχεδιάζουν ήδη τα κρατικά επιτελεία».

Αναλυτικά η παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης έχει ως εξής:

«Είναι γνωστές οι εξωφρενικές τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων από και προς τη Σάμο, όπως και σε Ικαρία και Φούρνους. Συγκεκριμένα από πέρυσι μέχρι φέτος  το εισιτήριο  Α ́ ΘΕΣΗΣ από 63,00€ πήγε  88,00€ και τώρα στα 102 ευρώ, δηλαδή  αύξηση 40%και πλέον. Το δε εισιτήριο  Γ ́ ΘΕΣΗΣ  από 49,00€ πήγε 74,00€ δηλαδή αύξηση 50%.

Για να ταξιδέψει ένα ζευγάρι στην Αθήνα με επιστροφή πρέπει να δώσει στην οικονομική θέση με πλαστική καρέκλα 300 ευρώ, Αν μάλιστα είναι από κάποιο ορεινό χωριό και χρησιμοποιήσει ταξί , τότε το κόστος πάει στα 400 ευρώ.  Κόστος απαγορευτικό. Όταν μάλιστα ο περισσότερος κόσμος ζει με μέση σύνταξη και μισθό των 500 ευρώ  και μετακινείται κυρίως για ιατρικούς λόγους και όχι για αναψυχή.

Related posts

Εορτασμός της επετείου της 8ης Μάϊου στο Καρλόβασι

admin

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου συστήνει Ομάδα Διοίκησης Έργου για θέματα Πολιτικής Προστασίας

admin

Συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον Πρόεδρο των Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου

admin

Ταξίδι 200 xρόνων: «Ο Καραγκιόζης στην Επανάσταση της Σάμου»

admin

1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Α.Ε. ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ CUP Κ8-Κ10

admin

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Σάμου στις 26 Απριλίου 2024

admin

Συνάντηση Δημάρχου Δυτικής Σάμου με ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς για πολεοδομικά και χωροταξικά θέματα

admin

Νέο Πρόγραμμα Επιχορηγήσεων για Συλλόγους Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Ανατολική Σάμο

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Αυτοψίες στα σχολεία μετά τον σεισμό – Κανένα πρόβλημα

admin