19.9 C
Σάμος
29/04/2024
Σαμιακά

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Σάμο

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ιερά Μητρόπολή μας, με επίκεντρο την Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού Μαυαρατζαίων Σάμου.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Χοροστάτησε στον Όρθρο, Ιερούργησε και προέστη της Ακολουθίας της Σταυροπροσκυνήσεως στο παρεκκλήσιο του Αγίου Σπυρίδωνος, μετόχη της Ιεράς Μονής του Τιμίου Σταυρού, καθ΄ότι το μεγαλοπρεπές Καθολικό παραμένει κλειστό και πληγωμένο από τον καταστρεπτικό σεισμό του 2020.

Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού ανεγνώσθη η Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος «Περί Ιερατικών Κλήσεων». Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στην επιβαλλομένη καλλιέργεια των ιερατικών κλήσεων στα Νησιά μας.

Παρέστησαν Πολιτικές και Στρτατιωτικές Αρχές του Νησιού μας και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με πρώτο τον Περιφερειάρχη κ. Κωνσταντίνο Μουτζούρη και πλήθος Ευλαβών Προσκηνυτών της Ιεράς Μονής, οι οποίοι προσκύνησαν τον πολύτιμο θησαυρό της Μονής, τεμάχιο από το Τίμιο Ξύλο, δώρο του Πατριάρχου Ιεροσολύμων Κυρίλλου του Β΄ του εκ Σάμου ορμωμένου.

Το απόγευμα ο Μητροπολίτης μας Χοροστάτησε στον Δ΄ Κατανυκτικό Εσπερινό και στην Ακολουθία των Χαιρετισμών του Τιμίου Σταυρού στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Μεσαίου Καρλοβάσου και ομίλησε επίκαιρα.

Στα πλαίσια της εβδομάδος των Ιερατικών κλήσεων ο σεπτός μας Ποιμενάρχης πραγματοποίησε σύναξη το Σάββατο 6 Απριλίου με ιερόπαιδες των Ενοριών της πόλεως της Σάμου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου. Ομίλησε με τα παιδιά μας και τους προσέφερε πατρικά τη διδασκαλία της Εκκλησίας μας για την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Επίσης τους τόνισε την σημαντικότητα της διακονίας που επιτελούν εντός του ιερού βήματος. Απήντησε σε ερωτήσεις τους. Ευχαρίστησε τους γονείς τους για την εμπιστοσύνη τους στην Τοπική μας Εκκλησία στη συνεχεία δε στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεώς μας παρετέθηκε κέρασμα και ως ευλογία ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στα παιδιά μας την Καινή Διαθήκη.

Related posts

Η Επίσκεψη του Ομίλου Doryssa στο Μουσείο Οίνου του Ε.Ο.Σ Σάμου

admin

Οι ισχυροί άνεμοι εμπόδισαν το HELLENIC HIGH SPEED να δέσει στο λιμάνι των Φούρνων

admin

Σάμος: Μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε τα αδέσποτα – Το Φιλοζωικό Σωματείο κάνει έκκληση για οικονομική ενίσχυση

admin

Γ.Ν. Σάμου: Συμμετοχή στην απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς

admin

Συγκρατημένες ελπίδες για τους αγνοούμενους του ναυαγίου στους Δρακαίους 

admin

“Σάμος η Ανεμόεσσα” του Μανώλη Κάρλα

admin

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Σάμου για το εργατικό ατύχημα στην Ικαρία

admin

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Τροποποίηση δρομολογίου λόγω Απεργίας 1ης Μαΐου

admin

“Όχι άλλοι νεκροί ξεριζωμένοι στις θάλασσές μας”

admin