14.4 C
Σάμος
19/03/2024
Περιφερειακά

Νίκος Τριανταφύλλου – Ζητά να καταδικαστεί με ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου το brandname «Turkaegean»

Ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Τριανταφύλλου, υπέβαλε πρόταση για θέμα στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο με την οποία ζητά να καταδικάσει με ψήφισμά του τις απαράδεκτες τοποθετήσεις της Τουρκίας και να ζητηθεί από την κυβέρνηση η άμεση ακύρωση του brandname «Τurkaegean».

Η εισήγηση έχει ως εξής:

 

Κύριε Περιφερειάρχη,

 

Την τελευταία εβδομάδα παρακολουθούμε με προβληματισμό τα δημοσιεύματα που ήρθαν στο φως για την κατοχύρωση του brandname turkaegean από την Τουρκία με τις ευλογίες της ΕΕ και την απαθή στάση την ελληνικής κυβέρνησης που για άλλη μια φορά αναλώθηκε στην επίρριψη ευθυνών σε τρίτους όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει. Μπορεί πολλοί να διατείνονται ότι δεν είναι σοβαρό θέμα και ότι αφορά διαφημιστικούς σκοπούς όμως εάν συνδυαστεί με την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα του τελευταίου διαστήματος –θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών, γαλάζια πατρίδα, αναφορές στην επανάληψη της ιστορίας με αφορμή τα εκατό χρόνια από την μικρασιατική καταστροφή και την εξάλειψη του Ελληνισμού- δημιουργείται έντονη ανησυχία για περαιτέρω διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Ως περιφερειακός σύμβουλος αλλά κυρίως έως μόνιμος κάτοικος της Σάμου ζητώ το Περιφερειακό συμβούλιο του βόρειου Αιγαίου και σε συνεργασία με την περιφέρεια του Νότιου Αιγαίου να καταδικάσει με ψήφισμα τις απαράδεκτες τοποθετήσεις της Τουρκίας και να πιέσουμε την ελληνική κυβέρνηση να κινηθεί με κάθε νόμιμο μέσο ώστε να ακυρωθεί η χρήση του όρου αυτού.

Το ψήφισμα αυτό αφορά καθόλα το πολιτικό κομμάτι και όχι τους απλούς επισκέπτες των νησιών μας, της γείτονος, με τους οποίους έχουμε χτίσει γέφυρες συνεργασίας  αλλά  και αμοιβαίου σεβασμού.

Βέβαια για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς η αδιαφορία της κυβέρνησης απέναντι στα νησιά δεν φαίνεται μόνο από το γεγονός ότι αγνοούσε για μήνες τις κινήσεις της γείτονος αλλά από την σταθερή απαξίωση των νησιωτών με τις ελλιπείς υποδομές, τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, την αυξανόμενη ακρίβεια σε μεγαλύτερο βαθμό από την ηπειρωτική Ελλάδα, τη μη εφαρμογή μέτρων για να σταματήσει την ερήμωση των νησιών, την καθυστέρηση αποκατάστασης κατοικιών που επλήγησαν από το καταστροφικό σεισμό οι οποίες  οφείλονται στην υποστελέχωση της ΔΑΕΦΚ αλλά και στην καθυστερημένη προκαταβολή προς τους σεισμοπαθείς.

Με εκτίμηση

 

Νίκος Τριανταφύλλου

Περιφερειακός Σύμβουλος

Related posts

Σύσκεψη υπό την Προεδρία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

admin

Πρόταση ένταξης φακέλου για Γεωπάρκο Χίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

admin

Με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της Π.Β.Α. στην “FOOD EXPO & OENOTELIA 2024”

admin

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης παρέδωσε στην 98 ΑΔΤΕ μηχανήματα μηχανικού

admin

Προσοχή στις απάτες: Επιτήδειοι χρησιμοποιούν την Οικονομική υπηρεσία της ΠΕ Σάμου  για να αποσπάσουν χρήματα απο επιχειρηματίες της Σάμου

admin

Συνάντηση Κ. Μουτζούρη με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

admin

Στην Έκθεση της FoodExpo ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης

admin

Ποιος φοβάται τον Κώστα Μουτζούρη

admin

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις φέτος σε Σάμο, Χίο και Λέσβο

admin