27.2 C
Σάμος
14/08/2022
Περιφερειακά

Νίκος Τριανταφύλλου – Ζητά να καταδικαστεί με ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου το brandname «Turkaegean»

Ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Τριανταφύλλου, υπέβαλε πρόταση για θέμα στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο με την οποία ζητά να καταδικάσει με ψήφισμά του τις απαράδεκτες τοποθετήσεις της Τουρκίας και να ζητηθεί από την κυβέρνηση η άμεση ακύρωση του brandname «Τurkaegean».

Η εισήγηση έχει ως εξής:

 

Κύριε Περιφερειάρχη,

 

Την τελευταία εβδομάδα παρακολουθούμε με προβληματισμό τα δημοσιεύματα που ήρθαν στο φως για την κατοχύρωση του brandname turkaegean από την Τουρκία με τις ευλογίες της ΕΕ και την απαθή στάση την ελληνικής κυβέρνησης που για άλλη μια φορά αναλώθηκε στην επίρριψη ευθυνών σε τρίτους όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει. Μπορεί πολλοί να διατείνονται ότι δεν είναι σοβαρό θέμα και ότι αφορά διαφημιστικούς σκοπούς όμως εάν συνδυαστεί με την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα του τελευταίου διαστήματος –θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών, γαλάζια πατρίδα, αναφορές στην επανάληψη της ιστορίας με αφορμή τα εκατό χρόνια από την μικρασιατική καταστροφή και την εξάλειψη του Ελληνισμού- δημιουργείται έντονη ανησυχία για περαιτέρω διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Ως περιφερειακός σύμβουλος αλλά κυρίως έως μόνιμος κάτοικος της Σάμου ζητώ το Περιφερειακό συμβούλιο του βόρειου Αιγαίου και σε συνεργασία με την περιφέρεια του Νότιου Αιγαίου να καταδικάσει με ψήφισμα τις απαράδεκτες τοποθετήσεις της Τουρκίας και να πιέσουμε την ελληνική κυβέρνηση να κινηθεί με κάθε νόμιμο μέσο ώστε να ακυρωθεί η χρήση του όρου αυτού.

Το ψήφισμα αυτό αφορά καθόλα το πολιτικό κομμάτι και όχι τους απλούς επισκέπτες των νησιών μας, της γείτονος, με τους οποίους έχουμε χτίσει γέφυρες συνεργασίας  αλλά  και αμοιβαίου σεβασμού.

Βέβαια για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς η αδιαφορία της κυβέρνησης απέναντι στα νησιά δεν φαίνεται μόνο από το γεγονός ότι αγνοούσε για μήνες τις κινήσεις της γείτονος αλλά από την σταθερή απαξίωση των νησιωτών με τις ελλιπείς υποδομές, τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, την αυξανόμενη ακρίβεια σε μεγαλύτερο βαθμό από την ηπειρωτική Ελλάδα, τη μη εφαρμογή μέτρων για να σταματήσει την ερήμωση των νησιών, την καθυστέρηση αποκατάστασης κατοικιών που επλήγησαν από το καταστροφικό σεισμό οι οποίες  οφείλονται στην υποστελέχωση της ΔΑΕΦΚ αλλά και στην καθυστερημένη προκαταβολή προς τους σεισμοπαθείς.

Με εκτίμηση

 

Νίκος Τριανταφύλλου

Περιφερειακός Σύμβουλος

Related posts

Με υπογραφή Περιφερειάρχη η κατασκευή του έργου “Αγωγός μεταφοράς παραγόμενου νερού αφαλάτωσης για την ύδρευση του Οικισμού Φούρνων Κορσεών”

admin

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εμπορικού, Βιομηχανικού και Αγροτικού Επιμελητηρίου της Τρίπολης της Λιβύης

admin

Παναγιώτης Χριστόφας: Μεταποίηση – Εφοδιαστική Αλυσίδα. Προκήρυξη του Νέου Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022

admin

Στο «National Geographic Traveller Food Festival» η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

admin

Ανοιχτή Επιστολή Μπουρνιά για παράταση των Δασικών χαρτών προς ΥΠΕΝ

admin

Προτάσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πυρκαγιάς της 13ης Ιουλίου 2022 σε περιοχές της νοτιοδυτικής Σάμου

admin

Λέσβος: Εγκαινιάστηκε η νέα πύλη Σένγκεν στο Πλωμάρι

admin

Συνάντηση Περιφερειάρχη με Πρέσβη Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας

admin

Υπογραφή συμβάσεων 2 έργων στην Π.Ε. Σάμου

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα