20.9 C
Σάμος
26/04/2024
Δήμος

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου για την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ

Η τουριστική προβολή της Σάμου αποτέλεσε το κυρίαρχο θέμα στη σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε, μετά από πρόσκληση που απέστειλε ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γεώργιος Στάντζος στο πλαίσιο της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Δημήτρη Φραγκάκη στη Σάμο, με τους εμπλεκόμενους φορείς και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πριν τη σύσκεψη, η Δημοτική Αρχή υποδέχθηκε στο Δημαρχείο τον κ. Φραγκάκη για την επικύρωση της προγραμματικής σύμβασης του Δήμου Ανατολικής Σάμου με τον ΕΟΤ που αφορά την τουριστική προβολή της Σάμου.

Ο κ. Φραγκάκης συζήτησε αναλυτικά με τον Δήμαρχο όλα τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο. Στη σύσκεψη κλήθηκαν και συμμετείχαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, τουρισμού, παραγωγικών φορέων και πολίτες για ζητήματα που αφορούν τον τουρισμό στη Σάμο. Κατά την διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη στρατηγική για την πλήρη ανάκαμψη του τουρισμού, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και θέματα σχετικά με βιώσιμες τουριστικές επενδύσεις.

Ο τουριστικός κλάδος αποτελεί πυξίδα για το νησί μας και οφείλουμε όχι μόνο να τον προστατεύσουμε αλλά και να τον αναδείξουμε. Οι τοπικές μας κοινότητες πρέπει να αξιοποιηθούν στα μέγιστα των δυνατοτήτων τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, γιατί είναι εκείνες που «θα πάνε το νησί εκεί που θέλουν».

Στόχος είναι να διαμορφώσουμε στη Σάμο σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, μοντέλο τουρισμού που να βασίζεται στην ποιότητα, με γνώμονα την κουλτούρα και σεβασμό στο περιβάλλον της τοπικής μας κοινωνίας.

Related posts

Συνάντηση του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον Πρόεδρο της Dodekanisos Seaways

admin

Εορτασμός της επετείου της 8ης Μάϊου στο Καρλόβασι

admin

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου συστήνει Ομάδα Διοίκησης Έργου για θέματα Πολιτικής Προστασίας

admin

Συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον Πρόεδρο των Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου

admin

Ταξίδι 200 xρόνων: «Ο Καραγκιόζης στην Επανάσταση της Σάμου»

admin

1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Α.Ε. ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ CUP Κ8-Κ10

admin

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Σάμου στις 26 Απριλίου 2024

admin

Συνάντηση Δημάρχου Δυτικής Σάμου με ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς για πολεοδομικά και χωροταξικά θέματα

admin

Νέο Πρόγραμμα Επιχορηγήσεων για Συλλόγους Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Ανατολική Σάμο

admin