20.9 C
Σάμος
29/04/2024
Σαμιακά

Παρέμβαση για την Παιδιατρική Κλινική από τους Συλλόγους Γυναικών Σάμου

Οι Σύλλογοι Γυναικών Σάμου της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) σήμερα 8η Μάρτη 2024, παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας, προχώρησαν σε παρέμβαση στη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου για το θέμα της Παιδιατρικής Κλινικής και την ενίσχυσή του.

Οι Σύλλογοι Γυναικών Σάμου σύμφωνα με ανακοίνωση τους εστίασαν στο γεγονός ότι η Παιδιατρική είναι υποστελεχωμένη με ορατό τον κίνδυνο κάθε φορά να κλείσει με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των μικρών ασθενών.

Επειδή η Διοικήτρια απουσίαζε, οι Σύλλογοι θα επισημάνουν τα αιτήματά τους σε επόμενη συνάντηση μαζί της.

Παράλληλα, μοιράστηκαν οι ανακοινώσεις της ΟΓΕ και των Συλλόγων σε εργαζόμενες του Νοσοκομείου, ενώ κάλεσαν στη σημερινή εκδήλωση που θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο στις 18.30 με θέμα «Τεχνητή νοημοσύνη, η εξέλιξη της τεχνολογίας και οι επιπτώσεις στον άνθρωπο» με ομιλητή τον αφυπηρ. Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών, Γιάννη Μισιρλή.

Οι Σύλλογοι Γυναικών θα συνεχίσουν να παλεύουν με όλες τους τις δυνάμεις για την ουσιαστική στήριξη και στελέχωση των δομών υγείας στο νησί μας κόντρα στα σχέδια ιδιωτικοποίησης.

Ακολουθεί το έγγραφο που παραδόθηκε στη γραμματεία της Διοίκησης.

ΘΕΜΑ: ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΓΝΑ ΣΑΜΟΥ

Οι Σύλλογοι Γυναικών Σάμου της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας καταθέτουμε το συγκεκριμένο υπόμνημα στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Σάμου και στη 2η ΥΠΕ για να εκφράσουμε την αγωνία μας και την ανησυχία μας για την κατάσταση που επικρατεί στην Παιδιατρική κλινική εδώ και χρόνια.

Είναι γεγονός ότι αυτή την στιγμή η Παιδιατρική λειτουργεί με μία παιδίατρο με ειδική σύμβαση παροχής υπηρεσιών (μπλοκάκι) και μία μόνιμη παιδίατρο, η οποία είναι μετακινημένη από το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης. Η έλλειψη γιατρών έχει ως αποτέλεσμα στην Παιδιατρική Κλινική να μην υπάρχουν όλο το μήνα και κάθε μέρα ενεργές εφημερίες παιδιάτρων με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των παιδιών μας.

Σήμερα, 8η Μάρτη, ημέρα αγώνα και διεκδίκησης για τα δικαιώματα των γυναικών, ζητάμε από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και την 2η ΥΠΕ, την κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο να προχωρήσουν άμεσα στην στελέχωση της Παιδιατρικής Κλινικής με 4 μόνιμους παιδιάτρους και νεογνολόγους, ενίσχυση νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού και προμήθεια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την Παιδιατρική και Μαιευτική Κλινική αλλά και γενικότερα για όλα τα τμήματα και τις μονάδες του Νοσοκομείου.

Αντιτιθέμεθα στην πολιτική που θεωρεί την υγεία κόστος, την υποβαθμίζει συνεχώς και την ιδιωτικοποιεί σύμφωνα με τον τελευταίο νόμο για τη δευτεροβάθμια υγεία. Όσο για τις προκηρύξεις που βγαίνουν άγονες ζητάμε να δοθούν κίνητρα, όπως είναι: προκήρυξη μόνιμων θέσεων γιατρών, να προκηρύσσονται όλες οι κενές οργανικές θέσεις και όχι μία μία, να δοθούν πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς των ιατρών και όλων των εργαζομένων.

Αντιτιθέμεθα στην πολιτική που μας αναγκάζει να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη, να ματώνουμε οικονομικά για να ταξιδέψουμε εκτός νησιού για βασικές εξετάσεις και επεμβάσεις μακριά από τις οικογένειές μας και τις εστίες μας.

Και στο παρελθόν οι Σύλλογοί μας είχαν αντιδράσει όταν κινδύνευε να κλείσει η παιδιατρική κλινική. Αυτός ο κίνδυνος δεν έχει εξαλειφθεί ακόμα και σήμερα, από την στιγμή που παραμένουν εδώ και χρόνια κενές οργανικές θέσεις. Δε θα σταματήσουμε να διεκδικούμε να έχουμε πρόσβαση σε δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου για εμάς και τα παιδιά μας.

Σάμος, 8-3-2024

Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου

Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών

Ομάδα Γυναικών Καρλοβάσου

Ομάδα Γυναικών Μαραθοκάμπου

Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων Παγώνδα «Η Ομόνοια»

Related posts

Η Επίσκεψη του Ομίλου Doryssa στο Μουσείο Οίνου του Ε.Ο.Σ Σάμου

admin

Οι ισχυροί άνεμοι εμπόδισαν το HELLENIC HIGH SPEED να δέσει στο λιμάνι των Φούρνων

admin

Σάμος: Μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε τα αδέσποτα – Το Φιλοζωικό Σωματείο κάνει έκκληση για οικονομική ενίσχυση

admin

Γ.Ν. Σάμου: Συμμετοχή στην απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς

admin

Συγκρατημένες ελπίδες για τους αγνοούμενους του ναυαγίου στους Δρακαίους 

admin

“Σάμος η Ανεμόεσσα” του Μανώλη Κάρλα

admin

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Σάμου για το εργατικό ατύχημα στην Ικαρία

admin

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Τροποποίηση δρομολογίου λόγω Απεργίας 1ης Μαΐου

admin

“Όχι άλλοι νεκροί ξεριζωμένοι στις θάλασσές μας”

admin