24.4 C
Σάμος
19/05/2024
Σαμιακά

Πορεία Ειρήνης στη Σάμο

Στα πλαίσια της Ημέρας Αντιϊμπεριαλιστικής Δράσης της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Ύφεσης και Ειρήνης (ΕΕΔΥΕ) την Κυριακή 21 Απριλίου 2024, η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης διοργανώνει ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ την ίδια μέρα στις 11 το πρωί. Η πορεία ξεκινά από το Κέντρο Κράτησης Προσφύγων και Μεταναστών στην περιοχή Ζερβού και ολοκληρώνεται το μεσημέρι στην Πλατεία Πυθαγόρα της πόλης Σάμου.

Στην συγκέντρωση που θα ακολουθήσει θα υπάρχει Έκθεση έργων των μαθητών των σχολείων της Σάμου  με τίτλο «Ζωγραφίζοντας για την Παλαιστίνη».

Θα ακολουθήσει ομιλία από μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Ελληνικής Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με αντιπολεμικά τραγούδια από τους Σταύρο Κουτράκη, Νανά Νικολάου και Δημήτρη Σοφιανό.

Στις εκδηλώσεις θα πάρει μέρος πολυπληθής ομάδα Τούρκων από την Επιτροπή Ειρήνης Σμύρνης.

Η Πανσαμιακή  Επιτροπή Ειρήνης αναφέρει:

Στο μεταξύ βρίσκεται σε εξέλιξη η πρωτοβουλία μας «Ζωγραφίζοντας για τα παιδιά της Παλαιστίνης» που απευθύνεται σε όλους τους μαθητές των σχολείων του νησιού μας. Τα έργα τους θα εκτεθούν στην Πλατεία Πυθαγόρα την Κυριακή 21 Απρίλη όπου θα τερματίσει η Πορεία Ειρήνης και θα ακολουθήσουν ομιλία και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Οι εκδηλώσεις μας είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα αντιπολεμικών κινητοποιήσεων που διοργανώνουμε , οι οποίες δηλώνουν την ανησυχία  και την αντίθεσή μας στην  εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις  με την αποστολή πολεμικού υλικού και στρατευμένων μας εκτός συνόρων, για τα συμφέροντα των καταχραστών του πλούτου των λαών.

Ταυτόχρονα αποτελούν κραυγή διαμαρτυρίας και δήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό ο οποίος βιώνει την γενοκτονία  που επιχειρεί το Ισραήλ με την ανοιχτή υποστήριξη της Ε.Ε,  του ΝΑΤΟ , των ΗΠΑ , τη κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των αστικών κομμάτων της χώρας μας.

Με τα σύννεφα μιας γενικευμένης σύρραξης στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή να πυκνώνουν , θεωρούμε ότι είναι χρέος όλων μας, χρέος απέναντι στα παιδιά μας, απέναντι στο μέλλον του λαού μας,  να ξεσηκωθούμε και να απαιτήσουμε:

  • Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στους πολέμους στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή.
  • Να επιστρέψουν άμεσα η φρεγάτα Ύδρα και οι στρατευμένοι μας από την Ερυθρά Θάλασσα και από όπου αλλού βρίσκονται εκτός συνόρων.
  • Λευτεριά στη Παλαιστίνη – Ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
  • Να κλείσουν και να ξεκουμπιστούν από τη χώρα μας οι βάσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.
  • Αιγαίο θάλασσα Ειρήνης των λαών – Όχι στα παζάρια των καπιταλιστών.

ΟΥΤΕ ΕΡΥΘΡΑ – ΟΥΤΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥ ΝΑΤΟ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ

 

Related posts

Από τη Σμύρνη στη Σάμο: Τούρκοι ποδηλάτες ανακαλύπτουν το νησί

admin

Περιοδεία του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Αυτιά στη Σάμο

admin

Πανηγυρίζει το εκκλησάκι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

admin

Συγκλόνισε ο Σταύρος Μιχαλόπουλος: “Ποιος σας είπε ότι θέλω να είμαι ήρωας; Απαρατήρητος θέλω να είμαι, μπορώ;”

admin

Μεγάλη συμμετοχή στην ενημερωτική δράση του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου

admin

Ημερίδα για την αναπηρία και την προσβασιμότητα στο Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο

admin

Θέσεις εργασίας στο Fito Aqua Bleu Resort: Front Office Agent & Καμαριέρα

admin

Πρόγραμμα του 1ου ψεκασμού καταπολέμησης κουνουπιών Π.Ε Σάμου 2024

admin

Τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές στην Παραλιακή

admin