30/04/2024
Σαμιακά

Σάμος | Έφτασαν 1.155 Τούρκοι επισκέπτες σε μια ημέρα

Ξεπερνά κάθε προσδοκία ο αριθμός των επισκεπτών από τη γείτονα χώρα που επιλέγουν το νησί της Σάμου ως ιδανικό προορισμό για τις ολιγοήμερες διακοπές τους.  Το νησί δέχθηκε σήμερα Τετάρτη 10.4, συνολικά 1.155 Τούρκους επισκέπτες και όσο πλησιάζει το καλοκαίρι οι ροές αναμένεται να αυξηθούν.

Ο πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου, Ευάγγελος Τσεσμελής, δήλωσε σχετικά:

“Σήμερα στο λιμάνι της Σάμου αφίχθηκαν 1155 επισκέπτες, αριθμός από τους μεγαλύτερους που έχουν καταγραφεί. Η ροή αυτή εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, με το ίδιο και ακόμα μεγαλύτερο ρυθμό. Ένα πρώτο σημαντικό βήμα στη βελτίωση των υποδομών μας έχει ήδη συντελεστεί. Ο χρόνος αναμονής των επισκεπτών, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ειδικών στο χώρο, έχει περιοριστεί στο ελάχιστο. Χρειάζεται να βελτιωθούν πολλά και σε σημαντικό βαθμό. θα καταβάλλουμε, στο επόμενο διάστημα κάθε προσπάθεια στοχεύοντας στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών μας”.

Visa Express

Η Visa Express εκδίδεται όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου για τα εξής νησιά: Λήμνος, Λέσβος, Χίος, Ρόδος, Σύμη, Καστελόριζο, Σάμος, Λέρος, Κάλυμνος και Κως.

Η Visa Express κοστίζει 60 ευρώ , ενώ οι τουρκικές αρχές συμβουλεύουν τους τούρκους ταξιδιώτες να κάνουν ασφάλεια υγείας η οποία κοστίζει 15 ευρώ.

Η βίζα «εξπρές» είναι μια ειδική σφραγίδα που μπαίνει στο τουρκικό διαβατήριο, και δεν μπορεί ο κάτοχός της να ταξιδέψει σε άλλο κράτος με αυτήν πλην της Ελλάδας.

Το μέτρο εκτιμάται θα ενισχύσει πάρα πολύ την οικονομία των νησιών γιατί είναι διαρκές και οι τουρίστες από τη γείτονα χώρα μπορούν να έρθουν συνολικά 90 μέρες μέσα στο έτος, ενώ κάθε φορά μπορούν να διαμένουν στα νησιά μέχρι και 7 μέρες.

 

Related posts

Προβλήματα στο δρομολόγιο του Hellenic HighSpeed λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

admin

Η Επίσκεψη του Ομίλου Doryssa στο Μουσείο Οίνου του Ε.Ο.Σ Σάμου

admin

Οι ισχυροί άνεμοι εμπόδισαν το HELLENIC HIGH SPEED να δέσει στο λιμάνι των Φούρνων

admin

Σάμος: Μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε τα αδέσποτα – Το Φιλοζωικό Σωματείο κάνει έκκληση για οικονομική ενίσχυση

admin

Γ.Ν. Σάμου: Συμμετοχή στην απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς

admin

Συγκρατημένες ελπίδες για τους αγνοούμενους του ναυαγίου στους Δρακαίους 

admin

“Σάμος η Ανεμόεσσα” του Μανώλη Κάρλα

admin

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Σάμου για το εργατικό ατύχημα στην Ικαρία

admin

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Τροποποίηση δρομολογίου λόγω Απεργίας 1ης Μαΐου

admin