14.4 C
Σάμος
19/03/2024
Πολιτικά

Σάμος: Η αύξηση στις προκρατήσεις σκορπούν χαμόγελα αισιοδοξίας στους επαγγελματίες του τουρισμού

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για τη φετινή τουριστική σεζόν στη Σάμο αφού μέχρι στιγμής οι προκρατήσεις έχουν αυξηθεί κατά 20% σε σχέση με το 2022 που η Σάμος κατάφερε να πλησιάσει τις αφίξεις τουριστών του 2019 που θεωρείται η χρονιά ορόσημο για τον τουρισμό στην Ελλάδα.

Το samos pass σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μέτρα όπως Κοινωνικός Τουρισμός, Τουρισμός για όλους , βοήθησε στο να αυξηθεί η τουριστική κίνηση στη Σάμο. Την εικόνα των θετικών μηνυμάτων για το νησί μετέφερε στην εκπομπή «σαββατοκύριακο από τις 6» στην ΕΡΤ με καλεσμένο τον υπουργό τουρισμού Βασίλη Κικίλια, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου Γιώργος Χατζηδημητρίου.

Ο κ. Χατζηδημητρίου τόνισε τη θετική ανταπόκριση που είχε κυρίως το samos pass και ζήτησε να υπάρξει αντίστοιχο μέτρο ενίσχυσης για τους επισκέπτες της Σάμου λόγω του ότι υπάρχει αυξημένο κόστος μετακίνησης. Ακόμη ζήτησε να υπάρξει μία επιπλέον πτήση καθημερινά από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο λόγω της αυξημένης ζήτησης και των προβλημάτων που διαπιστώθηκαν την περσινή χρονιά που υπήρξαν ακυρώσεις στις κρατήσεις λόγω αδυναμίας εξεύρεσης εισιτηρίων.

O αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου ζήτησε να συνεχιστεί η συνδιαφήμιση από τον ΕΟΤ για το νησί με έμφαση στις νέες αγορές.Από την πλευρά του οκ. Κικίλιας ανέφερε ότι θα εξεταστούν τα αιτήματα από το οικονομικό επιτελείο αλλά κυρίως από τον πρωθυπουργό. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι η πρόβλεψη του για την επόμενη πενταετία είναι ότι θα συνεχίσει να είναι ανοδικό το τουριστικό προιόν και το μέσο έσοδο στην Σάμο ενώ δεσμεύτηκε επίσης ότι θα υπάρξει η συζήτηση με τις δύο αεροπορικές εταιρείες της χώρας για αύξηση των αεροπορικών θέσεων στο νησί που θα βοηθήσει στην αύξηση της κίνησης.

Τέλος και ο Γ.Γ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανόλης Κουτουλάκης ανέφερε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Σάμο ότι η αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών αλλά και η βελτίωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών θα βοηθήσουν στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος. Για τον λόγο αυτό γίνονται προσπάθειες ανέφερε από το Υπουργείο ώστε να μπορέσουν τα νησιά το Νομού να αναδείξουν τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα και να αποτελέσουν πόλο έλξης περισσοτέρων επισκεπτών τη φετινή σεζόν.

Σύνταξη

 

Related posts

Εκδήλωση του ΚΚΕ Σάμου ενάντια στην πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας

admin

Συζητήσαν τα τρέχοντα προβλήματα της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου – Ικαρίας

admin

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο διοργανώνει το ΚΚΕ στο Εργατικό Κέντρο

admin

Γ. Γεραπετρίτης: Visa express σε Τούρκους πολίτες – Θα ξεκινήσει στις 30 Μαρτίου σε πέντε νησιά

admin

Παράταση ενός έτους διατήρησης υπαίθριων σκιάστρων & προστεγασμάτων στην χερσαία ζώνη λιμένων της Σάμου

admin

Συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σάμου ο Ιωάννης Αξιώτης

admin

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ στο Βαθύ

admin

Παρέμβαση Στεφανάδη στον Γεωργιάδη: Ακόμα μια θέση Ιατρού στο Νοσοκομείο Σάμου

admin

Ο Μιχάλης Αγγελόπουλος ανάμεσα στα τέσσερα νέα πρόσωπα στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ

admin