23.9 C
Σάμος
29/04/2024
Σαμιακά

«ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2024» – Άσκηση σεισμού στις εγκαταστάσεις των φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου ενημερώνει ότι την Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 και από Ω:/20:00’θα διεξαχθεί η ετήσια περιοδική άσκηση σεισμού με την κωδική ονομασία «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2024» σε συνεργασία με λοιπούς συναρμόδιους φορείς.

Αντικείμενο της άσκησης είναι η αντιμετώπιση συνεπειών οι οποίες θα εκδηλωθούν στις εγκαταστάσεις των φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο Καρλόβασι του Δήμου Δυτικής Σάμου, εξαιτίας ισχυρής σεισμικής δόνησης πλησίον της Νήσου, ενώ η επέμβαση θα υλοποιηθεί με ρεαλιστικές ενέργειες έρευνας και διάσωσης καθώς και καταστολής πυρκαγιάς σε τακτικό επίπεδο.

Το σενάριο της άσκησης μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει την ολική κατάρρευση εξώστη, την μερική κατάρρευση του υπόλοιπου κτιρίου καθώς και την εκδήλωση πυρκαγιάς στον υπόγειο χώρο της φοιτητικής εστίας, ενώ θα απαιτηθεί η διάσωση εγκλωβισμένων ατόμων από το κτίριο.

Κατόπιν των ανωτέρω, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου την κατανόηση των πολιτών και να απευθύνει έκκληση προς τους οδηγούς, ώστε να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων οργάνων καθώς και τη σχετική σήμανση η οποία πιθανώς τοποθετηθεί στο οδικό δίκτυο για την διευκόλυνση τους.

Τέλος, εφίσταται η προσοχή σε όσους καλύψουν δημοσιογραφικά την εν λόγω δράση, για την συμμόρφωση με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR) καθώς και το λοιπό νομοθετικό πλαίσιο, δεδομένου ότι αυτή θα διενεργηθεί εντός των χώρων του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος.

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Καρλοβασι.

Ανακοινώνεται ότι, κατόπιν της υπ’ αριθ. 44/2024 από 07-03-2024 απόφασης του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου, τη Δευτέρα (11-03-2024) και κατά τις ώρες από 20:00 έως 22:00, πρόκειται να πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε όλο το μήκος της οδού Δημοτικού Σταδίου στο Καρλόβασι της Σάμου, λόγω άσκησης για σεισμό από αρμόδια Αρχή.

Λόγω της διακοπής της κυκλοφορίας στην προαναφερόμενη οδό, θα ισχύσουν οι απαραίτητες -κατά περίπτωση- προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Το Αστυνομικό Τμήμα Καρλοβασίου θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων στην περιοχή, καθώς και για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

Related posts

Η Επίσκεψη του Ομίλου Doryssa στο Μουσείο Οίνου του Ε.Ο.Σ Σάμου

admin

Οι ισχυροί άνεμοι εμπόδισαν το HELLENIC HIGH SPEED να δέσει στο λιμάνι των Φούρνων

admin

Σάμος: Μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε τα αδέσποτα – Το Φιλοζωικό Σωματείο κάνει έκκληση για οικονομική ενίσχυση

admin

Γ.Ν. Σάμου: Συμμετοχή στην απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς

admin

Συγκρατημένες ελπίδες για τους αγνοούμενους του ναυαγίου στους Δρακαίους 

admin

“Σάμος η Ανεμόεσσα” του Μανώλη Κάρλα

admin

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Σάμου για το εργατικό ατύχημα στην Ικαρία

admin

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Τροποποίηση δρομολογίου λόγω Απεργίας 1ης Μαΐου

admin

“Όχι άλλοι νεκροί ξεριζωμένοι στις θάλασσές μας”

admin