30/04/2024
Σαμιακά

Γ.Ν. Σάμου: Διαμαρτύρονται οι γιατροί και οι εργαζόμενοι – Απεργία στον τομέα Υγείας

Σήμερα, Τετάρτη 17 Απριλίου, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. στο πλαίσιο της πανεργατικής απεργίας.

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Σάμου θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Υγεία (ΟΕΝΓΕ). Επιπλέον, θα συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 12:00 στο Εργατικό Κέντρο Σάμου, εκφράζοντας έτσι την αλληλεγγύη τους στον αγώνα για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων στον τομέα της υγείας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου στηρίζει τις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών.

“Δεν αντέχουμε πλέον την υπερβολική ακρίβεια και τον φορολογικό φόρτο να υπονομεύουν τα εισοδήματά μας,” αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, εκφράζοντας τη δυσκολία, ακόμα και την ανικανότητα, να καταφέρουν να τα βγάλουν πέρα κάθε μήνα.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι μια άλλη αντιπαράθεση συνεχίζεται – αυτή ενάντια στην υιοθέτηση μιας πολιτικής που αποδίδει την υγεία ως θέμα “ατομικής ευθύνης”, μετατρέπει την περίθαλψη σε “εμπόρευμα” και μεταμορφώνει τον ασθενή σε “πελάτη”. Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η εγκαθίδρυση ιδιωτικών απογευματινών χειρουργείων που υπακούν στη λογική “εγχειρίζεται έγκαιρα όποιος πληρώνει”.

Στην κοινή τους ανακοίνωση, υπογραμμίζουν ότι η κατάσταση στα ιδιωτικά πανεπιστήμια φαίνεται να σχετίζεται άμεσα με την οικονομική κατάσταση των φοιτητών και προκαλεί ανησυχίες για μια κοινωνία που πρέπει να διασφαλίζει την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Τα αιτήματα των εργαζομένων περιλαμβάνουν:

Αυξήσεις 20% στους μισθούς μας. Επαναφορά επιδομάτων εορτών και αδείας.

►Αύξηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και το ΕΚΑΒ. Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

►Μαζικές προσλήψεις  με σύντομες διαδικασίες μόνιμου προσωπικού. Να στελεχωθεί τώρα με ιατρούς και το απαραίτητο νοσηλευτικό προσωπικό το τμήμα επειγόντων περιστατικών και οι ΜΕΘ του Νοσοκομείου. Να προσληφθούν τώρα όλες οι απαραίτητες ιατρικές ειδικότητες που δεν υπάρχουν, όπως οφθαλμίατροι, ΩΡΛ, γαστρεντερολόγοι, ογκολόγοι και άλλες ειδικότητες. Να στελεχωθούν τώρα όλες οι βοηθητικές-υποστηρικτές υπηρεσίες του Νοσοκομείου, όπως προσωπικό καθαριότητας, εργάτες, αποθηκάριοι, προσωπικό εστίασης, τραπεζοκόμες, πλυντήρια, τηλεφωνικό κέντρο  Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

► ΟΧΙ στη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία, Πρόνοια και Κοινωνική Ασφάλιση.  

 ► Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης και στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης, όπως τα τρόφιμα.

 ► Να σταματήσει κάθε συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις

 

Related posts

Προβλήματα στο δρομολόγιο του Hellenic HighSpeed λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

admin

Η Επίσκεψη του Ομίλου Doryssa στο Μουσείο Οίνου του Ε.Ο.Σ Σάμου

admin

Οι ισχυροί άνεμοι εμπόδισαν το HELLENIC HIGH SPEED να δέσει στο λιμάνι των Φούρνων

admin

Σάμος: Μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε τα αδέσποτα – Το Φιλοζωικό Σωματείο κάνει έκκληση για οικονομική ενίσχυση

admin

Γ.Ν. Σάμου: Συμμετοχή στην απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς

admin

Συγκρατημένες ελπίδες για τους αγνοούμενους του ναυαγίου στους Δρακαίους 

admin

“Σάμος η Ανεμόεσσα” του Μανώλη Κάρλα

admin

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Σάμου για το εργατικό ατύχημα στην Ικαρία

admin

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Τροποποίηση δρομολογίου λόγω Απεργίας 1ης Μαΐου

admin