21.7 C
Σάμος
18/05/2024
Σαμιακά

Γ.Ν. Σάμου: Διαμαρτύρονται οι γιατροί και οι εργαζόμενοι – Απεργία στον τομέα Υγείας

Σήμερα, Τετάρτη 17 Απριλίου, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. στο πλαίσιο της πανεργατικής απεργίας.

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Σάμου θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Υγεία (ΟΕΝΓΕ). Επιπλέον, θα συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 12:00 στο Εργατικό Κέντρο Σάμου, εκφράζοντας έτσι την αλληλεγγύη τους στον αγώνα για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων στον τομέα της υγείας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου στηρίζει τις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών.

“Δεν αντέχουμε πλέον την υπερβολική ακρίβεια και τον φορολογικό φόρτο να υπονομεύουν τα εισοδήματά μας,” αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, εκφράζοντας τη δυσκολία, ακόμα και την ανικανότητα, να καταφέρουν να τα βγάλουν πέρα κάθε μήνα.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι μια άλλη αντιπαράθεση συνεχίζεται – αυτή ενάντια στην υιοθέτηση μιας πολιτικής που αποδίδει την υγεία ως θέμα “ατομικής ευθύνης”, μετατρέπει την περίθαλψη σε “εμπόρευμα” και μεταμορφώνει τον ασθενή σε “πελάτη”. Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η εγκαθίδρυση ιδιωτικών απογευματινών χειρουργείων που υπακούν στη λογική “εγχειρίζεται έγκαιρα όποιος πληρώνει”.

Στην κοινή τους ανακοίνωση, υπογραμμίζουν ότι η κατάσταση στα ιδιωτικά πανεπιστήμια φαίνεται να σχετίζεται άμεσα με την οικονομική κατάσταση των φοιτητών και προκαλεί ανησυχίες για μια κοινωνία που πρέπει να διασφαλίζει την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Τα αιτήματα των εργαζομένων περιλαμβάνουν:

Αυξήσεις 20% στους μισθούς μας. Επαναφορά επιδομάτων εορτών και αδείας.

►Αύξηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και το ΕΚΑΒ. Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

►Μαζικές προσλήψεις  με σύντομες διαδικασίες μόνιμου προσωπικού. Να στελεχωθεί τώρα με ιατρούς και το απαραίτητο νοσηλευτικό προσωπικό το τμήμα επειγόντων περιστατικών και οι ΜΕΘ του Νοσοκομείου. Να προσληφθούν τώρα όλες οι απαραίτητες ιατρικές ειδικότητες που δεν υπάρχουν, όπως οφθαλμίατροι, ΩΡΛ, γαστρεντερολόγοι, ογκολόγοι και άλλες ειδικότητες. Να στελεχωθούν τώρα όλες οι βοηθητικές-υποστηρικτές υπηρεσίες του Νοσοκομείου, όπως προσωπικό καθαριότητας, εργάτες, αποθηκάριοι, προσωπικό εστίασης, τραπεζοκόμες, πλυντήρια, τηλεφωνικό κέντρο  Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

► ΟΧΙ στη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία, Πρόνοια και Κοινωνική Ασφάλιση.  

 ► Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης και στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης, όπως τα τρόφιμα.

 ► Να σταματήσει κάθε συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις

 

Related posts

Θέσεις εργασίας στο Fito Aqua Bleu Resort: Front Office Agent & Καμαριέρα

admin

Πρόγραμμα του 1ου ψεκασμού καταπολέμησης κουνουπιών Π.Ε Σάμου 2024

admin

Τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές στην Παραλιακή

admin

Εργαστήριο διαβούλευσης για τον σχεδιασμό Masterplan πολιτισμού και πολιτιστικής ταυτότητας (brand) της Σάμου

admin

Κοκκάρι: Η Κοινότητα απαιτεί συμμόρφωση με τις ισχύουσες διατάξεις για τους κοινοχρήστους χώρους

admin

Επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών και του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σάμου

admin

Ιερά Πανήγυρις Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Άνω Αγ. Κωνσταντίνο Σάμου

admin

Επίτιμος δημότης Κομοτηνής ο Καθηγητής Μανόλης Βαρβούνης

admin

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Σάμου – Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 21 Μαΐου

admin