22.9 C
Σάμος
26/04/2024
Πολιτικά

Συνάντηση Χρ. Στεφανάδη και Αλ. Λυμπέρη με Υπ. Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, είχε ο Βουλευτής Σάμου της Νέας Δημοκρατίας, Χριστόδουλος Στεφανάδης, και ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου, Αλέξανδρος Λυμπέρης, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την αύξηση των εισακτέων στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου στο Καρλόβασι και την δημιουργία Εσπερινού Λυκείου στη περιοχή.

Ο βουλευτής Σάμου της ΝΔ, καθηγητής καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης, έκανε την εξής δήλωση:

“Ο Πυθαγόρας ο Σάμιος, είχε πει ότι “η εκπαίδευση των νέων αποτελεί το θεμέλιο κάθε κοινωνίας” Το ίδιο ισχύει και για το πανεπιστήμιο του Αιγαίου που λειτουργεί στην χώρα του Πυθαγόρα…

Χθες, με τον Δήμαρχο Δυτικής Σάμου κ. Αλέξανδρο Λυμπέρη, επισκεφθήκαμε την Υπουργό παιδείας και θρησκευτικών κ. Νίκη Κεραμέως για ζωτικά λειτουργικά θέματα, που ειδικά αφορούν το Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου και την προσέλευση φοιτητών στο τμήμα αυτό.

Η Υπουργός αντιλαμβάνεται απόλυτα  το πρόβλημα και μελετά αποτελεσματικές λύσεις και κίνητρα, που θα επιλύσουν διαχρονικά το πρόβλημα. Επίσης, της τέθηκε το αίτημά δημιουργίας εσπερινού λυκείου στο Καρλόβασι. Υπεσχέθη ταχεία υλοποίηση του αιτήματος.

Τέλος μας γνωστοποίησε ότι τα σχολεία μας θα εφοδιαστούν συντομότατα, στα πλαίσια εθνικού προγράμματος , τους νέους διαδραστικούς πίνακες διδασκαλίας , που θα συμβάλουν τα μέγιστα, στις σύγχρονες εκπαιδευτικές διαδικασίες.

Ευχαριστούμε την κ. Υπουργό για την κατανόηση των προβλημάτων στον τομέα της παιδείας που αντιμετωπίζουμε και για την υπόσχεση της στην δρομολόγηση λύσεων”.

Related posts

Το μήνυμα του βουλευτή Σάμου για το Πάσχα

admin

Ο Βουλευτής Σάμου στην παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος «ΑΙΓΙΣ»

admin

Επίσκεψη Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Στέφανου Κασσελάκη στο Καρλόβασι – Πρόγραμμα περιοδείας

admin

Ευρωεκλογές: Ο Γιώργος Αυτιάς κυριαρχεί στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων της ΝΔ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

admin

Ομιλία του Υποψήφιου Ευρωβουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Α. Αγγελόπουλου στη Δυτική Σάμο

admin

Νέα Αριστερά Σάμου: “Η πολιτική επιστρέφει”

admin

ΚΚΕ Σάμου : Όταν η “ατομική ευθύνη” γίνεται κυβερνητική πολιτική

admin

Γιώργος Γαϊτανής (ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΚΙΝΑΛ): Σχόλιο για την απαλλαγή ΕΝΦΙΑ στα σεισμόπληκτα της Σάμου

admin

Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ 2024 για τα σεισμόπληκτα ακίνητα της Σάμου

admin