16.1 C
Σάμος
25/03/2023
Σαμιακά

Τέμπη: Συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου στην απεργία της Τετάρτης (8/3)

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου εκφράζει  τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Ήταν ένα ακόμη προδιαγεγραμμένο έγκλημα στο βωμό των κερδών των λίγων εις βάρος των πολλών. 

Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι  να δηλώσουμε παρόντες στην 24ωρη απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργανώνουν  το ΝΤ Σάμου  της ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Σάμου, ώστε να συμβάλλουμε και εμείς από την πλευρά μας και το έγκλημα αυτό να μην  ξεχαστεί! Θα γίνουμε οι φωνές όλων των θυμάτων και των τραυματιών απαιτώντας να διερευνηθούν τα αίτια της τραγωδίας αλλά και να αποδοθούν άμεσα ευθύνες, χωρίς καμία συγκάλυψη σε αυτούς που παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις των εργαζομένων, συνέχιζαν να στέλνουν επιβάτες και εργαζόμενους στο θάνατο!

Θα γίνουμε η φωνή του αγώνα ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή και την ασφάλεια κόστος.  Εναντιωνόμαστε στη διαχρονική πολιτική της «απελευθέρωσης» και ιδιωτικοποίησης των συγκοινωνιών, η οποία υποτάσσει τα πάντα στο κέρδος. Δεν είναι δυνατόν το 2023 να μην υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες, προκειμένου να αποτρέπεται μετωπική σύγκρουση αμαξοστοιχιών και  τα τρένα να λειτουργούν χειροκίνητα και να ταξιδεύουν «τυφλά» πάνω σε ένα ασυντήρητο σιδηροδρομικό δίκτυο. Ενώ, αντίθετα  με τους  πλειστηριασμούς   φρόντισαν όλοι τους να γίνονται ηλεκτρονικά!!!

Απαιτούμε να απολογηθούν όλες οι κυβερνήσεις, που εφάρμοσαν διαχρονικά την πολιτική της ιδιωτικοποίησης, που πούλησαν τον ΟΣΕ αντί να τον θωρακίσουν με σύγχρονα συστήματα ασφαλείας, που αγνόησαν επιδεικτικά τις αγωνιώδεις προειδοποιήσεις των εργαζομένων για τα ζητήματα αυτά.   Διεκδικούμε σύγχρονη, φθηνή, ασφαλή σιδηροδρομική συγκοινωνία, που να αναπτύσσεται με κριτήριο τις ανάγκες των επιβατών και των εργαζομένων και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΘΕΑΤΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ στις ΑΠΕΕΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

 

 

 Το ΔΣ Συλλόγου

 

Related posts

Μ. Κουτουλάκης-Χ. Στεφανάδης: Υποδοχή του δοκιμαστικού δρομολογίου του καταμαράν της Dodekanisos Seaways

admin

Παρέλασαν με μαύρα περιβραχιόνια οι μαθητές στην Σάμο για την τραγωδία στα Τέμπη

admin

Σε επιφυλακή η πυροσβεστική λόγω δυνατών ανέμων στα νησιά μας

admin

Zητήθηκε μετακίνηση παιδιάτρου από το Νοσοκομείο Ικαρίας σε αυτό της Σάμου

admin

Ποιες είναι οι Καλύτερες Τούρτες για τα Γενέθλια του Παιδιού σας

admin

Καταγγελία για περιστατικά δηλητηρίασης ζώων συντροφιάς στη Σάμο

admin

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καρλοβάσου επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου

admin

Έπεσε από σκαλωσιά εν ώρα εργασίας

admin

Θετική η Dodekanisos Seaways για προσέγγιση και στο λιμάνι του Όρμου Μαραθοκάμπου

admin