15.8 C
Σάμος
26/04/2024
Περιφερειακά

Τι γίνεται με τις δομές σε Χίο και Μυτιλήνη; Το παρασκήνιο μιας κόντρας που καλά κρατεί..!

Η δημιουργία νέας δομής στη γειτονική Χίο και Μυτιλήνη φαίνεται πως δεν εξελίσσεται σε απλή υπόθεση για το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Παρά την επιθυμία του Υπουργού κ. Μηταράκη να επιμένει στην δημιουργία μεγάλης δομής εγκατάστασης μεταναστών που δεν συνάδει με την τεράστια μείωση του μεταναστευτικού πληθυσμού ο κόσμος φαίνεται να έχει αντίθετη γνώμη.

Πριν λίγες ημέρες έγινε προσπάθεια αποβίβασης των μηχανημάτων που θα ξεκινήσουν την δημιουργία των νέων δομών στη Χίο και την Μυτιλήνη, ωστόσο αυτή δεν ολοκληρώθηκε ποτέ με την μεγάλη συρροή του κόσμου να εμποδίζει την προσάραξη του πλοίου και να εξαναγκάζει την εταιρεία που έκανε την μεταφορά τους να εκδώσει ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως δεν πρόκειται να μεταφέρει μηχανήματα πάλι στα νησιά.

Σταθερός στην θέση του Περιφερειακού Συμβουλίου και εφαρμόζοντας ρητά την απόφαση ο Περιφερειάρχης βρέθηκε στην Χίο δίπλα στους πολίτες και έκανε λόγο ότι πλέον τα αριθμητικά δεδομένα του πληθυσμού δεν δικαιολογούν την δημιουργία νέας μόνιμης υπερδομής αφού οι 300 εναπομείναντες μετανάστες στη Χίο και οι 2000 στη Μυτιλήνη μπορούν να αναχωρήσουν από τα νησιά πολύ εύκολα.

Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι τα δεδομένα από την άναρχη κατάσταση του 2019 έχουν αλλάξει ριζικά αφού η Κυβέρνηση κατάφερε να ελέγξει τα σύνορα και να μειώσει τις αφίξεις επομένως οι νέες υπερδομές δεν έχουν λόγο ύπαρξης. «Καταλαβαίνω την ύπαρξη μιας μικρής εγκατάστασης καταγραφής για 300 ή 500 άτομα αλλά όχι την δημιουργία μόνιμης μεγάλης δομής με χώρους μόνιμης παραμονής χώρους θρησκευτικής λατρείας κ.α». τόνισε ο Κώστας Μουτζούρης σε πρόσφατη δήλωσή του. ·

Κόντρα Μηταράκη- Μουτζούρη

Σε μια προσπάθεια να αποδυναμώσει την σταθερή στάση του Περιφερειάρχη και την δυναμική του στους πολίτες το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Χίου, κ. Νότη Μηταράκη, αναφορικά με την ανακοίνωση της Περιφερειακής Αρχής  Β. Αιγαίου, που δήλωσε ότι δεν θα μετέχει στην ομιλία του υπουργού Μετανάστευσης τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, υπεραμυνόμενη της θέσης για καμία δομή μόνιμης παραμονής στο νησί, έκανε το εξής σχόλιο: “Η Περιφέρεια τώρα υπερκεράζει το Δημοτικό Συμβούλιο. Ούτε δομή για καταγραφή, να φύγουν όλοι… η επόμενη κίνηση θα ζητήσει να μετακινηθούν τα νησιά μακριά από τα σύνορα… τι όμορφος θα ήταν ο κόσμος αν με ανακοινώσεις λύναμε προβλήματα… θα είχαμε πρώτα από όλα διώξει τον κορωνοϊό”.

Η Απάντηση Μουτζούρη δεν άργησε να έρθει με σχόλιο του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης το οποίο για ακόμα μια φορά απέδειξε την λογική της στάσης του αλλά και την ακατανόητη εμμονή του Υπουργού Μετανάστευσης να κάνει μια δομή 300 εκ. ευρώ στη Χίο για 300 μετανάστες. «Οι νήσοι ΔΕΝ μετακομίζουν (απο την εθνικά ευαίσθητη γεωγραφική θέση, στην οποία βρίσκονται στο Βόρειο Αιγαίο) όμως Οι μετανάστες σ αυτές μπορούν να μετακομίσουν!» Ανέφερε ο Περιφερειάρχης. ·

Με ανακοίνωση τους οι Δήμαρχοι Μυτιλήνης και Χίου στήριξαν την θέση του Υπουργού τις προηγούμενες ημέρες με τον κόσμο να αποδοκιμάζει στην μεγάλη πλειοψηφία την στάση τους στις ιστοσελίδες που τις δημοσίευσαν, αφού οι ίδιοι προεκλογικά άλλα έλεγαν. ·

Παρασκήνιο

Εντύπωση μάλιστα προκάλεσε πως λίγες ώρες πριν από όλα όσα αναφέραμε προηγουμένως υπήρξε δημοσίευμα στα Παραπολιτικά που έκανε αναφορά σε πιθανή υποψηφιότητα του Χαράλαμπου Αθανασίου για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Να τονίσουμε πως ο κ. Αθανασίου, βουλευτής Λέσβου και πολιτικός φίλος του Περιφερειάρχη ουδέποτε έχει εκφράσει τέτοια επιθυμία, άλλωστε δεν έχει επισκεφτεί ποτέ τα υπόλοιπα νησιά μέχρι σήμερα για να συνομιλήσει για τα προβλήματα που υπάρχουν.

Είτε λοιπόν το συγκεκριμένο δημοσίευμα έγινε προκειμένου να αναστατωθεί το επιτελείο του Περιφερειάρχη για να «συμμορφωθεί» με τα κυβερνητικά θέλω στο μεταναστευτικό είτε η ΝΔ ετοιμάζει όντως ψηφοδέλτιο χωρίς να υπολογίζει τη δημοτικότητα Μουτζούρη που έχει εκτοξευθεί σε όλα τα νησιά, σε συνδυασμό με το πολιτικό άνοιγμα που έχει κάνει ο εν ενεργεία Περιφερειάρχης σε πολιτικούς χώρους με συνεργασίες, όλα αυτά τον καθιστούν πάρα πολύ δύσκολο αντίπαλο.

Related posts

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου στις 30/04/2024

admin

Προώθηση Ικαριώτικων προϊόντων: Στόχος της επίσκεψης Νύκτα

admin

Συνέντευξη Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου σε φοιτητές δημοσιογραφίας από τη Γερμανία για το μεταναστευτικό ζήτημα

admin

H Π.Β. Αιγαίου για Παγκόσμια Ημέρα της Γης

admin

250 προσκεκλημένοι στο Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου για την προβολή των νήσων του Βορείου Αιγαίου

admin

Visa για Τούρκους: Η Κυβέρνηση ικανοποίησε το αίτημα της Περιφέρειας, δηλώνει ο Μητσοτάκης

admin

Απαγορευτικό το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων – Επιστολή Καλτάκη στον Υπουργό

admin

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ενισχύει τον τομέα υγείας: Ο Μιχαήλ Καραβασίλης, ο νέος άμισθος σύμβουλος

admin

Διαμαρτυρία Περιφέρειας για επείγουσες αποζημιώσεις – Τι ζητά η Αντιπεριφερειάρχης Αντωνέλη

admin