11.9 C
Σάμος
20/03/2023
Ικαριακά

Το ψήφισμα των Συλλόγων Γονέων Αγίου Κηρύκου Ικαρίας που απέστειλαν στην Εισαγγελία Σάμου

Στη δημοσιότητα έδωσαν οι Σύλλογοι Γονέων Γυμνασίου και Λυκείου Αγίου Κηρύκου Ικαρίας το ψήφισμα στο οποίο κατέληξαν μετά την έκτακτη γενική συνέλευση το απόγευμα της Τετάρτης 25 Ιανουαρίου στον χώρο του σχολείου μετά τις εξελίξεις με το θέμα των εργασιών στο σχολείο.

Παρόντες στην συνέλευση ήταν δεκάδες γονείς και εκπαιδευτικοί, οι γονείς των σχολείων, τα μέλη της Ένωσης Γονέων Σχολείων Ικαρίας, ο Δήμαρχος Ικαρίας και ο Έπαρχος Ικαρίας-Φούρνων.

Το ψήφισμα αποστέλλεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου, στο Υπουργείο Παιδείας, στις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε, στον Δήμο της Ικαρίας καθώς και στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Περιφερειάρχη, Έπαρχο και Διεύθυνση Τεχνικών Έργων) καθώς και στον Βουλευτή του Νομού, παράλληλα με μια σειρά φωτογραφιών που δείχνουν την κατάσταση του σχολείου.

Οι γονείς αναφέρουν για την:

τραγική κατάσταση στις κτηριακές υποδομές του σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου & Λυκείου Αγ.Κηρύκου, όπου αυτή τη στιγμή στεγάζει 162 μαθητές και 30 εκπαιδευτικούς-λοιπό προσωπικό.

Επικυρώθηκε το εξής ψήφισμα, το οποίο αποστέλλεται σε κάθε εμπλεκόμενο φορέα, αλλά και στον εισαγγελέα, απαιτώντας να δοθεί εδώ και τώρα λύση, ώστε να εκμηδενιστεί ο κίνδυνος για τις ζωές παιδιών και εκπαιδευτικών:

« Από το 2000 έως σήμερα οι Σύλλογοι Γονέων ανησυχούν για την κάκιστη κατάσταση του κτηρίου που στεγάζει το Γυμνάσιο και το Λύκειο Αγ.Κηρύκου. Παρά τις έγγραφες ανησυχίες μας προς όλους τους αρμόδιους φορείς, η κατάσταση δεν αλλάζει αντιθέτως επιδεινώνεται αισθητά χρόνο με τον χρόνο.

Νιώθουμε ότι τίθενται σοβαρά θέματα για την ασφάλεια των παιδιών και των εκπαιδευτικών τους με την προσέλευση και παραμονή τους στο χώρο του σχολείου, καταπατώνται θεμελιώδη ατομικά τους δικαιώματα, αλλά και δικαιώματα μαθησιακά που οφείλει η πολιτεία να διασφαλίζει ισότιμα για όλους τους μαθητές όλων των σχολείων της χώρας.

Αξιώνουμε λοιπόν να γίνουν, χωρίς άλλη καθυστέρηση ή δικαιολογία, όλες οι απαραίτητες ενέργειες και με την απαιτούμενη χρηματοδότηση, από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς , ώστε:

  • Να γίνει στο κτήριο μελέτη στατικής επάρκειας, δεδομένης της σεισμικής δραστηριότητας στη χώρα μας

  • Να γίνουν επισκευές τέτοιες ώστε σε κανένα χώρο του σχολείου να μην υπάρχει υγρασία και θέμα με την ηλεκτρική του εγκατάσταση.

  • Να ανακατασκευαστούν οι τουαλέτες ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες υγιεινής και ιδιωτικότητας.

  • Λήψη μέριμνας για την επαναλειτουργία της σχολικής βιβλιοθήκης.

  • Να τοποθετηθεί και 2η σχολική καθαρίστρια πλήρους απασχόλησης, λόγω της μεγάλης έκτασης του συγκροτήματος.

Επίσης για την ασφάλεια των παιδιών ζητάμε: τοποθέτηση σχολικού τροχονόμου στη δημοτική οδό πλησίον του 2ου Νηπιαγωγείου Αγ.Κηρύκου καθώς και τροποποίηση των δρομολογίων των σχολικών λεωφορείων και μέσων ώστε η προσέγγισή τους να γίνεται από την δυτική πλευρά (κύρια είσοδο) του σχολείου. »

Πηγή: ikariaki.gr

 

Related posts

Προκήρυξη Θέσεων Ειδικευμένων Ιατρών του κλάδου ΕΣΥ στο Γ.Ν. – Κ.Υ. Ικαρίας

admin

Νέα μόνιμη αναισθησιολόγος στο Νοσοκομείο Ικαρίας

admin

Συνδικαλιστές της ΥΠΑ: Έχει εκδοθεί ΝΟΤΑΜ για το αεροδρόμιο στην Ικαρία και στην Αστυπάλαια – «Προσοχή… αιγοπρόβατα!»

admin

Τέμπη: Δεκάδες φαναράκια στον ικαριακό ουρανό για τις ψυχές των θυμάτων (Βίντεο)

admin

Ικαρία: Ακυρώσεις πτήσεων και ζημιές από την έντονη χαλαζόπτωση στην περιοχή του αεροδρομίου

admin

Κινητοποίηση ενάντια στην επιχειρούμενη μετακίνηση των παιδιάτρων του νοσοκομείου Ικαρίας στο νοσοκομείο Σάμου

admin

To Mega Jet ”μπαίνει” σε Εύδηλο και Καρλόβασι ;

admin

Αγρότης στην Ικαρία: Πως ο Νίκος Ολυμπιάδης άφησε πίσω του το στρες της μεγαλούπολης και αποφάσισε να καλλιεργήσει τη γη του παππού του

admin

Αιμοδοσία στην Ικαρία- Μάρτιος 2023

admin