14.4 C
Σάμος
19/03/2024
Ικαριακά

Το ψήφισμα των Συλλόγων Γονέων Αγίου Κηρύκου Ικαρίας που απέστειλαν στην Εισαγγελία Σάμου

Στη δημοσιότητα έδωσαν οι Σύλλογοι Γονέων Γυμνασίου και Λυκείου Αγίου Κηρύκου Ικαρίας το ψήφισμα στο οποίο κατέληξαν μετά την έκτακτη γενική συνέλευση το απόγευμα της Τετάρτης 25 Ιανουαρίου στον χώρο του σχολείου μετά τις εξελίξεις με το θέμα των εργασιών στο σχολείο.

Παρόντες στην συνέλευση ήταν δεκάδες γονείς και εκπαιδευτικοί, οι γονείς των σχολείων, τα μέλη της Ένωσης Γονέων Σχολείων Ικαρίας, ο Δήμαρχος Ικαρίας και ο Έπαρχος Ικαρίας-Φούρνων.

Το ψήφισμα αποστέλλεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου, στο Υπουργείο Παιδείας, στις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε, στον Δήμο της Ικαρίας καθώς και στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Περιφερειάρχη, Έπαρχο και Διεύθυνση Τεχνικών Έργων) καθώς και στον Βουλευτή του Νομού, παράλληλα με μια σειρά φωτογραφιών που δείχνουν την κατάσταση του σχολείου.

Οι γονείς αναφέρουν για την:

τραγική κατάσταση στις κτηριακές υποδομές του σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου & Λυκείου Αγ.Κηρύκου, όπου αυτή τη στιγμή στεγάζει 162 μαθητές και 30 εκπαιδευτικούς-λοιπό προσωπικό.

Επικυρώθηκε το εξής ψήφισμα, το οποίο αποστέλλεται σε κάθε εμπλεκόμενο φορέα, αλλά και στον εισαγγελέα, απαιτώντας να δοθεί εδώ και τώρα λύση, ώστε να εκμηδενιστεί ο κίνδυνος για τις ζωές παιδιών και εκπαιδευτικών:

« Από το 2000 έως σήμερα οι Σύλλογοι Γονέων ανησυχούν για την κάκιστη κατάσταση του κτηρίου που στεγάζει το Γυμνάσιο και το Λύκειο Αγ.Κηρύκου. Παρά τις έγγραφες ανησυχίες μας προς όλους τους αρμόδιους φορείς, η κατάσταση δεν αλλάζει αντιθέτως επιδεινώνεται αισθητά χρόνο με τον χρόνο.

Νιώθουμε ότι τίθενται σοβαρά θέματα για την ασφάλεια των παιδιών και των εκπαιδευτικών τους με την προσέλευση και παραμονή τους στο χώρο του σχολείου, καταπατώνται θεμελιώδη ατομικά τους δικαιώματα, αλλά και δικαιώματα μαθησιακά που οφείλει η πολιτεία να διασφαλίζει ισότιμα για όλους τους μαθητές όλων των σχολείων της χώρας.

Αξιώνουμε λοιπόν να γίνουν, χωρίς άλλη καθυστέρηση ή δικαιολογία, όλες οι απαραίτητες ενέργειες και με την απαιτούμενη χρηματοδότηση, από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς , ώστε:

  • Να γίνει στο κτήριο μελέτη στατικής επάρκειας, δεδομένης της σεισμικής δραστηριότητας στη χώρα μας

  • Να γίνουν επισκευές τέτοιες ώστε σε κανένα χώρο του σχολείου να μην υπάρχει υγρασία και θέμα με την ηλεκτρική του εγκατάσταση.

  • Να ανακατασκευαστούν οι τουαλέτες ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες υγιεινής και ιδιωτικότητας.

  • Λήψη μέριμνας για την επαναλειτουργία της σχολικής βιβλιοθήκης.

  • Να τοποθετηθεί και 2η σχολική καθαρίστρια πλήρους απασχόλησης, λόγω της μεγάλης έκτασης του συγκροτήματος.

Επίσης για την ασφάλεια των παιδιών ζητάμε: τοποθέτηση σχολικού τροχονόμου στη δημοτική οδό πλησίον του 2ου Νηπιαγωγείου Αγ.Κηρύκου καθώς και τροποποίηση των δρομολογίων των σχολικών λεωφορείων και μέσων ώστε η προσέγγισή τους να γίνεται από την δυτική πλευρά (κύρια είσοδο) του σχολείου. »

Πηγή: ikariaki.gr

 

Related posts

Γ.Ν.-Κ.Υ. Ικαρίας: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για θέση Ψυχιάτρου

admin

Γ.Ν-Κ.Υ Ικαρίας – Προκήρυξη τριών θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου ΕΣΥ

admin

Ο Δήμαρχος Ικαρίας υποψήφιος για το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ

admin

Από την απεργία στην Ικαρία στις 28.2

admin

Κοινή δήλωση των δημάρχων της Λαϊκής Συσπείρωσης για την οικονομική κατάσταση των σχολικών μονάδων

admin

Αιμοδοσία στην Ικαρία – Μάρτιος 2024

admin

Για μια σειρά από μείζονα θέματα ενημέρωσε η νέα διοίκηση του Δήμου Ικαρίας

admin

Το φτωχόπαιδο από την Ικαρία που δημιούργησε μια δυναστεία στην Αυστραλία

admin

Δωρεά κρεβατιών στο Γ.Ν-Κ.Υ Ικαρίας

admin