14.4 C
Σάμος
19/03/2024
Σαμιακά

Έτσι θα είναι το νέο κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Σάμο

Ένα σύγχρονο κέντρο υποδοχής μεταναστών και προσφύγων, ικανό να φιλοξενήσει μέχρι και 1.400 άτομα θα λειτουργήσει τους επόμενους μήνες κατά πάσα πιθανότατα στο πρώην σφαγείο «Κνίτη» συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ομαλοποίηση της κατάστασης υποδοχής και διεκπεραίωσης των ανθρώπων που φτάνουν στην Σάμο από τα απέναντι Μικρασιατικά παράλια και δίνοντας παράλληλα με την κίνηση αυτή «ανάσα» στη πόλη της Σάμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Samos24, θα είναι μια απόλυτα σύγχρονη και ασφαλή δομή που θα φτιαχτεί με όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές. Θα διαθέτει χώρους υποδοχής γυναικών και παιδιών, υπηρεσίες επανένωσης οικογενειών, χώροι ενημέρωσης των προσφύγων και χώροι υγιεινής.

Στο εσωτερικό του νέου ΚΥΤ, θα φτιαχτεί μια μεγάλη πλατεία ενώ θα υπάρχουν ειδικά σημεία για αγορά ρουχισμού και φαγητού, με σκοπό για να μην βγαίνουν έξω από τις εγκαταστάσεις για το παραμικρό.

Επίσης, θα δοθεί σε κάθε πρόσφυγα και μετανάστη ειδική κάρτα εισόδου και εξόδου, ωστε να γνωρίζει η διοίκηση ποιοι είναι εντός του hotspot και ποιοι εκτός.

Η κατάσταση στο μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού μας είναι πραγματικά ασφυκτική, καθώς το Νοσοκομείο Σάμου, με το υπάρχον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αδυνατεί εμφανώς να ανταποκριθεί στις ανάγκες περίθαλψης των ντόπιων και των αλλοδαπών, καθώς έχουν καταρρεύσει στην κυριολεξία τα ιατρεία και αυτό σημαίνει πως έχουν παραλύσει τα ραντεβού για όλους τους πολίτες. Για την αποσυμφόρηση του Νοσοκομείου στη νέα δομή θα δημιουργηθεί ιατρείο, με 7 θέσεις γιατρών και νοσηλευτών.

Τέλος, ο προγραμματισμός του υπουργείου είναι να αναχωρήσουν απο τη Σάμο, περί τα 2.000 άτομα μέχρι τέλος Νοεμβρίου για την ενδοχώρα, με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια να βρίσκονται είδη στα «χέρια τους».

 

Related posts

Η πόλη της Σάμου γιόρτασε παραδοσιακά τα Κούλουμα

admin

Το καρλοβασίτικο καρναβάλι στη Σάμο

admin

Απαγόρευση ανύψωσης χαρταετών στην περιοχή του αεροδρομίου Σάμου

admin

Ἀλλαγή Διοίκησης Ταξιαρχίας 79 ΑΔΤΕ «ΜΥΚΑΛΗ»

admin

Έναρξη εργασιών επισκευής και ανακαίνισης των κτιριακών υποδομών των Νοσοκομείων Σάμου & Ικαρίας

admin

Νίκος Ζάχαρης:Τα λάθη για την τροποποίηση του χωροταξικού της Σάμου

admin

Συνάντηση αντιπροσωπείας του Πανσαμιακού Αγροτικού Συλλόγου με τον Βουλευτή Σάμου

admin

e-ΕΦΚΑ: Προειδοποίηση για απόπειρες εξαπάτησης – Το περιστατικό με ασφαλισμένο στη Σάμο

admin

Σάμος: Άσκηση “ΥΓΡΟ ΠΥΡ 2024”

admin