14.4 C
Σάμος
19/03/2024
Ικαριακά

Αιμοδοσία στην Ικαρία

Το Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία” αποτελεί το μοναδικό Νοσοκομείο μέσω της Πανικάριας Τράπεζας Αίματος το οποίο καλύπτει τις ανάγκες των αιμοδοτών του Νησιού μας και των συγγενών αυτών, όπου και αν αυτοί βρεθούν και ταυτόχρονα όλων των περιστατικών του Νοσοκομείου Ικαρίας.

Η συμβολή της τράπεζας αίματος του Νησιού μας και του Νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία” είναι σπουδαία και οφείλουμε να συνδράμουμε όλοι, ούτως ώστε η προσφορά σε φιάλες αίματος να αυξηθεί, ιδιαίτερα εν μέσω της πανδημίας όπου παρατηρείται μεγάλη έλλειψη σε αίμα, με αποτέλεσμα την δυσκολία κάλυψης όλων των αναγκών τόσο των αιμοδοτών, όσο και του Νοσοκομείου μας.

Την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου έχει προγραμματιστεί δράση εθελοντικής αιμοδοσίας από το Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”, στο νησί της Ικαρίας. Η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών θα συμβάλει τα μέγιστα στην επιτυχία αυτής της εθελοντικής δράσης, ούτως ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες μας σε αίμα.

Το πρόγραμμα της αιμοδοσίας αποτυπώνεται ως εξής:

  • ΠΕΜΠΤΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021 ΚΑΡΑΒΟΣΤΑΜΟ – Ώρες: 16.00 – 20.00

  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021 ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ – ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ – Ώρες: 09.00 – 14.00 & 16.00-20.00

  • ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021 ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ – ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ – Ώρες: : 09.00 – 14.00

Οφείλουμε όλοι να συνεχίσουμε και να εδραιώσουμε αυτή την τόσο σπουδαία εθελοντική δράση. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην αντίστοιχη εθελοντική αιμοδοσία, τον Μάρτιο του 2020 συλλέχθηκαν 246 φιάλες.

Ας συμβάλουμε όλοι μαζί στην εθελοντική αιμοδοσία, είτε συμμετέχοντας άμεσα σ’ αυτήν, είτε ευαισθητοποιώντας και ενημερώνοντας τους συνανθρώπους μας γι’ αυτή την σπουδαία προσπάθεια. Ας πάρουμε όλοι μέρος στο πιο υψηλό έργο ανθρώπινης αλληλεγγύης.

Σημείωση: Πριν την αιμοδοσία πραγματοποιείται εξέταση από τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που συμμετέχουν στην προσπάθεια, παρέχοντας κάθε ασφάλεια στον εθελοντή αιμοδότη.

Αν είστε ήδη εθελοντής μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας την προσωπική κάρτα αιμοδότη. Όποιος εθελοντής προσφέρει αίμα πρώτη φορά ή όποιος την έχει χάσει θα του χορηγηθεί νέα κάρτα.

Η αιμοδοσία μπορεί να πραγματοποιηθεί από εθελοντές μεταξύ των ηλικιών 18 – 65 ετών.

Related posts

Γ.Ν.-Κ.Υ. Ικαρίας: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για θέση Ψυχιάτρου

admin

Γ.Ν-Κ.Υ Ικαρίας – Προκήρυξη τριών θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου ΕΣΥ

admin

Ο Δήμαρχος Ικαρίας υποψήφιος για το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ

admin

Από την απεργία στην Ικαρία στις 28.2

admin

Κοινή δήλωση των δημάρχων της Λαϊκής Συσπείρωσης για την οικονομική κατάσταση των σχολικών μονάδων

admin

Αιμοδοσία στην Ικαρία – Μάρτιος 2024

admin

Για μια σειρά από μείζονα θέματα ενημέρωσε η νέα διοίκηση του Δήμου Ικαρίας

admin

Το φτωχόπαιδο από την Ικαρία που δημιούργησε μια δυναστεία στην Αυστραλία

admin

Δωρεά κρεβατιών στο Γ.Ν-Κ.Υ Ικαρίας

admin