9.6 C
Σάμος
16/01/2022
Ικαριακά

Για πρώτη φορά μονάδα αφαλάτωσης στην Ικαρία

Δύο νέα έργα για την Ικαρία είναι γεγονός.

Τα έργα αφορούν στην υδροδότηση του νησιού που αυτό το καλοκαίρι ταλάνισε δημότες και Δημοτική Αρχή.

Η Δημοτική Αρχή από την στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της βρέθηκε αντιμέτωπη με τη λειψυδρία και την ορθολογική χρήση υδάτινων πόρων. Στο πλαίσιο αυτό, όχι μόνο οραματίστηκε αλλά και δεν αναλώθηκε σε ατέρμονες συζητήσεις κι άσκοπες διεκδικήσεις. Εργάστηκε για μήνες όχι μόνο για την εξεύρεση λύσεων αλλά και για την εξασφάλιση των απαραίτητων χρηματοδoτήσεων.

Έτσι:

1.Κατόπιν αιτήματος του Δήμου Ικαρίας εξασφαλίστηκε μέσω του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» μέσα στο καλοκαίρι του 2021 χρηματοδότηση 3.100.000 ευρώ περίπου και αφορά την Προμήθεια κι Εγκατάσταση Σταθμών Συλλογής και Διαχείρισης Δεδομένων Κατανάλωσης και Διαρροών στα Δίκτυα Ύδρευσης του Δήμου Ικαρίας (ΑΔΑ:939O46MTΛ6-ΠΥ0).

2.Μετά από αίτημα του Δημάρχου Ικαρίας εγκρίθηκε σήμερα 3.9.2021 η επιχορήγηση ύψους 75.000 ευρώ περίπου του Δήμου Ικαρίας για την υλοποίηση του έργου Προμήθεια κι Εγκατάσταση Φορητής Μονάδας Αφαλάτωσης Υφάλμυρου Νερού Οικισμού Φάρου, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες παροχής πόσιμου νερού για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του οικισμού (ΑΔΑ:Ω04Θ4653ΠΩ-96E).

«Για την έγκριση της πρότασής μας και την άμεση ανταπόκρισή στο αίτημά μας, ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη που πρόσφατα επισκέφτηκε το νησί μας.

Μετά από πάρα πολλά χρόνια, σε μια περιοχή με πολύ έντονα προβλήματα στην ποιότητα του νερού (ύπαρξη αλάτων), η Δημοτική Αρχή στράφηκε ακόμα και στη λύση της αφαλάτωσης μέσω αντίστροφης όσμωσης για την κάλυψη των αναγκών των δημοτών διασφαλίζοντας τόσο την ποσότητα όσο και την ποιότητα πόσιμου ύδατος.
Υπενθυμίζουμε ότι για τη φετινή χρονιά κατασκευάσαμε μέσα σε χρόνο ρεκόρ έργο άντλησης νερού από τα Νέγια στο Περδίκι ώστε να αντιμετωπιστεί η επαναλαμβανόμενη λειψυδρία στην εν λόγω περιοχή. Επιπλέον, ακόμα και σήμερα, συνεχίζουμε και μεταφέρουμε νερό με τις υδροφόρες του Δήμου από το Αυλάκι στην ευρύτερη περιοχή του Φραντάτου και σε όσα άλλα χωριά αντιμετωπίζουν πρόβλημα υδροδότησης.

Επίσης, στις αρχές του καλοκαιριού, θέσαμε σε λειτουργία τα φίλτρα στη Γεώτρηση Χάρακα, ένα έργο που ξεκίνησε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και το οποίο υλοποιήσαμε με αποτέλεσμα την απρόσκοπτη υδροδότηση της ευρύτερης περιοχής της Δ.Ε. Ραχών.

Τέλος, ο Δήμος Ικαρίας με γνώμονα πάντα τη διασφάλιση όχι μόνο της επάρκειας αλλά και της ποιότητας του πόσιμου ύδατος, δημοπρατεί έργο για την επιλογή αναδόχου για έργο Προμήθειας Μηχανισμών Απαλλαγής από μικροβιακό φορτίο για τις δεξαμενές των εσωτερικών του δικτύων.
Είμαστε εδώ για εσάς και συνεχίζουμε.

Ευχαριστούμε όλους όσους συμπορεύονται και μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες με εμάς. Και αυτοί ήταν πολλοί.
Για τους όψιμους, αυτόκλητους και κακόβουλους τάχα εκφραστές της κοινής γνώμης με αναρτήσεις τύπου καφενείου δεν έχουμε συνταγή, δήλωσε ο Δήμαρχος Ικαρίας Νίκος Καλαμπόγιας

 

Φωτογραφία απο energy-industry.gr

Παρόμοια άρθρα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 Ρίχτερ σημειώθηκε στον θαλάσσιο χώρο της Ικαρίας

admin

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στην Ικαρία. Ακολούθησαν τρεις μικρότεροι μετασεισμοί

admin

Οι γυναίκες της Ικαρίας στόλισαν τα δέντρα των διεκδικήσεων

admin

Προσφυγή του Δήμου Ικαρίας κατά της ΡΑΕ

admin

Απολυμάνσεις στο Γυμνάσιο και Δημοτικό σχολείο Ευδήλου

admin

Δήμος Ικαρίας: Επιστολή στον Υφυπουργό Οικονομικών για τις μεταβολές του ΕΝΦΙΑ λόγω νέων αντικειμενικών

admin

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα για την ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας σε Ικαρία – Φούρνους

admin

Μήνυμα Δημάρχου Ικαρίας για την 28η Οκτωβρίου

admin

Εισήγηση Δημάρχου Ικαρίας σχετικά με το ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα