15.9 C
Σάμος
26/04/2024
Σαμιακά

Επιστολή για την μη κατάργηση των δρομολογίων του Καταμαράν

Επιστολή απέστειλε σήμερα ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Σάμου κ. Γεώργιος Κυριαζής ,προς Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ.Φώτη Κουβέλη, σχετικά με την επικείμενη  κατάργηση των δρομολογίων του καταμαράν που συνδέει τα νησιά της Σάμου και της Ικαρίας με τα Δωδεκάνησα.

Ο κ. Κυριαζής δηλώνει την έκπληξη του αφού όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του «το Υπουργείο σας στην προκήρυξη του μειοδοτικού διαγωνισμού για την εξυπηρέτηση δρομολογιακών γραμμών με σύναψη σύμβασης ή συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας διάρκειας από 1/11/2018 μέχρι 31/10/19 δεν περιλαμβάνεται η γραμμή που συνδέει από 1/5-30/9 με ταχύπλοο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο (καταμαράν) τα νησιά της Ενότητας μας (Σάμος- Ικαρία- Φούρνοι) με τα Δωδεκάνησα.

Μια σύνδεση που την έχουν ανάγκη τα νησιά μας και με τεράστια συμβουλή στον τουρισμό άλλα και στην οικονομική δραστηριότητα του τόπου μας, μια γραμμή που συνδέει το Βόρειο με το Νότιο Αιγαίο».

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου ζήτησε  από τον υπουργό την έμπρακτη υποστήριξή του αναφέροντας ότι «είναι γνωστές οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούμε και επιχειρούμε στα νησιά μας, γνωρίζετε επίσης τα επιπλέον προβλήματα που χωρίς να το επιλέξουμε έχουμε φορτωθεί. Περιμένουμε από εσάς την έμπρακτη στήριξή σας –όπως γίνεται σε άλλες περιοχές της χώρας μας- με επιπλέον γραμμές και συχνότητες και όχι φυσικά με την περικοπή ζωτικών συνδέσεων».

Παράλληλα ο κ. Κυριαζής κάλεσε τον κ. Κουβέλη «για άμεση προκήρυξη της εν λόγω γραμμής που αποτελεί οξυγόνο για τα νησιά μας.  Η μη έγκαιρη προκήρυξη της γραμμής μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη επιχειρηματικού ενδιαφέροντος που ουσιαστικά θα σημαίνει τη κατάργηση της.

Η κατάργηση της γραμμής αυτής θα προκαλέσει τεράστια ζημιά και ως εκ τούτου και μεγάλη αντίδραση της κοινωνίας μας».

 

Related posts

Δυσάρεστη εξέλιξη για τους διασώστες του Τομέα ΕΚΑΒ Σάμου

admin

Τούρκοι τουρίστες «αποθεώνουν» τη Σάμο: «Αξίζει να την επισκεφθείτε»

admin

Οδηγός Ιερών Ακολουθιών για την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα στη Σάμο

admin

Αεροδρόμιο Σάμου: Προβλήματα στις πτήσεις λόγω της αφρικανικής σκόνης

admin

Μεγάλες καταστροφές αμπελιών από ισχυρούς ανέμους στη Σάμο

admin

Ο Μητροπολίτης Σάμου στο Ειδικό Σχολείο του νησιού

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία!

admin

Ελαφρύ πέπλο αφρικανικής σκόνης καλύπτει το Βαθύ της Σάμου

admin

Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Καρλοβάσου: Καταβολή Δωροσήμου Πάσχα στις 26.4

admin