20.9 C
Σάμος
26/04/2024
Σαμιακά

Επιχείρηση διάσωσης για χελώνα καρέτα-καρέτα στο Κοκκάρι

Θαλάσσια χελώνα καρέτα εντοπίστηκε από κατοίκους στο Κοκκάρι της Σάμου, εγκλωβισμένη σε ρηχά νερά, ανάμεσα σε βράχια. Η χελώνα βρέθηκε εμφανώς εξαντλημένη και εκτιμάται ότι δεν ήταν σε θέση να καταδυθεί, ούτε να τραφεί, για πολλές ημέρες.

Ειδοποιήθηκε άμεσα η ομάδα ανταπόκρισης εκβρασμών του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος, περισυνέλλεξε την χελώνα και της πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες στην ερευνητική βάση της Σάμου. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ στην Αθήνα όπου της παρέχεται περίθαλψη. Η ασφαλής μεταφορά στον Πειραιά πραγματοποιήθηκε για άλλη μια φορά με τη συνδρομή της Attica Group και της εταιρείας Blue Star Ferries.

Τα περιστατικά εύρεσης τραυματισμένων άγριων ζώων από κατοίκους των νησιών και των παράκτιων περιοχών του Αιγαίου είναι δεκάδες κάθε μήνα. Αν και δεν έχουμε την δυνατότητα να δημοσιοποιούμε το καθένα από αυτά, είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε το ουσιαστικό ενδιαφέρον των νησιωτών και τη συγκινητική ανταπόκρισή τους σε περιστατικά που χρήζουν περίθαλψη.

Έπειτα από 24 και πλέον χρόνια στο Αιγαίο, στο Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος, δουλεύοντας δίπλα στις τοπικές κοινωνίες και σε στενή συνεργασία με αυτές, διαπιστώνουμε, μέρα με την ημέρα, την αλλαγή της στάσης των ανθρώπων σε σχέση με το περιβάλλον. Είναι πλέον εμφανής η συνειδητοποίηση ολοένα και περισσοτέρων, ότι αποτελούμε αναπόσπαστο κομμάτι των οικοσυστημάτων μας και ότι η επιβίωσή μας εξαρτάται από την προστασία τους.

 

Πηγή : Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος

 

Related posts

Συνάντηση του Αρχηγού ΓΕΣ με τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη

admin

Δυσάρεστη εξέλιξη για τους διασώστες του Τομέα ΕΚΑΒ Σάμου

admin

Τούρκοι τουρίστες «αποθεώνουν» τη Σάμο: «Αξίζει να την επισκεφθείτε»

admin

Οδηγός Ιερών Ακολουθιών για την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα στη Σάμο

admin

Αεροδρόμιο Σάμου: Προβλήματα στις πτήσεις λόγω της αφρικανικής σκόνης

admin

Μεγάλες καταστροφές αμπελιών από ισχυρούς ανέμους στη Σάμο

admin

Ο Μητροπολίτης Σάμου στο Ειδικό Σχολείο του νησιού

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία!

admin

Ελαφρύ πέπλο αφρικανικής σκόνης καλύπτει το Βαθύ της Σάμου

admin