15.8 C
Σάμος
26/04/2024
Σαμιακά

Η επόμενη μέρα: Επιχορηγήσεις για ξενοδοχεία και κάμπινγκ σε Σάμο, Λέσβο και Λήμνο

Ο ελληνικός τουρισμού έχει αναπτύξει μια έντονη επενδυτική δυναμική τα τελευταία χρόνια.

Στην παρούσα φάση, η εξάπλωση του κορωνοϊού έχει παγώσει κάθε τουριστική δραστηριότητα αλλά και τις επενδύσεις και στη χώρα μας. Όμως πρέπει να βλέπουμε και την επόμενη μέρα.  Στο πλαίσιο αυτό το Tornos News θα συνεχίζει να δημοσιεύει επενδυτικά σχέδια, τα οποία έχουν εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές.

Αναλυτικά η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχει εγκρίνει:

-Το επενδυτικό σχέδιο της υπό σύσταση επιχείρησης ALTO DEL MOUJ HOTEL, που αναφέρεται στην ίδρυση ξενοδοχείου 4 αστέρων, δυναμικότητας 35 δωματίων και 80 κλινών στην παραλία της Φανερωμένης  στη Λέσβο, συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 1.716.126,69 ευρώ και συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 1.712.445,30 ευρώ.

-Το επενδυτικό σχέδιο της επιχείρησης AEGEAN ESCAPES P.C. I.K.E., που αναφέρεται στην ίδρυση τουριστικής μονάδας οργανωμένης κατασκήνωσης 5 αστέρων glamping (glam-orous+cam-ping), στη θέση Πήτερ, στην περιοχή Ερεσού – Αντίσσης Λέσβου, συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 2.011.668,91 ευρώ και συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 1.984.421,35 ευρώ.

-To επενδυτικό σχέδιο της επιχείρησης ΑΣΤΡΟΝ ΑΕ, που αναφέρεται στον εκσυγχρονισμό ξενοδοχείου από 2 αστέρια σε 3 αστέρια, δυναμικότητας 20 δωματίων, 40 κλινών που βρίσκεται Μύρινα της Λήμνου, συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 226.162,10 ευρώ και συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 226.162,10 ευρώ.

Eπίσης, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει εγκρίνει το επενδυτικό σχέδιο της επιχείρησης ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΣΑΜΟΥ Α.Ε., που αναφέρεται στον εκσυγχρονισμό ολοκληρωμένης μορφής ξενοδοχείου από 3 αστέρια σε 4 αστέρια, δυναμικότητας 75 δωματίων, 190 κλινών που βρίσκεται στο λιμάνι Καρλοβασίου της Σάμου, συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 2.605.563,74 ευρώ και συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 2.517.380,30 ευρώ.

Πηγή https://www.tornosnews.gr

Related posts

Αντιδράσεις για την απόφαση του Γηροκομείου Σάμου να αδειάσει το δωμάτιο διαμονής διασωστών του ΕΚΑΒ

admin

Τούρκοι τουρίστες «αποθεώνουν» τη Σάμο: «Αξίζει να την επισκεφθείτε»

admin

Οδηγός Ιερών Ακολουθιών για την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα στη Σάμο

admin

Αεροδρόμιο Σάμου: Προβλήματα στις πτήσεις λόγω της αφρικανικής σκόνης

admin

Μεγάλες καταστροφές αμπελιών από ισχυρούς ανέμους στη Σάμο

admin

Ο Μητροπολίτης Σάμου στο Ειδικό Σχολείο του νησιού

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία!

admin

Ελαφρύ πέπλο αφρικανικής σκόνης καλύπτει το Βαθύ της Σάμου

admin

Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Καρλοβάσου: Καταβολή Δωροσήμου Πάσχα στις 26.4

admin