19.9 C
Σάμος
29/04/2024
Σαμιακά

Η Κολωνία υποδέχθηκε τα μοσχάτα κρασιά του Συνεταιρισμού Σάμου

 

Εκδήλωση παρουσίασης των διεθνώς αναγνωρισμένων γλυκών σαμιώτικων κρασιών του Συνεταιρισμού πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία την Κυριακή 11 Απριλίου 2022 στα πλαίσια του προγράμματος  «MediterraneanCheeseandWine»που υλοποιεί επιτυχώς η Οικονομοτεχνική.

Στο βραβευμένο με αστέρι Michelinεστιατόριο«maiBeck FÜR DICH», οι διακεκριμένοι προσκεκλημένοι από τον οινικό χώρο δοκίμασαν την εκλεκτή κουζίνα σε εξαίσιους συνδυασμούς με τα απολαυστικά σαμιώτικα κρασιά.

Chefs, sommeliers, barthenders, δημοσιογράφοιοίνου, ιδιοκτήτες εστιατορίων, ξενοδοχείων και bar, αλλά και γνωστοί οινολάτρες εξέφρασαν πολύ θετικά σχόλια για τη φρουτώδη και ανθώδη γεύση των γλυκών σαμιώτικων μοσχάτων, τα οποία συνδυάστηκαν με εμπνευσμένες συνταγές για να αναδείξουν την ποιοτική τους γεύση και τη μακρά επίγευση:

Μπριός με γραβιέρα Νάξουσυνδυασμένα με SamosVinDoux, κoτόπουλο με κρέμα και kimchi που συνοδεύτηκε μοναδικά από SamosGrandCru,μοσχαράκι πικάντικο που συνδυάστηκε και μαγειρεύτηκε με το μοναδικό SamosNectarκαι για το επιδόρπιο Τiramisu, μαζί με το οποίο προσφέρθηκε το παλαιωμένο SamosAnthemis.

Άψογος οικοδεσπότης ο Έλληνας blogger και sommelier Τόνυ Ασκητής.

 

Related posts

Η Επίσκεψη του Ομίλου Doryssa στο Μουσείο Οίνου του Ε.Ο.Σ Σάμου

admin

Οι ισχυροί άνεμοι εμπόδισαν το HELLENIC HIGH SPEED να δέσει στο λιμάνι των Φούρνων

admin

Σάμος: Μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε τα αδέσποτα – Το Φιλοζωικό Σωματείο κάνει έκκληση για οικονομική ενίσχυση

admin

Γ.Ν. Σάμου: Συμμετοχή στην απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς

admin

Συγκρατημένες ελπίδες για τους αγνοούμενους του ναυαγίου στους Δρακαίους 

admin

“Σάμος η Ανεμόεσσα” του Μανώλη Κάρλα

admin

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Σάμου για το εργατικό ατύχημα στην Ικαρία

admin

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Τροποποίηση δρομολογίου λόγω Απεργίας 1ης Μαΐου

admin

“Όχι άλλοι νεκροί ξεριζωμένοι στις θάλασσές μας”

admin